Întotdeauna am spus că accesoriile sunt și ele extrem de importante pentru gameri, fie ei de PC sau console. Accesoriile sunt menite să completeze elementele lipsă de la componentele principale, sau să aducă o notă de personalizare mai mare pentru jucător.
RGB-ul este o caracteristică importantă pentru jucătorul din ziua de astăzi, fiind elementul care unifică mai multe produse și le oferă personalitate și le face să fie unice pentru gamerii din ziua de astăzi. LED-urile sincronizate fie la căști, tastaturi, monitoare, unitate centrală, mouși și alte componente aduce identitate despre care vorbeam, dar și accesoriile contribuie la aceasta.
Chiar și obiectele de mobilier pot contribui la acea completare a asortării și de multe ori și îmbrăcămintea gamer-ului – tot ce trebuie pentru a-și etala și contura identitatea sa unică. Din categoria accesoriilor de gaming avem o gamă variată și detaliată care pornește de la mousepads și bungee-uri pentru mouse, la suporturi de prins de perete pentru monitoare și până la preșulețe pentru scaunele de gaming și standurile pentru căști – să enumerăm doar o mică parte din varietatea acestora.
Înainte de a trece la subiect, vreau să vă închipuiți mai multe scenarii în care, o componentă importantă a rig-ului din dotare are de suferit. Aceasta este căștile audio! Lăsate de izbeliște pe sub birou, pe birou, prin spatele monitorului, prin sertare, sub cuverturi sau pe scaunele de birou. Și le cauți, nu mai ști unde sunt sau cel mai rău, te așezi pe ele din greșeală și… Game Over!
Ei bine, de această dată noi vom vorbi despre un stand de susținere pentru căști care vine cu două elemente foarte importante pentru gameri și anume: porturi adiționale USB și cel mai important, acel RGB “vital” despre care vă spuneam mai sus.
Așadar haideți să vorbim despre Trust GXT 265 Cintar RGB Headset Stand – un stand din gama GXT dedicată jucătorilor, de la Trust!
Pachet
Tipic seriei GXT dedicată gaming-ului, de la Trust, ambalajul lui Cintar folosește aceleași paletă de culori (negru, roșu, alb) și este realizat din carton tare.
Pe partea frontală a ambalajului avem o imagine cu produsul, respectiv una mai mică în care sunt prezentate o pereche de căști sprijinite pe acest stand, iar pe lângă logo-urile Trust și GXT avem menționat și modelul, Cintar, și sunt scoase în evidență feature-urile că are suport RGB, baza are un sistem de sprijin anti-alunecare și că include 2 porturi USB adiționale.
Pe latura din stânga, roșie, avem decât logo-urile și modelul scrise cu alb, pe latura opusă avem o imagine de aproape a standului cu căști pe ele, iar în partea de sus nu lipsește haștag-ul gamei, #BuildingChampions, pe partea de jos, pe care stă cutia, fiind codul de bare.
Pe latura mare din spate avem jos o imagine cu standul și niște căști pe care sunt menționate iluminarea RGB și cele 2 port-uri extra USB, iar deasupra avem detalii despre conținutul pachetului și specificații despre performanțe, aspect și alte elemente importante.
După ce deschidem capacul de sus și înlăturăm un cofraj din plastic transparent, avem un mic ghid de instalare și utilizare, un sticker cu logo GXT, cablul USB-USB care alimentează RGB-ul și cele două porturi adiționale. Bineînțeles, avem și standul în sine, gata montat nu trebuie decât să-l punem pe birou, să-l conectăm la PC/laptop și e “căști ready” 🙂
Aspect
Standul eare culoarea neagră, iar materialul folosit este plasticul tare, mat și lucios. Forma standului este deosebită, iar poziționarea RGB-ul destul interesantă. LED-urile le găsim atât pe toată marginea inelului pe care se poziționează căștile, cât și în baza de susținere a lui, în cele patru picioare. De asemenea iluminarea este prezentă și sub acea bază de susținere pentru un efect interesant.
Inelul are în partea sus, acolo unde se prijină banda căștilor pe stand, o teșitură pentru o fixare mai bună a căștilor, iar acel inel are doar pe partea din interior și margine mică plastic lucios, iar baza se sprijină pe suprafața de așezare prin cele 4 picioare fiecare cu cauciuc anti-derapant.
Pe bază avem și logo-ul GXT, iar în partea de jos a sa este serial number-ul și LED-urile. Între cele 4 picioare de susținere, în exterior, avem poziționate portul USB de intrare a semnalului prin cabul USB – USB, iar în laterale sunt câte un port USB adițional care poate fi folosit pentru mouse, tastatură sau emițător pentru cele wireless, stick USB ș.a.m.d.
Tehnic
Cintar are dimensiunile 255 x 130 x 130 mm și cântărește 425gr, iar cablul USB-USB are o lungime de 150 cm și este compatibil USB 2.0.
La conectivitate avem cele două porturi USB-A și RGB-ul cu un singur joc de lumini, breathing, Cintar fiind compatibil cu căști de maxim 215mm, iar stabilitatea este oferită de cele 4 picioare de susținere a bazei, toate cu cauciucuri anti-derapante.
Testare
După cum mă știți nu prea sunt adeptul curcubeielor când vine vorba de rig-ul personal, însă agreez ca luminile componentelor/accesoriilor să fie roșii. Cât mai simplu, fără lumini puternice sau prea multe.
Am fost foarte încântat când am văzut că există un suport de căști – vital în cazurile gamerilor, cu RGB și porturi adiționale. N-am stat pe gânduri și l-am cerut la testare. E vorba, bineînțeles de Cintar pe care l-am primit și despachetat cu entuziasm.
Cu un design simplu, dar interesant, construite cu un plastic care pare destul de rezistent, însă acele porțiuni de negru lucios știți bine ce se întâmplă cu ele. Da, umple de praf, dar măcar există RGB care să-ți fure ochii de la inconveniențe. Ei bine, RGB-ul nu e cel controlabil prin vreo aplicație dedicată sau prin cele ale plăcilor de bază ci este unul care stă mereu aprins și rulează un singur joc de lumini: breathe. Nu avem niciun buton cu care să oprim de tot luminițele sau să selectăm măcar culori statice. Nope. Odată ce l-ai conectat la USB, RGB-ul merge într-una.
Culorile și poziționarea LED-urilor, este într-adevăr, de bun gust și modul breath, intensitatea și multitudinea de culor fac un joc frumos, atrăgător. Porturile USB sunt foarte utile, spre exemplu, pus pe birou – unde stă foarte bine, se lipește practic de suprafața biroului, ai la îndemână 2 porturi pe care le poți folosi după bunul plac. Eu am pus receiver-ul pentru mouse, iar pe celălalt îl folosesc când utilizez stick-uri sau mai știu eu, tranfer de date de pe cameră foto, telefon sau alte chestii. Nu e 3.0, dar își face treaba.
Căștile stau perfect pe Cintar. Dap, am testat vreo 3 perechi – două wireless și unele cu fir și se poziționează perfect. Vă dați seama că dezamăgirea cu RGB-ul care nu știe imagini la alegere s-a accentuat atunci când am făcut testul cu căștile care au și ele LED-uri RGB subțiri la care am ales, bineînțeles, culoarea roșu. S-ar fi văzut minunat dacă și standul ar fi putut avea aceea culoare disponibilă. Dar, revenind, căștile se poziționează bine pe Cintar și arată bine ca un întreg, mai ales cu lumina stinsă în cameră/birou.
Deși cred că ar fi putut să existe măcar un buton de selectare a culorilor sau mai multe jocuri RGB, dacă nu o aplicație dedicată pentru sync, suport USB 3.0 și spațiul gol din acel inel de susținere ar fi putut să aibă suport pentru a putea fi folosit pentru altceva (un afișaj informațional, un termostat, suport pentru căști intrauriculare cu fir sau wireless, ramă foto?! 🙂 ), chiar și așa Cintar sigur își va găsi adepți pentru că este un stand bun și important să-ți țină căștile pentru a nu te trezi în ipostazele grave pe care le-am pomenit la introducere.
Concluzie
Cintar sigur își va găsi adepți printre jucători căci face, cel mai important, să susțină căștile, apoi plusează și cu un mic hub de 2x USB și un joc de lumini RGB care să-l scoată în evidență într-un mod plăcut.
Trust GXT 265 Cintar RGB Headset Stand se comercializează în România la un preț de aproximativ 240 lei, dar poate fi găsit și la promoții la prețuri mai mici.