Ascultă acest articol

Seria Cinepolitica Nights se încheie săptămâna aceasta, cu două documentare în premieră națională și un lungmetraj de ficțiune autohton, ce vor fi difuzate online, în perioada 12-14 mai (de miercuri până vineri), prin intermediul Elvire chez vous.

Documentarul danez Photographer of War (r: Boris B. Bertram, 2019), dedicat lui Jan Grarup, unul dintre cei mai importanți fotografi de război actuali, va fi difuzat miercuri, 12 mai, urmat de White Riot (r: Rubika Shah, 2019), un documentar britanic despre mișcarea Rock Against Racism, laureat al festivalurilor de film de la Berlin, Cracovia și Lisabona – joi, 13 mai. Seria de proiecții online Cinepolitica Nights se încheie vineri, 14 mai, cu Berliner (r: Marian Crișan, 2020), lungmetraj de ficțiune autohton, câștigător al premiului Keen Eye la Festivalul de Film de la Moscova.

Filmele vor putea fi vizionate exclusiv online, pe întreg teritoriul României, prin intermediul Elvire chez vous. Fiecare film este disponibil o singură seară, de la ora 18:00 și până la miezul nopții, în platforma Eventbook.

Miercuri, 12 mai, seria de proiecții online Cinepolitica Nights propune un documentar în premieră națională, Photographer of War / „Fotograf de război” (r: Boris B. Bertram, 2019), nominalizat la Danish Film Awards 2020.

Jan Grarup este unul dintre cei mai importanți fotografi de război actuali. Viața sa este trăită la limită, aflat în permanență între zonele de conflict și căminul său din Copenhaga. Existența sa intră într-o stare de extremă urgență, în momentul în care află că e posibil să rămână unicul părinte în viață pentru copiii săi. Filmul documentar creează portretul psihologic al unui martor direct al celor mai mari orori de război din ultimii 25 de ani, aflat față în față cu o nouă luptă, de data aceasta interioară.

Trailer: https://youtu.be/nGGvbqjbgUk

Joi, 13 mai, un nou documentar în premieră națională, laureat al festivalurilor de film de la Berlin, Cracovia, cât și la IndieLisboa și British Independent Film Awards: White Riot / „Revolta albă” (r: Rubika Shah, 2019). În Marea Britanie de la sfârșitul anilor ’70, mișcarea punk explodează. Țara este profund divizată din cauza imigrației masive. În urma unor nefericite declarații rasiste făcute de Eric Clapton, presa muzicală britanică se coalizează pentru a combate acest curent periculos. Astfel se naște mișcarea Rock Against Racism.

Documentarul descrie povestea netrunchiată a unei ere uitate, în care muzica a schimbat lumea prin refuzul de a se pleca în fața unui status-quo profund nedrept.

Trailer: https://youtu.be/Fj9WXw_W1dc

Cinepolitica Nights se încheie vineri, 14 mai, cu proiecția lungmetrajului de ficțiune autohton Berliner (r: Marian Crișan, 2020), câștigător al premiului Keen Eye, la Festivalul de Film de la Moscova. Mocanu, un politician în plină campanie electorală pentru un loc în Parlamentul European, rămâne blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. El este găzduit în casa lui Viorel, un cetățean obișnuit, tractorist de meserie. Politicianul își va continua campania electorală în micul orașel, punând la cale un plan cameleonic.

Trailer: https://youtu.be/d0RT8QxpbDk

Filmele din cadrul Cinepolitica Nights vor putea fi vizionate exclusiv online, pe întreg teritoriul României, prin intermediul Elvire chez vous, în platforma Eventbook. Fiecare film este disponibil o singură seară, de la ora 18:00 și până la miezul nopții, în platforma Eventbook. Prețul biletelor este de 15 lei (tarif unic), iar comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email. Detalii de acces: https://eventbook.ro/elvirepopesco

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.