Ascultă acest articol


Kendra Malley (Archie Panjabi), un investigator genial, este desemnată de către mentorul său, Howard Lawson (Christopher Plummer), să conducă ancheta în cazul dispariției zborului 716. Premisa unui dezastru (Departure), o mini-serie de 6 episoade ce urmărește dispariția șocantă a zborului 716, un avion de pasageri care a dispărut undeva deasupra Oceanului Atlantic. Episoadele vor rula timp de 3 săptămâni, două în fiecare duminică, începând din 25 august, de la 20:00.

Kris Holden-Ried (Vikings, The Tudors) îl interpretează pe Dominic Hayes, fost angajat MI5, în prezent agent TSIB, este persoana care investighează alături de Kendra Malley (Archie Panjabi).

Interviu cu Kris Holden-Ried (Dominic Hayes)

Întrebare: Spune-ne ceva despre personajul tău, Dominic Hayes!
Kris Holden-Ried: Dom, sau Dominic, a lucrat o perioadă pentru MI5, iar acum a fost transferat către TSIB (Technical Services Information Bureau). Este un tată singur și are o relație deficitară cu fiul său. Așa intră în poveste personajul meu.

Întrebare: Este un alt obsedat de muncă printre alți obsedați de muncă? Pare că toți au ales profesia în detrimentrul familiei.
Kris Holden-Ried: Da, TSIB este o unitate specială, mai ales în astfel de situații și toți părem obsedați de muncă. Doar părem!

Întrebare: Se simte depășit de situație, înconjurat de toți acei experți și analiști?
Kris Holden-Ried: Probabil la început pentru că este nou în domeniu. Inițial a fost adus ca șef al investigației, dar Christopher Plummer (Howard Lawson) aduce personajul lui Archie (Kendra Malley) în locul lui. Cred că inițial există resentimente, dar personajul evoluează și colaborează foarte frumos cu noua șefă. Va învăța foarte multe de la ea pentru viitorul lui profesional.

Întrebare: Cum a fost atmosfera în timpul filmărilor?
Kris Holden-Ried: Acest proiect este unul magic, genul de proiect rar, foarte complex și dens, cu o distribuție fenomenală, scenariști și producători minunați. A fost minunat să vad oameni care se cunoșteau și veneau pe platou și lucrau într-un ritm infernal, foarte rapid și foarte creativ. Și a mai este și privilegiul de a lucra alături de Christopher Plummer. A fost, deasemenea fantastic să lucrez zinic cu Archie Panjabi. În concluzie atmosfera a fost energică și toți am fost fericiți că am lucrat împreună și am făcut parte din această producție rară.

Întrebare: Este personajul tău în conflict cu personajul lui Christopher Plummer (Howard Lawson)?
Kris Holden-Ried: Nu există la început, dar spre sfârșit apare. Nu vă pot spune totul, cert este că toți au motive ascunse, iar motivele lui sunt diferite de ale noastre. A fost minunat să lucrez cu el. Aș vrea să fiu ca el la 88 de ani, motivat și energic. Eu o sa muncesc până o să mor.

Întrebare: Care este părerea lui Dom despre evenimente, care este teoria lui? Are o părere sau investighează toate premisele?
Kris Holden-Ried: Teoriile sunt extrem de complexe și evoluează pe măsură ce apar noi probe. Are o abordare mai rigidă care crează tensiuni cu personajul lui Archie (Kendra Malley) care tinde să fie mai analitic. Ei încep cu “Nu vrei să presupunem ce e mai rău? Nu este mai sigur așa?”.

Întrebare: Cum a fost colaborarea cu Archie Panjabi?
Kris Holden-Ried: Groaznică, este o femeie groaznică! Glumesc! Când întâlnești o persoană cu care trebuie să creezi o relație pe micul ecran, îți dai seama imediat dacă o să fie ușor sau greu. Ea este o femeie foarte pozitivă, deschisă, blândă și am știut imediat că vom colabora armonios. În scurt timp a devenit foarte distractiv să lucrăm împreună. Și când a intrat în ecuație și Claire Forlani m-am simțit ca în liceu. Ne-am distrat!

Întrebare: Cum te-ai pregătit pentru rol?
Kris Holden-Ried: Am mers cu avionul! Prima dată când am citit scenariul mi s-a părut atât de bun încât nu am știut dacă scnele sunt sau nu adevărate. Apoi m-am informat de pe Google despre dispariția avionului Malaysian Airlines și astfel de tragedii. Am avut deasemenea privilegiul de a zbura alături de vice președintele companiei Air Canada. A fost foarte util să discut cu el și să aflu despre procedurile riguroase și importanța siguranței în timpul zborului, care mi-au calmat anxietatea de zbor. Am realizat că este un mijloc de transport foarte sigur, mai sigur decât mașina. Poate neputința de a acționa în situații de criză este senzația care ne sperie cel mai tare. Problema filmelor este că expun atât de realist astfel de situații, încât îți rămâne întipărit în cap și trebuie să-ți amintești constant că este doar o ficțiune, o poveste. Sper că nu va speria publicul prea tare. Eu, unul, zbor mult mai relaxat după această producție.

Întrebare: Ai spus că ai avut un program încărcat. Ai filmat multe scene pe zi?
Kris Holden-Ried: Da, a fost un program foarte solicitant. A trebuit să ne încadrăm în buget și în ferestrele din programul tuturor, fiind o miniserie… toți erau ocupați. Cred că am avut la dispoziție 11 săptămâni să filmăm 6 episoade. Un program aproape imposibil. În Canada filmam 14 ore pe zi, iar în UK 11 ore pe zi. Ne doream un produs de calitate superioară într-un timp foarte scurt.

Întrebare: Vom vedea și părți din viața personală a personajului tău?
Kris Holden-Ried: Da, puțin. Cred că scopul producției este să expună diverse personaje în mai multe sezoane. Acest sezon a fost concentrat pe personajul Kendra, dar există indicii și despre ceilalți. Sper să lucrăm și la un sezon următor.

Kendra Malley (Archie Panjabi), un investigator genial, este desemnată de către mentorul său, Howard Lawson (Christopher Plummer), să conducă ancheta în cazul dispariției zborului 716. Premisa unui dezastru (Departure), o mini-serie de 6 episoade ce urmărește dispariția șocantă a zborului 716, un avion de pasageri care a dispărut undeva deasupra Oceanului Atlantic. Episoadele vor rula timp de 3 săptămâni, două în fiecare duminică, începând din 25 august, de la 20:00.

Claire Forlani (Meet Joe Black, In the Name of the King, The Medalion, Hawaii Five-O) o interpretează pe Janet Freeh, un agent MI5.

Interviu Claire Forlani (Janet Freeh)

Întrebare: Ce ne poți spune despre Janet? Cine este?
Claire Forlani: Janet este o provocare diferită, un rol care, în mod normal, ar fi atribuit unui bărbat. Mi-a plăcut foarte mult! Mi-a permis să abordez și să rafinez un rol extrem de direct, pe care, ca femeie, ți-l dorești cu ardoare. Mi-a plăcut personajul Janet, agent MI5, a fost interesat să o interpretez.

Întrebare: În ce relații este Janet cu Kendra Malley (Archie Panjabi)?
Claire Forlani: Este clar un joc de putere, avantajul personajului meu este că nu vrea să fie plăcută. Nu vrea nici să i se dea dreptate. Evident, are propriul plan, asta veți vedea la final.

Întrebare: Din distribuție face parte și soțul tău, Dougray Scott. Ați filmat scene împreună?
Claire Forlani: Da, mi-a zis să interpretez mai simplu. Ador să lucrez cu el! Nu avem ocazia des.

Întrebare: De ce ați acceptat să lucrați împreună în acest proiect? De ce Premisa unui dezastru?
Claire Forlani: Un aspect foarte important este vârsta fiului nostru, are 4 ani. Îmi trebuie multă stimulare să încep un proiect în această perioadă. Este o perioadă atât de importantă în viața unui copil și pentru mine ca mamă. Inițial nu am vrut să mă implic, dar Dougray mi-a spus că trebuie neaapărat să citesc acest scenariu. Când am început să citesc nu am putut să mă opresc până nu l-am terminat. Foarte convingător. Foarte bine scris. Acesta a fost motivul pentru care am acceptat să facem bagajele și să plecăm în familie pentru a participa în acest proiect.

Întrebare: Cum te-ai pregătit pentru rol?
Claire Forlani: Am citit și mai multe cărți de suspans, thrillere. Este genul meu preferat de lectură și de filme. În acest personaj am încercat să adun toată experiența mea cu acest gen.

Întrebare: Cum a fost experiența de a lucra cu Christopher Plummer?
Claire Forlani: Cu un actor de un asemenea calibru nu are cum să nu îți facă plăcere să faci schimb de replici, sau cu Archie Panjabi. Am avut parte de o dinamică extrem de rară. Christopher este atât de amuzant, are un simț al umorului extraordinar. Apoi se strigă MOTOR și este atât prezent și puternic și ai impresia că domină instant scena.

Întrebare: Vei mai zbura după acest proiect?
Claire Forlani: Foarte mult timp m-am temut de zbor. Țin minte că am călătorit o dată cu James Purefoy și în timpul instructajului de siguranță acesta a exclamat tare “Nu are nici un sens. Oricum murim cu toți!”. A captat atenția tuturor pasagerilor. În general dorm în timpul zborului și s-a întâmplat să visez că mă prăbușesc.

Întrebare: Janet, personajul tău, are o viață personală despre care vom afla sau se dedică doar carierei?
Claire Forlani: Veți vedea viața ei profesională. Este un personaj foarte clar definit, este discrete iar publicul nu o va cunoaște în viața personală.

Întrebare: De ce au fost implicate serviciile secrete în investigarea prăbușirii?
Claire Forlani: Ei bine, dacă răspund la această întrebare vă dezvălui toată intriga. Ea este ochii și urechile unei instituții. Este o prezență justificată în astfel de cazuri.

Întrebare: Ce planuri de viitor ai?
Claire Forlani: Mă voi dedica fiului meu, urmează să se lanseze două filme la care am lucrat și cam atât.

Întrebare: Fiul vostru vă va călca pe urme?
Claire Forlani: O, Doamne! Sper că nu! E ciudat, toți actorii reacționează așa. Presupun că este o profesie izvorâtă din pasiune. Asta este valabil pentru freelanceri, în general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.