Aqirys Gaming Headsets – Altair, Vega & Sirius – O “trilogie” de căști de gaming care debutează cu dreptul

"În urma testelor, am căzut la concluzia că debutul Aqirys pe piața românească de căști de gaming a fost făcut cu dreptul cu trilogia Vega, Sirius și Altair care aduc în primul rând confort, dar și o experiență audio plăcută și microfoane cu performanțe cel puțin de nivel mediu + surprize!"

0
4074
Ascultă acest articol


De-a lungul timpului am avut în teste nenumărate căști de gaming, existând pe piață mulți producători care și-au dedicat un segment întreg acestui tip de activitate. Aproape fiecare producător renumit are în palmares acest segment de gaming împărțit în general pe categorii din care fac parte consolele și PC-ul cu componentele și accesoriile fiecărora.

Dacă la console treburile sunt mai simple în termen de accesorii, pentru PC avem, pornind de la monitoare și scaune și până la mouse, căști, tastaturi – fiecare, la rândul lor cu accesoriile sale – și până la componentele din unitatea centrală PC. Acestea se pot configura și asorta cu celelalte componente prin aspect, culori și bineînțeles suportul RGB.

De această dată ne vom concentra, după cum spuneam la început, asupra căștilor de gaming și anume ne interesează cel mai mult la ele pentru o experiență audio perfectă în gaming. În primul rând cupele trebuiesc să fie comode, să le poți purta în sesiuni lungi de joacă și bineînțeles să redea cât mai fidel sunetul plus să estompeze, pe cât posibil, sunetul din exterior. Contează, de asemenea să fie realizate din materiale rezistente, să aibă un microfon performant pentru chat cu prietenii din sesiunile de joc online și să aibă un fir lung și rezistent pe cât posibil cu telecomandă pe el. Comoditatea contează și ea, bineînțeles, și asta ține de materialele și burețeii folosiți și nu, în ultimul rând, beculețele (RGB)!

ALL ABOUT GAMING

După ce am avut plăcerea să testăm un brand relativ nou pe piața și dedicat pieții de gaming din România, Aqirys, am fost impresionați de produsele sale și acum am primit o trilogie de căști de gaming, care au debutat proaspăt și care au sosit imediat în redacție. Este vorba despre căștile de gaming Aqirys Altair, Aqirys Vega & Aqirys Sirius, despre care vom vorbi, pe rând, imediat!

Prologue

Just like the actual Universe is expanding, so is the AQIRYS universe. If our cases impersonated the big-bang, and let you SEE a new gaming universe unfolding, now the time has come for you to, also, HEAR it!

We are thrilled to unveil our first gaming headsets, and we welcome you to the sound of AQIRYS!

1. Aqirys Altair

Prima pereche din trilogia de căști de gaming Aqirys este Altair, create special pentru jucători și care au ca highlight faptul că vin cu microfon cu certificare TeamSpeak, sunet virtual 7.1 surround și RGB!

Pachet

Aqirys folosește combinația de culori negru și albastru, atât pentru ambalaj cât și în design-ul produselor din această categorie. Ambalajul are dimensiunii medii și este din carton tare, pe latura cea mare, principală având o imagine cu produsul și principalele funcții ale sale; pe spate sunt prezentate, de asemenea, câteva avantaje ale Altair precum pernuțe moi la căști, microfon flexibil cu iluminare, telecomandă pe fir și suport RGB, iar pe lateralele cutiei, care sunt albastre, avem detaliile tehnice și informații despre avantajele oferite.

În cutie, găsim, la deschidere, un pliant cu un mesaj de la Aqirys către utilizatori, pe spate cu informații despre produs, un ghid rapid și căștile cu microfon windscreen din burete și telecomandă pe firul cu conectare USB, pentru PC. Interiorul cutiei este din burete pentru a asigura o protecție bună căștilor.

Ambalajul este atrăgător și sunt oferite toate informațiile necesare pe care trebuie să le știi, dacă mergi la magazin și-l iei de pe raft, iar în interior găsim un ghid și căștile protejate de burete ceea ce prezintă un avantaj.

Aspect

Cum, în general, culoarea negru este o culoare comună la gadget-uri și foarte populară în segmentul de gaming și în cazul produsul de față, negru predomină, RGB-ul aducând acea pată de culoare care face să le poți asorta cu alte componente și accesorii de gaming.

Aspectul este important, iar în cazul Altair se pare că, la prima vedere, avem câștigător la acest capitol pentru design-ul simplu, greutate redusă și materiale de calitate.

Microfonul se poate îndoi după plac și are partea principala iluminată și un windscreen din burete, iar partea care se îndoaie este acoperită de un plastic transparent lăsând să se vadă argintiul din interior.

Cupele au o formă nu perfect rotundă și bombată, pe capacul din exterior având cercuri, iar în mijloc sigla Aqirys iluminate RGB. În interior, cupele over-ear au bureți moi, iar banda care le unește, are, de asemenea același tip de bureți. Pe bandă, în exterior, este imprimat numele brandului. Cupele se unesc cu banda printr-un suport metalic care se poate regla în mai multe trepte. Pe cupe, în zona acestora, se văd firele care duc semnalul audio de la o cupă la cealaltă. Materialele folosite sunt plastic și piele sintetică.

Cablul este protejat de material textil, are în capăt USB, iar pe el se găsește telecomanda din plastic cu rotiță analog de volum și butoane pentru microfon și RGB (On/Of), pe aceasta având și sigla Aqirys.

Ca aspect, Altair sunt căști cu un design simplu, dar atrăgător. Culoarea neagră predomină, plasticul folosit și pielea sintetică par de calitate, iar RGB-ul aduce acea pată de culoare căutată de gameri.

Tehnic

Din punct de vedere tehnic, Altair este promovat de către Aqirys care scoate în evidență câteva avantaje și sper ca acestea să completeze cât de cât aspectul simplu și atrăgător.

În primul rând trebuie să știți că Aqirys Altair sunt construite pentru utilizarea la PC și are este capabil să redea sunet virtual 7.1 surround pe cele două cupe cu LED-uri RGB, în care se ascund difuzoare cu diametru de 50 mm, care se pot regla telescopic în fucție de mărimea capului purtătorului. Căștile au o greutate de 405g.

Microfonul (6 x 2.7 mm) omnidirectional cu noise cancelling este certificat TeamSpeak și vine cu un windscreen din burete, are vârful RGB și este montat pe un braț flexibil, iar cablul are o lungime de 2.10m, este protejat de material textil, conectarea se face prin USB 2.0 și are telecomandă pe fir cu rotiță analog de volum și două butoane pentru RGB și Microfon.

Sunt ușoare, materialele folosite par să aducă rezistență în timp, au suport virtual 7.1 și un microfon cu certificare pentru chat-ul specific gamerilor, iar RGB-ul este, cum s-ar zice, cireașa de pe tort.

Testare

În teorie, Aqirys Altair sunt niște căști de gaming arătoase cu câteva avantaje pe partea tehnică, dar cel mai bine vom testa singuri și vom vedea cum se comportă.

În primul rând, atunci când le-am scos din cutie și le-am privit prima oară mi-au plăcut ca aspect și cum se simțeau materialele folosit la mână, dar am observat, de asemenea și că sunt destul de flexibile și ușoare. Cum era și de așteptat, imediat se pun scame pe ele și se văd ușor amprentele, dar în general asta se întâmplă la majoritatea produselor de acest gen – o cârpă ușor umedă rezolvă problema.

Firul îți dă acel sentiment de încredere că pe viitor nu or să fie probleme cu el, iar telecomanda mi s-a părut cam mare pentru doar o rotiță de volum și două butoane, dar măcar materialul plasticului este unul interesant, mat cu o textură plăcută la atingere.

Conectarea se face instant, la PC/Laptop, nefiind nevoie de driveri sau altceva (cel puțin pe Windows 10 Pro cu cel mai nou update făcut), dar Aqirys ne asigură că merg și versiunile mai vechi, până la 7.

Aqirys Altair sunt ușoare și confortabile pe ureche – burețeii sunt moi, iar pielea sintetică lasă o primă impresie bună. Deși am făcut sesiuni de joc de câteva ore, nu mi-au transpirat urechile, iar cupele îmi acoperă bine toată urechea nederanjându-mă în niciun fel.

Microfonul îl dai la o parte dacă nu ești într-o sesiune de joc și nu te deranjează cu nimic, iar când dorești, îl pornești din telecomandă, îl potrivești aproape de gură și ești gata de chat cu băieții. Mi s-a spus că sunt auzit bine și clar – situație în care mă jucam în liniște, fără să fie alte zgomote prin împrejur – ceea ce înseamnă că microfonul își face datoria. Certificarea TeamSpeak pare să funcționeze, aceasta fiind una care are ca țintă sporturile online, eSport, deci numai cuvinte de bine.

Conform Aqirys pentru a putea folosi Altair la capacitatea sa maximă este nevoie să instalezi cei mai noi driveri și o aplicație proprietară prin care poți activa efectele XearTM, posibilitatea de a emula virtual 7.1 surround pentru Windows și alte chestii.

Am lăsat la urmă partea de audio, căci, la urma-urmei, asta contează cel mai mult la căști și, ei bine, îmi plac cum se aude. Volumul maxim este de ajuns, cel puțin pentru gaming, și calitatea sunetului redat este destul de bună. Înaltele sunt reglate bine și nu deranjează la timpat, însă joasele (bașii) era loc de mai bine de atât. Avem, de asemenea și ceva claritate în redarea sunetui, iar muzica se aude bine pe Altair, așadar nu e musai să te rezumi cu ele doar la jocuri. De asemenea, poți foarte bine să vezi și clipuri sau filme cu Altair pe urechi, de ce nu?

Testate cu Call of Duty Warzone și chiar și cu puțin Fortnite, chat-ul in-game cu tovarășii de echipă și experiența auditivă, este de bun augur cu Aqirys Altair. Și mai mult de atât, poți chiar folosit setup-ul și pentru chat pe aplicații gen Zoom și Skype. Am trecut prin teste – nu aveam cum să săr peste asta – și alte jocuri, precum Diablo III, Warcraft 3 Remastered și Command & Conquer Remastered, dar și Death Stranding, Horizon Zero Dawn și am făcut o probă rapidă și cu câteva titluri via GeForce NOW (Grim Dawn, Watch Dogs 2) și m-am obișnuit cu sunetul redat de Aqirys Altair, dar nu pot să spun că am fost impresionat cu ceva anume.

Concluzie

Am fost încântat de produsele testate marca Aqirys și, încântat fiind la auzul că s-a debutat și cu un trio de căști dedicate gaming-ului, abia așteptam să le primim. Aqirys Altair este prima pereche de căști testate de noi, iar Aqirys nu a dezamăgit dovedindu-se a fi ușoare, calitative d.p.d.v. a materialelor folosite și venind cu un microfon bun, oferind o experiență auditivă care sigur va mulțumi gamer-ul casual.

2. Aqirys Sirius

Cea de-a doua pereche din trilogia de căști de gaming Aqirys este Sirius, create special pentru jucători și care au ca highlight un număr mare de accesorii, deep bass, microfon detașabil cu certificare TeamSpeak, sunt multiplatformă, au sunet virtual 7.1 surround și vin și cu câteva suprize în cutie.

Pachet

Pe cutia, din carton destul de tare, care combină culorile negru și albastru, avem o imagine mare cu produsul și sunt menționate câteva dintre avantajele căștilor, informații detaliate având pe spate, unde sunt scoase în evidență funcția de Soft-Mute, faptul că au pernuțe moi, microfon detașabil, telecomandă pe fir și mai multe posibilități de conexiune la device-uri, cupe de aluminiu și cablu protejat cu material textil. De asemenea, pe lateralele cutiei sunt oferite informații de ordin tehnic și este menționat că microfonul este detașabil, în cutie găsim mai multe tipuri de cabluri pentru conexiuni multiplatforming, include o pereche de bureței interschimbabil pentru cupe și sunet virtual 7.1 surround.

În cutie găsim însă și câteva surprize plăcute (pe lângă pliantul de întâmpinare a utilizatorului cu mesaj de la Aqirys, care are pe spate și instrucțiuni de montare și un ghid) găsim un mousepad calitativ, o brățară cu USB pe care sunt driverii și aplicația și un săculeț de transport. De asemenea, avem microfonul detașabil cu jack și burețel montat, perechea de bureței interschimbabili adiționali și cablurile de conectare la PC via USB (include și telecomanda pe fir) și console – include unul cu două jack-uri într-un capăt și o intrare de jack în cealaltă și bineînțeles, căștile care vin cu cablu în capăt cu jack. Toate componentele sunt așezate în cutie într-un fel de cofraj din burete pentru o protecție ridicată.

Aqirys Sirius vine într-o cutie plină de surprize plăcute și accesorii – totul protejat corespunzător, ambalajul oferind informațiile necesare pentru posibilii clienți care aleg să cumpere produsul de la raft.

Aspect

Pornind de la toate cablurile necesare pentru conexiuni multi-platformă și până la surprizele plăcute pregătite de Aqirys, Sirius pare genul de căști de gaming dedicate unei categorii mai sus decât casual de gameri, iar acest lucru confirmă, cel puțin, aspectul și calitatea căștilor.

Cablurile sunt menite să conecteze căștile la console și PC, jack-ul fiind însă mufa universală cu care vin și căștile. Cablul este protejat cu material textil, la fel și cel cu telecomandă care are USB într-un capăt și intrare pentru jack în cealaltă. Al doilea cablu este cel cu o intrare pentru jack și ieșire cu 2x jack pentru microfon și audio.

Microfonul detașabil are, de asemenea, jack și este montat pe o tijă flexibilă, iar peste microfon avem un burețel.

La categoria “surprize”, mousepad-ul este dintr-un material cauciucat flexibil pe care e aplicat un strat de material textil cu imprimeu cu design Aqyris; săculețul este și el din material textil cu o textură rară, are și un buzunar pentru cupe sau accesorii și se închide printr-un sistem de șireturi, iar brățara este din imitație de piele în fire răsucite, stick-ul USB ascunzându-se într-o bucată de material metalic pe care este imprimată sigla Aqyris. Pe stick găsim driverii pentru Windows și aplicația de utilizare a căștilor.

 

Căștile sunt negre, au cupele și sistemul de prindere dintre ele și bandă (?), de aluminiu, burețeii putând fi schimbați cu perechea de rezervă din pachet (diferă textura lor); cablul este protejat cu material textil și are mufă în capăt, iar banda este învelită în piele artificială și are bureței moi pe interior. Pe cupe este imprimat cu alb, la exterior, sigla Aqirys, textul fiind ștanțat și de-a lungul benzii dintre cupe, tot pe exterior.

Aspectul simplist, dar rezistent datorită aluminiului, fac Sirius atrăgătoare, iar materialele folosite atât la căști cât și la accesorii par destul de calitative la prima vedere.

Tehnic

Aqirys Sirius, după cum am spus, sunt căști de gaming multiplatformă ceea ce înseamnă că, cu ajutorul accesoriilor din pachet, le putem conecta la PC/Laptop sau console (PlayStation 4, Xbox One) în cutie având și câteva surprize plăcute – săculeț de transport, mousepad și brățară USB cu driveri și aplicație cu spațiu de stocare de 2GB.

Căștile Sirius nu vin cu suport RGB dar compensează prin includerea în pachet a unei perechi adiționale, texturate diferit, de bureței pentru cupe și accesorii multiplatformă precum cablu (1.7 m) protejat cu material textil cu USB 2.0 și telecomandă pe fir cu butoane digitale de volum +/-, una două pentru Mute la microfon și sonor (PC); căști – cablu TRRS cu jack 3.5mm (PS4, XBOX, mobile) (0.85 m); 2x TRS (1 m) cu jack 3.5mm (PC, stereo). Cupele sunt de tip over-ear; căștile cântăresc 332 g, au o bandă destul de flexibilă care leagă cupele și au suport Noice Canceling. Difuzoarele sunt de 50 mm și includ suport 7.1 Virtual Surround.

Microfonul este unul Omnidirectional, detașabil, cu jack, montat pe un suport flexibil și include burețel (windscreen), are lungimea de 6.0 x 2.7 mm și este certificat TeamSpeak.

Căștile sunt compatibile Windows 7+ și pe stick-ul USB avem driverii recomandați și aplicația prin care poți activa efectele XearTM, posibilitatea de a emula virtual 7.1 surround pentru Windows și alte chestii.

Așadar, vorbind în termeni tehnici, Sirius echilibrează balanța între specificații și aspect și abia așteptăm să le testăm!

Testare

Încercând să ne convingă cu surprize (de-a dreptul plăcute), pachetul Sirius include și accesorii menite să le facă compatibile și ușor de folosit atât pe PC, cât și pe console și device-uri mobile.

Conectarea este, într-adevăr, una ușoară, în funcție de PC/Consola sau device-urile la care vrem să conectăm căștile – pe PlayStation 4 Pro putând face conexiunea prin jack la controller-ul Dual Sense, sau prin USB și mergem în meniul consolei la Audio și facem modificările aferente, iar pe PC/Laptop se conextează prin jack/sau USB (de preferat ca să putem utiliza aplicația). De asemenea, pe tabletă și mobile prin portul jack se face conectarea și testele le-am făcut pe o tabletă, 2x mobile.

Recunosc că, atunci când le-am văzut prima oară și le-am analizat, am fost plăcut surprins de cupele interschimbabile care au texturi diferite lăsându-ți libertatea să alegi cu care pereche te înțelegi mai bine, dar și cupele din aluminiu. Îmi place, de asemenea și calitatea burețeilor folosiți în cupe și pe interiorul benzii care unește cupele. Cupele se pot regla pe bandă, în funcție de mărimea capului și trebuie să mărturisesc că clema care prinde cupele de bandă mi se pare că are un punct slab – acea clemă are o parte subțire care mi-a dat de gândit căci e posibil ca acolo să cedeze, în timp – poate greșesc, nu știu… Dacă acea clemă e de aluminiu, nu cred că sunt motive de îngrijorare. Banda care leagă cupele între ele e destul de flexibilă, ceea ce mi se pare foarte OK.

Sunt foarte comode pe cap, nu sunt deloc grele și în sesiuni de jocuri întinse pe câteva ore bune, aproape că uitasem că le port, semn bun. Microfonul îmi place că se dă jos căci nu bag multe sesiuni online, dar atunci când am testat Call of Duty Warzone și un pic de Fortnite, în primul caz comunicarea cu membrii echipei mele s-a desfășurat fără întreruperi sau sacadări (legate de căști, nu de conexiunea la internet) și ceilalți m-au auzit clar și tare, ceea ce înseamnă că microfonul a lucrat bine.

Experiența auditivă în jocuri este peste medie datorită balanței echilibrate dintre înalte și joase, bașii auzindu-se într-adevăr ceva mai bine, comparativ cu Aqirys Altair. Claritatea sunetului te face să ciulești urechile la detaliile audio precum un încărcat de armă a inamicului, pași sau alte zgomote care contează mult într-un joc online, cel puțin făcând referire la shootere/FPS-uri. De această experiență am avut parte atât în jocurile online cât și cele single player, atât pe PC/laptop cât și pe PlayStation 4 Pro și device-urile mobile, printre jocurile testate enumerând Diablo III, Warcraft 3 Remastered și Command & Conquer Remastered, dar și Death Stranding, Horizon Zero Dawn și am făcut o probă rapidă și cu câteva titluri via GeForce NOW (Grim Dawn, Watch Dogs 2) – la fel ca și în cazul testelor la Aqirys Altair, dar și Vega. Pe mobile am testat cel mai nou joc Asphalt, dar și clipuri, seriale și filme care se aud, de asemenea, destul de bine, iar Spotify sună și el decent pe muzică pe Aqirys Sirius.

Din p.d.v.d. al calității materialelor, se simt bine la mână și par rezistente, dar acum doar testul timpului ne poate arăta dacă am dreptate sau nu.

Aqirys Sirius urcă o treaptă mai sus decât Altair, dar și Vega (imediat și recenzia lor) și aduce motive de încântare gamerilor printr-un pachet atractiv de accesorii (necesare pentru funcționarea de tip multiplatforming), dar și câteva surprize bine-venite.

Concluzie

Din trio-ul Aqirys, Sirius mi se par cele mai bune pentru că aduce o calitate a sunetului superioară, chiar dacă nu se ridică la nivel premium față la căștile de gaming general. Aqirys Sirius vin cu un pachet atrăgător de accesorii și surprize drăguțe și utile din partea producătorului și să nu uităm însă și de microfon care asigură o comunicare stabilă și clară și materialele folosite par de calitate bună.

3. Aqirys Vega

Cea de-a treia pereche din trilogia de căști de gaming Aqirys este Vega, create special pentru jucători și care au ca highlight deep bass, microfon retractabil cu certificare TeamSpeak, au sunet virtual 7.1 surround și vin și cu câteva suprize în cutie.

Pachet

Cutia din carton tare folosită la trilogia de căști de gaming Aqirys este practic același, dimensiunile fiind aceleași, combinația de culori (negru și albastru) și are, de asemenea, același design în toate trei cazurile. Cea pentru Vega include, pe față, o imagine cu produsul, logo-ul Aqirys și câteva dintre avantajele sale, iar pe partea din spate avem o altă imagine cu produsul, și ne este scos în evidență că microfonul este retractabil și are suport TeamSpeak; pernuțele căștilor și ale bandei care unește cupele (pe interior), sunt moi și confortabile și mai avem o imagine și cu telecomanda de pe fir. Pe lateralele albastre ale cutiei avem informații despre conținutul pachetului, detalii tehnice și aflăm că sunt proiectate pentru a fi utilizate la PC.

Odată ce deschidem cutia, suntem întâmpinați de acel pliant cu câteva cuvinte din partea Aqirys, care pe spate oferă o ilustrație despre cum se conectează căștile, un ghid, apoi trecem direct la surprize! La fel ca și în cazul lui Sirius avem în cutie acel mousepad și o brățară USB, de această dată din silicon și bineînțeles, căștile.

Cutia Vega vine și ea cu aceleași surprize plăcute în interior, iar la exterior avem toate informațiile necesare despre produs, și cum am obișnuit să spun și în cazul Sirius și Altair, acest lucru dă bine pe raft atunci când jucătorii merg la vânătoare de căști de gaming.

Aspect

Folosind, ca și în cazul celorlalte două căști ale trilogiei noastre, culoarea predominantă negru, Vega se aseamănă mai mult cu Altair în anumite privințe, ieșind în evidență telecomanda pe fir și RGB-ul de pe cupe.

Căștile au, într-adevăr, burețeii de pe cupe și cele din interiorul bandei care le unește, dintr-un material moale și plăcut la atingere cu un plus pentru cele de pe bandă care au și un aspect plăcut. Acea bandă – spre deosebire de Sirius și Altair – nu are inscripționat Aqirys pe exterior și unește cupele printr-un sistem de cleme, reglabile, de asemenea, și gradate, în funție de mărimea capului purtătorului. Materialele folosit sunt pielea sintetică și plasticul, dar sunt lucrate cu atenție la detalii, iar cupele, sunt rotunde și au la exterior un cerc argintiu care ascunde RGB-ul prezent inclusiv în sigla Aqyris, poziționată pe centrul cupelor.

Firul este și el protejat de material textil, are la capăt USB, dar până acolo avem și o mică telecomandă a cărui design se asortează cu cel al mufei, ambele din plastic tare.

Microfonul este retractabil, flexibil și nu are burețel.

La capitolul “suprize” avem, după cum spuneam, mousepad-ul subțire, flexibil, cu partea de jos cauciucată și un strat de material textil deasupra, cu o ilustrație Aqirys, iar stick-ul USB, are o curea bleu din silicon, pe care este imprimat cu alb sigla Aqirys.

Aspectul contează în general, iar în cazul lui Vega, totul pare la locul lui și aspectul nu exagerează însă este unul plăcut și datorită texturii materialelor folosite. Bineîneînțeles, nu predomină doar culoarea neagră, RGB-ul fiind prezent să aducă un curcubeu de culori plăcute – preferatul gamerilor.

Tehnic

După cum este specificat și pe ambalajul Vega, căștile de gaming sunt dedicate utilizării pe PC, portul USB de conectare și aplicația dedicată confirmând acest lucru.

Caștile sunt de tip over-ear, au difuzoare cu diametru de 50 mm, suport pentru sunet virtual 7.1 surround, deep bass și includ RGB pe cupe, iar după instalarea driver-ilor și aplicațiile pe Windows de la versiunea 7 în sus, vom avea acces pe PC și la efecte sonore XearTM. Căștile vin cu bureței moi pe cupe și pe banda cale le unește sporind confortabilitatea și datorită greutății reduse de doar 352g.

Cablul este protejat de material textil, are o lungime de 2.1m, la capăt are USB 2.0, iar pe telecomanda de pe el găsim o rotiță analog de volum și două butoane pentru RGB, respectiv Microfon, On/Off.

Microfonul retractabil este omnidirectional cu noise cancelling, este certificat TeamSpeak, are dimensiunile 6.0 x 2.7 mm și este montat pe un braț flexibil.

La surprize, stick-ul USB 2.0 este integrat într-o brățară de silicon de culoare bleu și are o memorie internă de stocare de 2GB pe care se află driverii și aplicația Aqirys pentru Vega, iar mousepad-ul este fabricat dintr-un cauciuc flexibil acoperit cu material textil, după cum am precizat și la captitolul “Aspect.”

Testare

După primele două căști din trilogie, m-am relaxat și am testat Vega știind, în mare la ce să mă aștept și așa și a fost.

Vega se aseamănă mai mult cu Altair, deși are câteva elemente care-l fac diferite și anume design-ul ușor altfel, microfonul retractabil și deep bass-ul – elemente care le avantajează. Sunt ușoare pe urechi și după ore de gameplay nu am simțit nevoia de pauză auditivă, sau să-mi fi transpirat capul. Materialul folosit pentru cupe și interiorul benzii dintre ele e ușor și moale contribuind la confort, iar cupele acoperă perfect urechile și nu m-au deranjat deloc. Banda, cu toate că am zis că e confortabilă pe cap, e parcă mai puțin flexibilă, spre deosebire la celelalte două căști ale trilogiei.

Mi se pare interesantă opțiunea cu microfonul retractabil, care poate fi folosit fie că este scos afară sau înăuntrul cupelor și chiar am testat să văd dacă cei cu care comunic simt vreo diferență, singura fiind faptul că eram auzit un pic mai încet cu microfonul retras. Lipsa burețelului (windscreen) de pe microfon nu a avut efecte negative, dar probabil cu așa ceva montat vocea suna probabil mai bine. Am folosit Vega chiar și într-un Zoom cu un membru al familiei, dar și în Call of Duty Warzone, ceilalți auzindu-mă bine chiar dacă am folosit o tonalitate joasă și am ținut microfonul un pic mai departe de gură.

Firul este destul de lung și pare rezistent, iar telecomanda e mereu la îndemână pentru a umbla la volum sau de a opri/porni microfon și RGB, iar surprizele vin întotdeauna la fix și în cazul de față, chiar sunt utile căci mousepad-ul și-a făcut treaba atât utilizat cu un mouse de gaming cu fir, cât și cu unul wireless. Cei doi 2GB de la brațară, cu toate că pare prea puțin, nu strică să ai cu tine, pe mână, fișiere pe care le folosești des online sau când folosești un PC/laptop.

Muzica via Spotify și filmele/serialele via HBO, Netflix, YouTube se aud mai mult decât decent cu Vega mulțumită echilibrului audio dintre înaltele și joasele – bass-ul oferit de acel “deep bass” subliniat de Aqirys pe cutie. Experiența audio se apropie de cea a lui Sirius și se aud parcă ceva mai bine decât Altair, dar întotdeauna contează și ce asculți și setările făcute. La fel ca în cazul Altair și Sirius, am testat căștile în sesiuni de gameplay de Diablo III, Warcraft 3 Remastered și Command & Conquer Remastered, Death Stranding, Horizon Zero Dawn și le-am încercat și cu câteva titluri via GeForce NOW (Grim Dawn, Watch Dogs 2). Experiența auditivă din gaming a fost decentă, acea emulare 7.1 potrivindu-se parcă mai bine la filme, căci la jocurile online nici nu se pune problema, iar în sesiunile de campanie mai mult te derutează decât să-ți ofere zgomotele care vin din direcțiile corecte.

Aqirys Vega oferă, în primul rând confort, apoi pot fi luate în evidență calitatea sonorului oferit și a microfonului, iar RGB-ul e prezent pentru a putea asorta căștile cu alte accesorii sau pur și simplu pentru că gamerilor le plac luminițele.

Concluzie

Aqirys Vega sunt căști ușoare și confortabile cu un microfon decent cu avantajul de a fi retractabil și oferă o experiență auditivă plăcută în jocuri și chiar și alte activități multimedia. Design-ul simplist este revrigorat de către prezența RGB-ului pe cupe, iar materialele folosite sunt plăcute la atingere și nu dau acel sentiment de rigiditate, cu toate că probabil timpul ne va spune despre rezistența lor.

4. Concluzia trilogiei de căști de gaming Aqirys Vega, Sirius și Altair

În primul rând sunt din ce în ce mai convins, după fiecare produs testat, că Aqirys este un brand cu produse de gaming care reușește să combine atât calitatea, cât și performanța, dar și prețul în așa fel încât produsul să merite tot interesul jucătorilor. Acest lucru se aplică și cazul trilogiei noastre de căști, Vega, Sirius și Altair care, în urma testelor, am căzut la concluzia că debutul Aqirys pe piața românească de căști de gaming a fost cu dreptul!

Pe lângă un aspect plăcut și o calitate a materialelor deosebite, atât experiența auditivă cât și performanțele microfoanelor incluse este una medie sau peste medie – comparativ cu alte brandu-uri performante de pe piață. Suportul RGB este binevenit, la fel și câteva elemente menite să crească interesul pentru cele trei produse. Confortabilitatea este însă, primul element care l-am observat, la fel și greutatea redusă. Vega, Sirius și Altair au fost în așa fel create să se completeze unele pe celelalte, nicidecum să se eclipsese, două dintre ele aducâd chiar și suprize binevenite în pachet.

Aqirys Vega se comercializează în România la un preț de 249,99 RON, Aqirys Sirius la prețul de 299,99 RON, iar Aqirys Altair la prețul de 199,99 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.