Telefoanele mobile și tabletele, dar și alte device-uri care se încarcă via USB, sunt în permanență la noi și funcționează pe baterie. Bateriile au durate de viață limitată și pentru a fi reîncărcate apelăm la încărcătorul din pachetul fiecăruia ceea ce înseamnă să avem la noi, spre exemplu, încărcătorul la telefonul mobil, al tabletei, căștilor wireless și al mouse-ului – o grămadă de fire și încărcătoare. Sau putem apela la un singur device care, conectat la o sursă de curent, să poată alimenta toate acele device-uri mobile!

Asta face ADATA USB Charging Station CU0480QC– un cubuleț elegant care se conectează la o sursă de curent și include 5 porturi USB pentru încărcare, inclusiv unul USB-A cu Qualcomm® Quick Charge 3.0 (QC 3.0) și USB-C avînd, în total, o putere de 48W.

Este mic ca dimensiuni (63.7 x 63.7 x 54.6mm), are un aspect elegant combinând culorile alb și argintiu și are colțuri rotunjite fiind confecționat dintr-un plastic tare. Pe partea de contact cu suprafața are un cadran de cauciuc anti-alunecare; pe partea din spate, deasupra unde vine alimentatorul de la priză, sunt câteva informații tehnice, iar pe față avem sigla argintie, ADATA. Conexiunile se fac pe latura de deasupra a cubulețului unde avem cele 3 porturi USB (2.4A) plus cel Quick Charge (3A/2A/1.5A), iar în mijloc este cel USB-C (3A). În momentul când sunt conectate device-uri, partea de sus este iluminată cu culoarea verde.

Cubulețul are o greutate de 350g, iar cutia, care include cablul de alimentare și un ghid, este de dimensiuni reduse și ne oferă toate informațiile necesare pentru conținut.

ADATA USB Charging Station poate, așadar, să alimenteze până la 5 device-uri simultan și are și câteva tehnologii de protecție la supraîncălzire, scurt-circuitare și la voltaj prea mare ceea ce face posibilă alimentarea device-urilor în siguranță.

Am testat o încărcare simultană a unui iPAD generație veche (USB-A), două telefoane mobile – unul prin USB-A și altul prin USB-C și o pereche de căști wireless pe portul USB-A plus o baterie externă (Quick Charge), iar pe durata încărcării cubul s-a încălzit foarte puțin reușind fără probleme să ducă totul la “100%”. Am testat, de asemenea și o lampă LED pe USB și pe Quick Charge am făcut teste de încărcare la unul dintre cele două telefoane mobile, iar încărcarea a fost mai rapidă decât pe un port USB-A cu condiția ca telefonul să aibă suport pentru QC.

În concluzie ADATA USB Charging Station e mic, e sigur și este ușor de luat cu tine în concediu/deplasări și cel mai important, este foarte util încărcând rapid până la 5 device-uri simultan. Îl găsiți în magazinele retail și online din România la un preț de aproximativ 100 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.