For Life/”Pe Viață” este inspirat din povestea reală și impresionantă a lui Isaac Wright Jr., un fost condamnat pe nedrept la închisoare pe viață, care reușește prin forțele proprii să schimbe sentința și să își reconstruiască viața.

Astfel sună sinopsisul episodului pilot al noului serial procedural care debutează la AXN, de astăzi, 12 aprilie, în fiecare luni seara, de la ora 22.00, iar noi am avut posibilitatea să-l vedem anticipat și să vă spunem la ce să vă așteptați de la el.

For Life – Season 1 – Gallery

I UseD to Be Just Like You

În episodul Pilot aflăm despre Aaron Wallace fostul patron al unui club de noapte, actual deținut, care execută o condamnare la închisoare pe viață după ce a fost acuzat pe nedrept ca fiind șeful unei bande de traficanți de droguri. Timp de nouă ani, în închisoare, Aaron studiază dreptul, fiind decis să își demonstreze nevinovăția și să se reîntoarcă alături de familie. Fiecare episod, din cele 13 ale primului sezon (există și un al doilea sezon de 10 episoade) prezintă câte un caz al lui Wallace și implicit un pas spre libertatea sa, căci cu fiecare caz rezolvat, câștigă încredere dar și… dușmani.

Despre trecutul lui Wallace aflăm chiar din gura acestuia care ne povestește pe repede înainte, iar prima zi când calcă în sala de judecată se nimerește a fi chiar cea în care a fost acuzat el. Mai mult de atât, avocatul care se ocupă de caz este chiar cel care l-a acuzat pe el, în urmă cu 9 ani, Dez O’Reilly.

Cazul îl are în vizor pe Jose Rodriguez – un condamnat pe nedrept a cărei speranțe că va reuși să scoată adevărul în evidență, aproape că au dispărut cumplit, dar Wallace investighează cazul din rădăcini, intervievând suspecți și tranșând cazul pe toate părțile. Bineînțeles că pe lângă admirație, acesta își va atrage și antipatie pentru că cei care l-au înfundat pe nedrept încearcă să facă orice să nu fie desconspirați. Problema aceasta fiind una foarte delicată pentru că acei oameni sunt oameni politici foarte cunoscuți.

Din Pilot aflăm mici informații și despre familia lui Wallace, a cărei fiice Jasmine suferă mult după tatăl său, iar între Aaron și Marie, soția sa, situația nu este bună de ceva timp, dar ambii fac eforturi pentru a demonstra nevinovăția “avocatului”.

Detalii aflăm și despre acel grup politic care vor ca Wallace să nu reușească, nici în procese, dar nici să nu poată ieși de acolo, iar de cealaltă parte, o avem și pe Safiya Masry – cea de la conducerea pușcăriei (warden) unde este deținut Wallace – parte și ea din această poveste.

Cu fiecare caz rezolvat, în paralel, Wallace lucrează intens și la propriul său caz, iar episodul Pilot reușește să prezinte telespectatorilor plotul de unde începe cu adevărat povestea.

For Life – Season 1 – Episode 100

10.B.316

Aaron Wallace este intepretat de Nicholas Pinnock (Counterpart) care are șansa de a demonstra încă din Pilot capacitatea de a intepreta un dublu-rol așa cum trebuie, iar pe lângă acestea avem și latura umană, de om, de familist. Dublu-rol este de condamnat, 10.B.316 cum este numerotat și apoi ca avocat, acesta schimbându-și vestimentația înainte de intrarea în sala de procese, precum Superman în cabina telefonică, doar că aici este vorba de… baie.

La un moment dat, într-un moment dedicat lui Nicholas să-l contureze pe Aaron, l-am văzut în el pe actorul Denzel Washington, prin mimică, gesturi, grimase și felul cum articula și vorbea. Este bineînțeles o observație personală, dar oricum, Nicholas este clar bine ales pe rol și dă tot ce poate.

Warden este Safiya Masry, intepretată de Indira Varma (Game of Thrones) și veți avea o surpriză să-l recunoașteți pe Peter Greene în rolul deținutului Wild Bill Miller, iar Joy Bryant (Ballers) o joacă pe soția lui Aaron, Marie. Fețe cunoscute mai sunt, dar bineînțeles camera e a lui Pinnock care strălucește în rolul lui Aaron.

Lupta dată de Dez O’Reilly, cu toți politicienii în spate și Aaron Wallace se încheie cu o înfrângere dureroasă/rușinoasă în Pilot, dar ni se dă de înțeles că este abia începutul și abia așteptăm să trecem la un nou caz.

Parcă și muzica Pilotului este împărțită pe din două și folosite ca teme nici că se poate mai bine, atât după gratii unde predomină hip-hop-ul, cât și în sala de judecată unde este folosită o muzică orchestrațională care accentuează perfect momentele cheie.

For Life/”Pe Viață” este produs de Sony Pictures Television și ABC Studios. Curtis “50 Cent” Jackson, Isaac Wright Jr., Doug Robinson (The Goldbergs, Schooled) și Hank Steinberg (Without a trace, The Last Ship) sunt producători executivi, iar 50 Cent figurează și în lista actorilor, deci îl vom vedea și în distribuție. Pilotul va sosi astăzi, 12 aprilie, pe AXN urmând ca în fiecare luni seara, de la ora 22.00, să se difuzeze câte un episod nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.