Ascultă acest articol


Această statuetă de 21 cm (8”) a fost lansată în decembrie 2020, la aproape șase luni de la lansarea jocului The Last Of Us Part II, fiind amânată cu 4 luni (am avut precomanda iar data inițială de lansare era în august 2020).

Statueta în sine a fost proiectată și sculptată de artiștii de la Naughty Dog, cei care au dezvoltat jocurile. Prototipul a fost creat de studiourile Gentle Giant, care au făcut și toate lucrările de vopsire.

  • Producător: Dark Horse Comics
  • Vârsta: 14+
  • Înălțime: 21 cm
  • Lățime: 17.5 cm
  • Greutate (doar statueta): 349 g
  • Material: PVC
  • Cutie: 25.7 x 20.6 x 18.1 cm

Ambalaj

Statueta “Ellie with Bow“ vine într-o cutie destul de mare, închisă în siguranță într-un ambalaj de plastic în interiorul cutiei, astfel încât există puține șanse de deteriorare la transport sau depozitare.

Partea frontală, superioară și laterală a cutiei sunt transparente, în timp ce partea inferioară și posterioară sunt acoperite și printate cu informațiile necesare și imagini suplimentare.

Din punct de vedere al greutății, întrucât mai dețin câteva statuete asemănătoare ca mărime, mă așteptăm să fie puțin mai grea dar cumva consider că cele aproape 350g se potrivesc, fiind vorba despre o tânără destul de firavă în aparență.

Datorită cutiei transparente, observăm imediat calitatea sculpturii și picturii statuetei, dându-ne seama că deși nu este un produs premium din punct de vedere al prețului, statueta recreează foarte bine personajul pe care se bazează.

Baza statuii

Baza sună a gol când o ating, dar are totuși o oarecare greutate, suficientă cât să nu-ți faci probleme de faptul că s-ar putea răsturna la o atingere ușoară.

Titlul jocului este sculptat în bază și textura de pe el aduce a lemn, deși aș fi preferat să folosească mai puțină vopsea albă, ca să-i ofere un efect mai puternic de adâncime.

Sub picioarele lui Ellie găsim un sculpt de pământ, cu pietre detaliate cu diverse texturi, chiar și mușchiul “care crește” pe ele are propria sa textura, nu doar culoare.

Deși o completează/întregește, nu prea înțeleg ce caută acele 3 lemne de la piciorul drept, dar măcar sunt bine sculptate, texturate și pictate.

Asemănarea lui Ellie

Unul dintre cele mai importante aspecte ale statuetelor bazate pe personaje, în afară de calitate, este asemănarea cu personajul respectiv.

Fiind vorba despre o statuetă nu foarte scumpă, pot spune că asemănarea este destul de reușită, mai ales din anumite unghiuri sau când lumina potrivită îmbracă statuetă cu umbre realiste.

Trăsăturile lui Ellie se regăsesc în sculpt, dar cred că pe partea de paint ar mai fi avut de lucrat, în special la dinți și la sprâncene și aș fi ales probabil o nuanță diferită de roșu pentru sângele de pe față și gât.

Părul este frumos sculptat și pictat cu diferite nuanțe pentru a crea mai multă profunzime și realism. Tenul pielii este uniform, iar buzele ei sunt vopsite cu o culoare roz naturală.

Am fost surprins să văd că sunt sculptate și pungile de sub ochi și cutele dintre sprâncene.

Deși trăsăturile ei sunt mici, durerea este destul de bine reprezentată, ochii au o linie a genelor clară, iris și pupilă.

Haine și detalii

Textura hainelor este realist realizată, de la marginile sfâșiate pe mâneci și blugi până la cutele materialului, cusăturile, fermoarele sau buzunarele, totul este sculptat foarte bine, iar textura subtilă a blugilor îl da autenticitate, deși nu se compară cu cea de la statueta mare, care vine împreună cu ediția de colecție a jocului.

Hainele par uzate, oferind impresia unui material bine purtat, teneșii ei sunt zgâriați și murdari, iar șireturile nu sunt doar pictate, ci și sculptate, oferind realism.

Fiind de fel un fan al tatuajelor, mi-a plăcut tatuajul lui Ellie din joc, care era menit să-i acopere cicatricea rămasă de la mușcătura care i-a schimbat viața.

Tatuajul ei reprezintă o molie și o frunză de ferigă sau ceva asemănător, iar pe statuetă îl putem vedea foarte clar și bine poziționat pe mâna dreaptă. Îmi place că nu este negru ca un tatuaj proaspăt, dar mai mult un ton albăstrui/verzui, așa cum devin tatuajele pe măsură ce îmbătrânesc. Nu știu dacă a fost o alegere voită sau pur și simplu așa a fost printul, dar mi se pare potrivit.

Pe mâna stângă avem ceva pistrui sau stropi minusculi de sânge, nu-mi dau seama exact, dar îi dă o tonă de realism, întrucât textura pielii lipsește și fără ele ar fi semănat cu un tub.

Accesoriile lui Ellie

Sculptul și pictura rucsacului sunt cu adevărat grozave și realiste. Curelele, fermoarele și buzunarele sunt toate bine definite.

Vopseaua și textura se potrivesc perfect cu cel purtat de Ellie în joc, dar din păcate, cele 2 insigne emblematice nu au fost pictate individual, astfel că împărtășesc aceiași culoare gri a ghiozdanului și se pierd în decor.

Reprezentativ jocului, rucsacul are trei săgeți care ies din el că o tolbă improvizată. Sunt fabricate din plastic mai moale, sunt puțin maleabile, așa că recomand să le tratați cu delicatețe dacă nu vreți să le rupeți/deformați.

Pe partea laterală a rucsacului este atașată o macetă plină de sânge. Lama nu este netedă, ci destul de zimțată la vârf. De asemenea, vârful ei este confecționat din același material moale precum săgețile.

Ellie este reprezentată într-o ipostază în care ține în mâini un arc, realizat dintr-un material destul de tare și bine texturat, ce lasă impresia de lemn. Săgeata atașată este din același material mai moale că săgețile din rucsacul ei. Coarda arcului este o sfoară subțire și simplă maro, nu este ceva elastic.

Gânduri finale

Sculptura superbă și vopseaua precisă fac din această statuie o piesă foarte frumoasă pe care o puteți afișa cu mândrie în colecția dumneavoastră.

Recomand cu drag oricărui fan al The Last of Us Part II și consider că această statuie “Ellie with Bow” merită din plin achiziția.

Răzvan Ecxarcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.