Săptămâna aceasta, la Game Developers Conference (GDC), NVIDIA a dezvăluit o serie de noi demouri tehnice în care a combinat tehnologiile GeForce RTX cu un procesor MediaTek bazat pe Arm pentru a arăta cum grafica avansată poate fi extinsă către o gamă mai variată de dispozitive, mai eficiente din punct de vedere al puterii. Demourile marchează un moment important într-o călătorie care aduce grafică avansată pe sistemele bazate pe Arm.

Ray Tracing și DLSS pe ARM pentru prima dată!

Cele două demouri include Wolfenstein: Youngblood cu reflexii ray traced în timp real și DLSS pe o platformă bazată pe Arm, pentru prima data. De asemenea, NVIDIA a arătat demoul pentru The Bistro, care a rulat cu ray tracing în timp real pe Arm, cu RTX Direct Illumination (RTXDI) și NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD) pornite.

Demourile au rulat pe platforma MediaTek Kompanio 1200, bazată pe Arm cu o placă video GeForce RTX 3060.

Cele două demouri au fost posibile pentru că NVIDIA a portat câteva SDK-uri RTX pentru a funcționa pe dispozitive Arm, iar printre acestea se numără:

  • Deep Learning Super Sampling (DLSS), care folosește AI pentru a crește numărul de cadre pe secundă și pentru a genera imagini clare la o calitate cât mai bună
  • RTX Direct Illumination (RTXDI), care permite dezvoltatorilor să adauge iluminare dinamică în mediile din jocuri
  • NVIDIA Optix AI-Acceleration Denoiser (NRD), care folosește AI pentru a randa imagini de înaltă fidelitate mai rapid
  • RTX Memory Utility (RTXMU) care optimizează modul în care aplicațiile folosesc memoria grafică
  • RTX Global Illumination (RTXGI) care ajută să recreeze modul în care lumina se reflectă de pe anumite suprafețe în medii din viața reală

SDK-urile RTXDI, NRD și RTXMU pentru Arm cu Linux și Chromium sunt disponibile acum. RTXGI și DLSS vor veni curând.

RTX a redefinit industria, iar acum, NVIDIA investește în noi platforme unde grafica avansată poate fi lansată astfel încât gamerii să aibă mai multe opțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.