Am tot scris despre produsele Trust, mai exact din cele din gama de gaming, GXT, unde câteva modele de mouși și tastaturi ne-au convins că merită atenția gamerilor când vine vorba de periferice dedicate gaming-ului. Perifericele au ajuns la un nivel în care trebuiesc să se asorteze cu restul componentelor PC-ului sau laptopului și multe dintre ele se bazează pe iluminare pentru a face posibil acest lucru.

Iluminarea RGB este trendul actual în materie de gaming și le găsim aproape la toate componentele din PC, la laptopuri și periferice. Cu cât mai multe culori posibile și jocuri de culori pentru toate componentele și perifericele, cu atât mai bine.

Am ales, de această dată, să testăm și să vă vorbim despre un combo de mouse și mousepad care credem că merg bine împreună și dacă tot se apropie Black Friday și sărbătorile de iarnă, cred că e bine să le aveți în vedere, dacă sunteți un gamer în căutare de așa ceva, bineînțeles.

Combo-ul este format din mousepad-ul Trust GXT760 Glide și mouse-ul Trust GXT165 Celox, ambele cu caracteristici comune; se asortează împreună plus le puteți asorta și cu restul setup-ului mulțumită culorilor clasice negru și a iluminării RGB.

Pachetul

Atât Trust GXT760 Glide cât și mouse-ul Trust GXT165 Celox vin împachetate în cutii negre cu roșu, cu elemente lucioase, pe care sunt prezentate produsele, capacitățile tehnice ale fiecăreia, iar înăuntru găsim, pe lângă nelipsitul sticker Trust GXT, un mic ghid și produsul în sine.

Aspect

Gama GXT de la Trust este formată în așa fel ca fiecare produs dintr-o anumită categorie să poată fi combinat cu altul din altă categorie, după cum spuneam, datorită culorii negre, a iluminării RGB, în multe cazuri, și a compatibilității între ele.

Gama de produse GXT este destul de mare pentru că Trust și-a dorit ca prin diversitate să atragă cât mai mulți jucători și să le acopere cerințele.

Mouse-ul Celox are dimensiuni măricele (127 x 83 x 43mm) și are o formă creată în așa fel încât să se muleze bine în palmă și pe care-l pot folosi și cei cu mâini mai mari și cei cu mâini mai mici, butoanele de pe mouse fiind poziționate să pot fi apăsate în ambele cazuri.

Nu trebuie să ne facem probleme de greutate, căci Celox vine cu 4 monede de metal a câte 4 grame, care se pot adăuga sau scoate după preferințe, greutatea lui Celox fiind de 158gr.

Cablul are 180cm și este protejat de o împletitură textilă rezistentă și se conectează la PC/Laptop prin USB.

Corpul întregului Celox este format din plastic tare, mat, iar deasupra, pe mijloc, e o banda de LED-uri multicolore RGB (16.8 miloane culori) în formă de “U” care încadrează sigla GXT, de asemenea iluminată. Tot în partea de sus, în față, avem cele două butoane programabile Click, între care se află rotița de scroll, cu buton programabil, îmbrăcată într-un material cauciucat și două butoane programabile + și – pentru setarea DPI-ului (200 – 10.000). Dacă pe latura din dreapta nu este niciun buton, pe cea din stânga avem o porțiune din plastic sculptată în formă de fagure, pentru o aderență bună; butoanele programabile de Forward și Back plus încă un buton programabil simplu. Pe spate avem senzorul și un căpăcel care oferă acces la cele 4 greutăți.

Glide are dimensiunile de 355 x 268 x 10mm (Măsura M – 350x250mm suprafața disponibilă pentru mouse) și cântărește 480gr. Colțurile sunt rotunjite, iar marginile sunt iluminate cu LED-uri multicolore RGB (16.8 miloane culori), partea de sus fiind realizată dintr-o micro-textură tare optimizată pentru toate tipurile de senzori, conform producătorului. Tot aici, în partea de sus avem un mic panou de control din care pornește un fir subțire USB și un buton pentru selectare a culorilor, iar în partea dreaptă este logo-ul GXT, și el iluminat. Pe spate, întreaga suprafață este formată dintr-un cauciuc antiaderent.

Dacă sincronizezi iluminarea la mouse-ul Celox și la mousepad-ul Glide și ai setat greutatea și DPI-ului lui Celox, cele două arată și funcționează impecabil.

Tehnic

Celox folosește un senzor optic de 10.000 DPI, iar cele 8 butoane programabile, DPI-ul și culorile LED-urilor se pot schimba printr-o aplicație detaliată, dar ușor de utilizat. Am spus deja de cele 4 greutăți de 4gr care pot fi sincronizate cu DPI-ul ales pentru a face exact setările optime pentru ce faci, sau ce joc, ai în desfășurare.

În cazul Glide jocul culorilor LED se pot schimba direct din butonul de pe el (Rainbow Wave, Color Cycle și 7 culori fixe), suprafața tare micro texturată este compatibilă cu orice fel de senzor, fie el optic sau laser, iar partea din spate, este formată din cauciuc antiderapant.

Teste

Celox și Glide le-am primit împreună și așa le-am și testat, adaptările la mouse făcându-le în funcție de ce făceam pe Laptop și PC. Conectarea lor la USB se face ușor, iar Windows 10 găsește automat și imediat ambele device-uri. Odată descărcată o micuță aplicație pentru mouse, totul e pregătit de testare.

Pentru utilizarea pentru office și entertainment, nu e nevoie să umbli la greutăți sau DPI, iar zona mare de interacțiune oferită de Glide e perfectă pentru aceste desfășurări. Schimbările intervin doar atunci când dai drumul la jocuri, în funcție de ce tip de joc încerci, se adaptează greutățile și DPI-ul lui Celox. Am testat, după cum v-am obișnuit, jocuri din diferite genuri și anume Fortnite, Diablo 3, DOOM, Starcraft, Gears of War 4, Forza Horizon 4 demo și Apex Legends, jocurile de strategie și cele FPS fiind nevoie să intervin la DPI și greutăți, în cazul celor de racing (unde nu se folosește mouse), lăsând setările pe care le folosesc și în modurile office și entertainment.

Celox și Glide, împreună, le-am putut folosi fără probleme în jocuri și sau comportat așa cum mă așteptam singura chestie este că am folosit și un sistem de susținere a firului mouse-ului, căci fără el, firul de la mouse lovea acel mic panou de control de la Glide și afecta ușor ce se întâmpla în joc.

Concluzie

Celox și Glide fac echipă bună împreună și odată ce ți-ai setat și sincronizat jocul de culori preferat la ambele, dar și cu restul setup-ului, poți da liniștit drumul la jocuri. Posibilitatea multiplă de a-ți seta mouse-ul cu ajutorul aplicației, senzorilor și greutăților este marele atu al lui Celox, iar Glide oferă o suprafață destul de mare de lucru pentru mouse și marginile rotunjite nu te deranjează la antebraț. Celox are dimensiuni măricele dar datorită poziționării bune a butoanelor poate fi folosit și de cei cu palme mai mici, iar dimensiunile lui Glide pot fi alese după preferințe, putând opta pentru mai multe mărimi. În cazul lui Celox și Glide (mărimea M), mărimile s-au potrivit fără probleme.

După cum spuneam și la început, la fix pentru Black Friday sau sărbătorile de iarnă, Trust GXT760 Glide și Mouse Trust GXT165 Celox sunt o pereche potrivită pentru jucători, se găsesc acum în magazinele din România și sincer să vă spun, nici nu au prețuri mari pentru ce oferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.