Ascultă acest articol


A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr continuă până pe 11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie, în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică.

Premierele continuă săptămâna aceasta, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber
Joi, 8 octombrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, va fi proiectat în premieră filmul Binti, în regia lui Frederike Migom. Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal, filmul spune povestea lui Binti. Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana. Vineri, 9 octombrie, de la 19.30, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește filmul SamSam, dublat în lima română. SamSam e fericit să o găzduiască pe Daisy, prietena lui prin corespondență. Însă Gloomies (mohorâții), gândăceii care împrăștie tristețe peste tot în jurul lor încep să invadeze Planeta Sam, SamSam și cu prietenii lui îi fac să râdă, pentru a-i transforma în Grinnies (zâmbitorii). Pentru a scăpa de ei definitiv, SamSam va trebui să înfrunte pirații și să înțeleagă adevărata poveste a lui Daisy.

La Opera Comică pentru Copii, filmele clasice continuă toată săptămâna. Vor fi proiectate joi, 8 octombrie, musicalul Marry Poppins (1964), cu actrița Julie Andrews în rol principal, vineri, 9 octombrie, se văd Minions, sâmbătă, 10 octombrie, Madagascar, iar duminică 11 octombrie, Ice Age.

Juriul KINOdiseea de anul acesta, care va desemna câștigătorul competiției de lungmetraj, este format din tinere talente din România, regizori și actori aflați la început de drum și care recunosc importanța educației cinematografice și a alfabetizării media a tinerelor generații, cu un interes real pentru dezvoltarea aceste nișe pe plan local. Enxhi Rista își face doctoratul în Cinematografie la UNATC. A realizat filmele de scurt metraj “Padre” “Realcope” “El iubește ochii mei” “Capoeira, dansul libertății”. În anul 2020, a câștigat premiul Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj documentar. Cristina Popa este un regizor aflat la debutul său în lungmetraj. unul dintre artiștii care vor da o nouă definiție cinemaului din România. Ada Dumitru este actriță de film, teatru și televiziune, pe scenă de la vârsta de 15 ani, Ada a lucrat cu regizori precum Purcărete, Bob Wilson, Bocsardi, Hausvater jucând roluri precum Julieta, Zița sau Larisa Guzeeva.

Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului Român în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online.
Bilete online aici: https://eventbook.ro/festival/kinodiseea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.