Ascultă acest articol

Cea de-a 12-a ediție a festivalului Serile Filmului Românesc a adus o premieră mondială pe marele ecran de la Cinema Ateneu din Iași. În prezența regizorului Dan Tudor și a producătorului muzical Mihai Ogășanu, scurtmetrajul Casa cu un om a rulat vineri, 13 august, în premieră mondială la SFR 12.

Scenariul și regia filmului îi aparțin lui Dan Tudor, iar din distribuție fac parte Virgil Ogășanu, Dan Tudor, Tudorel FIlimon, Ana Maria Lazăr, Mihai Ogășanu, Pavel Bârsan, Alexandru Constantin, Vlad Vîlciu, Adriana Guluțanu, Luana Lute și Ionuț Gurgu.

„Eu cred că sunt un caz diferit. Vin din teatru, am trecut de 50 de ani și e mai greu să fiu înțeles ca un tânăr debutant cu toate defectele lui. Nici nu spun că ar trebui să fiu acceptat. Poate că mă exprim altfel decât în teatru. Eu sunt actor de comedie în general. Acum, dacă în film pot să-i omor și să nu simtă nimic…Ne amuzăm destul de tare cu toții la scenele alea pline de sânge. Dacă se mai amuză și unii dintre dumneavoastră, cu atât mai bine”, a spus regizorul Dan Tudor după proiecția scurtmetrajului Casa cu un om.

Tot vineri, 13 august, au fost proiectate și scurtmetrajele, „White” și „Track One”, producții multipremiate la nivel internațional, ambele în regia lui Dan Tudor.

Scurtmetrajul aduce în prim plan un scriitor și o profesoară de literatură, soț și soție, aflate în căutarea casei ideale. Însoțiți de reprezentanții agenției imobiliare, cu banii lichizi în geantă, pornesc într-o aventură stranie, absurdă și periculoasă. Totul scapă de sub control, pas cu pas, comic, cinic și ilogic.

Acesta reprezintă debutul în cinematografie al lui Mihai Ogășanu.

Casa cu un om a făcut parte din cele 10 scurtmetraje care au rulat vineri, 13 august, la Cinema Ateneu. Cinefilii au rămas răbdători și curioși până la finalul serii de scurtmetraje românești, atunci când ne-am bucurat împreună de premiera mondială a ultimului scurtmetraj semnat de Dan Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.