Weekend Love & Film Food pe TIFF Unlimited

0
666
Ascultă acest articol


Câtă emoție încape într-un weekend? Iubiri copleșitoare, jocuri de seducție, sentimente nerostite între părinți și copii, dar și senzații extreme în bucătărie. Weekend Love & Film Food vine pe TIFF Unlimited, pe 11 și 12 aprilie, cu două dintre filmele talentatului regizor canadian Xavier Dolan, Tom at the Farm și Laurence Anyways, un documentar cu celebrități ale gastronomiei care chestionează ierarhia impusă de influentul ghid Michelin -Michelin Stars: Tales from the Kitchen, și scurtmetraje românești premiate, toate povești despre relația tată-fiu.

Filmele pot fi vizionate gratuit la orele propuse, pe teritoriul României, după care vor fi accesibile doar abonaților.

Cele două filme noi de Xavier Dolan se adaugă altor două disponibile deja pe platforma de streaming a TIFF: Mommy și It’s Only the End of the World. Catalogul unlimited.tiff.ro cuprinde în acest moment peste 100 de titluri, filme selectate la TIFF, premiate în festivaluri, colecții de documentare.

Sâmbătă, 11 aprilie

ora 17.00 – Scurtmetraje românești

Trei dintre cele mai premiate filme scurte românești, toate povești emoționante despre tați și fiii lor:

• Superman, Spiderman sau Batman, r. Tudor Giurgiu (Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj în 2012)
• Nunta lui Oli, r. Tudor Cristian Jurgiu
• Lampa cu căciulă, r. Radu Jude

ora 21.00 – Tom at the Farm

Regia: Xavier Dolan
Suspans, erotism și instincte primare într-un thriller psihologic à la Xavier Dolan, „copilul minune” al cinema-ului contemporan. Guillaume (Dolan) merge la o fermă izolată, la înmormântarea iubitului său, după moartea subită a acestuia, și află cu stupoare că familia sa nu știa nimic despre orientarea sa sexuală. Pare însă că fratele lui bănuiește cine este și-l atrage într-un joc agresiv, încărcat de sexualitate.

Duminică, 12 aprilie

ora 17.00 – Michelin Stars – Tales from the Kitchen

Regia: Rasmus Dinesen
Toți maeștrii bucătari din lume visează să primească o stea Michelin, dar cine decide cine merită această neobișnuită distincție și pe ce criterii? Câțiva chefi celebri vin cu argumente pro și contra acestui sistem de rating care le-a provocat fie bucurii imense, fie căderi nervoase. Totul e asortat cu delicatese preparate chiar de ei, pentru inspirație cât #StămAcasă. O delicioasă experiență Film Food de la TIFF 2018.

ora 21.00 – Laurence Anyways

Regia: Xavier Dolan
O poveste de dragoste de-o frumusețe răvășitoare: imposibila relație dintre o femeie numită Fred și un bărbat numit Laurence, care-și dorește să devină femeie. Viziunea, sensibilitatea și maturitatea emoțională a lui Dolan, care a lansat acest film la doar 23 de ani, sunt dezarmante. „Forța lui Xavier Dolan vine din faptul că nu-i este teamă de nimic”- Télérama. Queer Palm, Cannes 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.