Ascultă acest articol


Cele mai bune seriale AMC se difuzează în fiecare seară de luni, de la ora 22:00, începând cu data de 4 mai, sub formă de maratoane ce țin până dimineața. Astfel, telespectatorii pot urmări sezonul 3 din serialul kung-fu Into the Badlands, pe 4 mai, apoi sezonul 3 din serialul SF Humans, pe 11 mai, după care serialul despre spionaj The Night Manager și cel despre criminalitate Breaking Bad (sezonul 5B) pe 18, respectiv 25 mai.

Toate cele patru seriale oferă telespectatorilor povești de impact, explorând idei ce ne pun pe gânduri, ce șochează, inspiră sau emoționează.

Astfel, Into the Badlands oferă o perspectivă posibilă asupra unui viitor în care civilizaţia – aşa cum o ştim noi – încetează să mai existe. Humans aruncă o privire cutremurătoare în culisele evoluției tehnologice și analizează efectul acesteia asupra societății. The Night Manager ne face cunoștință cu un Mefisto modern, Richard Roper – jucat de Hugh Laurie, care şi-a construit un imperiu vânzând arme celui care licitează cel mai mult şi cumpărând sufletele ispitite de mirajul banilor.

Breaking Bad spune povestea unui bărbat disperat, care asigură viitorul financiar al propriei familiei devenind producător și traficant de droguri.

Iată câteva detalii despre cele patru seriale:
Serialul Into the Badlands, cu Daniel Wu cap de afiș, este o voce distinctă în peisajul producțiilor pentru micul ecran: pe de o parte, împletește natura viscerală a artelor marţiale cu un stil vizual de inspirație Wong Kar Wai-ană, prin exercițiile elegante de atmosferă, universul plin de expresie creat și cinematografia somptuoasă. Totodată, ne apropie de Japonia medievală, prin modul în care e structură lumea. În sezonul 3, Sunny (Daniel Wu) se luptă cu decizia de a-l ajuta pe Pilgrim să deschidă „Camera Meridian”, deoarece viața fiului său este în joc.

Sezonul 3 din Humans arată ce se întâmplă când granița dintre om și mașină este neclară. La finalul seriei a doua, toate synth-urile au devenit conștiente (Ziua Zero). Aproape 500 de milioane de synth-uri au devenit deodată capabile să gândească și să simtă, iar peste 100.000 de oameni și-au pierdut viețile. Pe fundalul revoluției synth-urilor, clanul Hawkins se chinuie să lase trecutul în urmă.

Miniseria The Night Manager este inspirată de romanul omonim al lui John le Carré. În centrul atenţiei este fostul soldat britanic Jonathan Pine (Tom Hiddleston), managerul de pe tura de noapte al unui hotel din Cairo. Detaliile unui eveniment tragic îl fac pe Pine să colaboreze cu serviciile secrete britanice pentru a dejuca planurile unui traficant de arme, Richard Roper (Hugh Laurie), aflat în pragul unei afaceri gigantice. Înconjurat de oameni pentru care crima este un act banal, Pine va avea nevoie de o extraordinară inventivitate şi stăpânire de sine pentru a duce la bun sfârşit misiunea, aflându-se încontinuu pe muchie de cuţit.

Breaking Bad aducea pe micul ecran povestea lui Walter White, un profesor de chimie de liceu, dintr-un orăşel din New Mexico. Diagnosticat cu cancer la plămâni şi cu posibilităţi limitate de plată a tratamentului, acesta se angajează într-un traseu al ilegalităţilor, pornind de la fabricarea şi vânzarea metamfetaminei. În ultimul sezon, Walt reuşeşte să scape de urmăritorii lui şi să se întoarcă în New Mexico pentru a livra familiei ce a mai rămas din profitul făcut cu imperiul său ilegal de metamfetamină. De asemenea, Walt îşi va lua revanşa faţă de banda lui Aryan Brotherhood, ce a încercat să îl tragă pe sfoară, după ce i-a omorât cumnatul şi l-a capturat pe Jesse. Walt îşi va vizita vechile cunoştinţe pentru a-și pune la punct ultimele afaceri și pentru a se pregăti de inevitabila moarte. Finala serialului a fost numită de critici ca fiind „una dintre cele mai bune din istoria televiziunii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.