Xiaomi dezvăluie Xiaomi Smart Glasses

Un concept smart din gama wearable care combină funcțiile inteligente cu moda ochelarilor

0
593
Ascultă acest articol


Xiaomi, lider global în tehnologie a anunțat astăzi Xiaomi Smart Glasses – un nou dispozitiv inteligent din gama wearable. Xiaomi Smart Glasses sunt capabili să combine sistemul de imagini și senzori într-un design subtil de ochelari prin intermediul tehnologiei optice pe bază de unde MicroLED. Cu o greutate de doar 51g, Xiaomi Smart Glasses pot reda mesaje și notificări, pot iniția apeluri, naviga, face fotografii și traduce un text chiar la nivelul ochilor.

Tehnologia optică pe bază de unde MicroLED – viitorul în fața ochilor tăi

Pentru a avea forma ochelarilor obișnuiți, trebuie depășite mai multe provocări subtile imagistice, dar și aranjamente de componente. Xiaomi Smart Glasses adoptă tehnologia imagistică MicroLED pentru a micșora spațiul necesar în structura de design, precum și greutatea totală a dispozitivului.

Pentru a fixa perfect sistemul de imagine în rame, tehnologia MicroLED este cu siguranță cea mai bună alegere. La fel ca și în cazul tehnologiei OLED, pixelii MicroLED se aprind individual – proprietățile lor de emitere fac ecranele mai strălucitoare și negrul mai intens. În cazul tehnologiei MicroLED, densitatea pixelilor este mai mare și durata de viață mai lungă și, în același timp, structura este mai simplă. Aceste lucruri permit ecrane mai compacte, precum și o integrare mai facilă a ecranului.

Xiaomi Smart Glasses au un chip de display care măsoară doar 2.4 x 2.02mm. Văzut la microscop, display-ul nu atinge nici măcar dimensiunea unui bob de orez, cu o mărime individuală a pixelilor de 4μm. Astfel, display-ul se potrivește perfect în rama ochelarilor. Pentru a permite luminii să treacă prin structuri optice complicate înainte de a ajunge la ochi, chiar și în lumina directă a soarelui, am optat pentru o soluție ultra-eficientă de display monocrom, care este capabilă să atingă o luminozitate maximă de 2 milioane de niți.

Prin adoptarea tehnolgiei optice pe bază de unde care reflectă luminile la 180o, display-ul MicroLED transmite cu acuratețe fasciculele de lumină către ochiul uman prin structura microscopică a grilajului lentilei de ghidare a undelor optice.

Structura grilajului gravată pe suprafața interioară a lentilei permite refractarea luminii într-un mod unic, direcționând-o în siguranță către ochi. Procesul de refractare implică nenumărate salturi ale razelor de lumină, care îi permit ochiului uman să vadă imaginea completă și îmbunătățesc în mod vizibil experiența de utilizare a ochelarilor. Totul este realizat în interiorul unei singure lentile, fără a folosi sisteme multiple și complicate sau jumătăți de oglindă, așa cum se întâmplă în cazul altor produse. Tehnologia optică pe bază de unde reduce în mod semnificativ dimensiunea și greutatea dispozitivului și astfel ochelarii inteligenți se aseamănă foarte mult cu cei clasici.

Nu este “un display secundar pentru smartphone”, ci un dispozitiv inteligent independent

Xiaomi Smart Glasses integrează nu mai puțin de 497 de componente, inclusiv senzori în miniatură și module de comunicare. Nu reprezintă “un ecran secundar” pentru telefon, ci un nou terminal inteligent cu funcții și capabilități de operare independente. Pe lângă notificările de bază, afișarea apelurilor, etc., Xiaomi Smart Glasses oferă funcții complet independente, cum ar fi navigarea, fotografierea, afișarea teleprompter-ului și traduceri în timp real de texte și fotografii. Luând în considerare modul de folosire, logica de interacțiune cheie a fost, de asemenea, implementată pentru a reduce numărul de întreruperi, atunci când nu este cazul și pentru a afișa informații cu adevărat importante.

Avem nevoie să construim o logică de interacțiune care “să nu disturbe utilizarea normală, dar care să afișeze informații cheie în timp util”. După multe discuții aprofundate, mai multe scenarii cheie, inclusiv legate de “notificările esențiale”, “apelurile telefonice”, “navigare” și “”traduceri foto”, au fost confirmate, cu XiaoAI Assistant, ca metodă primară de interacțiune. În acest fel, Xiaomi Smart Glasses pot “afișa cele mai importante informații la momentul potrivit”.

Spre exemplu, în cazul “Notificărilor”, cu siguranță nu este indicat să vezi în fața ochilor absolut tot ce apare pe telefon. Prin urmare, Xiaomi Smart Glasses selectează și afișează doar cele mai importante mesaje, cum ar fi alarmele de la locuință, informațiile urgente din aplicațiile pentru birou, mesajele de la contactele importante, etc., pentru a evita distragerea excesivă a utilizatorilor.

“Apelul telefonic” este scenariul cel mai natural de folosire a ochelarilor inteligenți și va afișa și numerele apelanților. Prin folosirea microfonului integrat cu funcție duală, cei implicați în convorbire se vor auzi clar.

“Navigarea” este foarte utilă pentru scenariile de conducere a autovehicului sau pentru mersul pe bicicletă. Xiaomi Smart Glasses afișează hărțile în timp real, dar în același timp îi vor permite utilizatorului să se concentreze asupra drumului în siguranță.

Pentru a ajunge la o funcționalitate de nivel atât de înalt, ochelarii trebuie să fie echipați cu procesor ARM quad-core, baterie, touch pad, module de Wi-Fi/Bluetooth, sistem de operare Android și multe altele. Cu toate aceste componente integrate, dispozitivul cântărește doar 51g. Prin caracteristiciloe lor, Xiaomi Smart Glasses au multe în comun cu ochelarii tradiționali, dar depășesc alți ochelari inteligenți.

S-a spus că “orice tehnologie suficient de avansată nu poate fi deosebită de magie”. Xiaomi Smart Glasses folosesc ideile inginerești pentru a crea viziunea asupra viitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.