A XIII-a ediție a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun va avea loc pe site-ul acestui eveniment cinematografic anual, Film4Fun.ro, în perioada 5 – 8 august 2021. Spre deosebire de ediția din 2020, desfășurată integral online, anul acesta festivalul va beneficia de o gală de închidere, în cadrul căreia se vor acorda și premiile ediției. Gala este organizată în stațiunea montană Sinaia, gazda tradițională a evenimentului.

La a treia ediție de Film 4 Fun cu o competiție internațională de scurtmetraje comice, selecția festivalului include 25 de filme din 12 țări: România și Franța (câte 5 producții), Spania (4), Germania (3), Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Mexic, Moldova, Olanda și SUA (câte 1 film fiecare). Scurtmetrajele incluse în competiție, produse după 1 august 2018, au fost selecționate de criticul de film Mihai Fulger, director artistic Film 4 Fun, din cele 1018 producții din toată lumea înscrise în festival.

Între 5 și 8 august, cele 25 de comedii cinematografice scurte, din competiția acestui an vor putea fi vizionate cu subtitrare în engleză, de oriunde în lume, pe site-ul Film4Fun.ro. Spectatorii vor avea șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului.

Pentru a treia ediție consecutivă, competiția Film 4 Fun este evaluată de un juriu internațional, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Juriul de experți al ediției a 13-a a festivalului este compus din criticul de film francez Fabien Baumann (redactor al revistei „Positif”), scenarista, producătoarea și selecționera rusă Aleksandra Zhukova, scenarista și regizoarea greacă Rinio Dragasaki, actrița română Ada Condeescu și compozitorul român Cristian Lolea.

Gala de închidere Film 4 Fun 2021 va avea loc pe 8 august, la Cinema Carpați din Sinaia, și va fi transmisă live pe Facebook și pe canalul YouTube al festivalului. Pe lângă ceremonia de premiere, în prezența membrilor juriului internațional, gala va propune mai multe surprize publicului spectator.

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a declarat: „Perioada de pandemie nu a reușit să ne șteargă zâmbetul de pe buze și nici din inimi! Mă bucur că, după o ediție exclusiv online a festivalului internațional de comedie Film 4 Fun, gala de premiere a celei de a XIII-a ediții se va desfășura la Sinaia, la cinematograful Carpați, pe 8 august. Astfel, invitații din țară și din străinătate, precum și publicul larg vor avea din nou ocazia să se bucure de comedii bune în Sinaia. Un oraș cald, ospitalier, deschis către artă și cultură.”

Producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a Film 4 Fun, a declarat: „După un an trist, în care am fost privați de participarea la evenimente culturale, aștept cu nerăbdare să retrăiesc emoția și bucuria întâlnirii cu publicul în cadrul ceremoniei de premiere a celei de-a XIII-a ediții a festivalului Film 4 Fun”.

Festivalul internațional de comedie Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Sinaia (partener tradițional). Partener internațional: Sindicatul Francez al Criticii de Cinema (SFF). Sponsori: Fram, Aquatique, Epson, Krüger – Brent Agency. Parteneri media: AaRC (All about Romanian Cinema), Agerpres, Cinemagia, Film.

Mai multe informații despre festivalul internațional de comedie Film 4 Fun găsiți pe site-ul Film4Fun.ro, precum și pe pagina de Facebook Film 4 Fun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.