Ascultă acest articol

Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) a lansat pe 6 august Concursul de proiecte Rezidența FemArt, în urma căruia vor fi selectate proiectele de lung metraj a cinci regizoare aflate la început de carieră.

Înscrierea în această competiție se face pe baza depunerii unui dosar online pe site-ul www.arfc.ro, iar termenul limită este 30 august.

Concursul se adresează tuturor absolventelor unei facultăți de film de naționalitate română sau cu rezidența în România, care au realizat până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau la al doilea film de lungmetraj. O altă condiție pentru intrarea în concurs este ca, în momentul aplicației, canditatele să aibă scris deja un draft de scenariu sau un treatment de minimum 12 pagini pentru un lungmetraj.

Comisia de selecție este formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

Rezidența FemArt va include o săptămână intensivă de lucru cu specialiști, dar și o serie de evenimente conexe, precum proiecții de film, masterclass-uri și sesiuni de pitching care vor avea loc în perioada 28 septembrie – 3 octombrie la București.

La finalul acestei perioade, vor fi premiate cele mai bune proiecte. Membrii juriului din care vor face parte Bianca Oana, Dana Bunescu și Radu Jude vor acorda: o bursă în valoare de 1750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.