Noul Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition – laptop pentru creatorii de conținut 3D

0
525
Ascultă acest articol


În cadrul Conferinței Globale Next At Acer, compania a anunțat lansarea laptopului ConceptD 7 SpatialLabs™ Edition (CN715-73G), oferind designerilor și developerilor tehnologia fără ochelari 3D stereoscopic. Stația de lucru mobilă susține creatorii cu Acer SpatialLabs, o suită de tehnologii optice, de afișare și senzoriale cu capacități de redare în timp real pentru a oferi o experiență 3D stereoscopică fără ochelari. De asemenea, noul dispozitiv este echipat cu ecosistemul NVIDIA Studio, cu grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 cu drivere speciale care ajută aplicațiile de creație, pentru niveluri optime de performanță și fiabilitate. Pur și simplu, noul ConceptD 7 este un laptop ideal pentru modelarea 3D și un laptop excelent pentru developeri.

De asemenea, au fost anunțate și versiunea de 15,6 inci pentru ConceptD 3 Ezel și o versiune de 16:10 pentru ConceptD 3.

„Acer s-a dedicat dintotdeauna obiectivului de a rupe barierele dintre oameni și tehnologie”, a declarat Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. „SpatialLabs este un exemplu excelent al modului în care încercăm să lăsăm acest obiectiv să ne ghideze în tot ceea ce facem. De la produs și arhitectură CAD, la proiecte cu grafică 3D, designerii își pot vedea în cele din urmă creațiile 3D în 3D în timpul fluxului de lucru. Developerii au acum posibilitatea de accesa noi modalități de a spune povești și de a-și aduce ideile la viață.”

Hardware performant, tehnologii inovatoare

Este nevoie de un dispozitiv cu adevărat puternic pentru a reda modele 3D în timp real, astfel că laptopul ConceptD 7 SpatialLabs Edition a fost echipat cu un procesor Intel® Core™ i7 din a 11-a generație, grafică până la NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, până la 64 GB memorie DDR4 și până la 2 TB stocare pe SSD PCIe NVMe. Toate aceste componente alimentează un ecran UHD 4K cu validare PANTONE® care se mândrește cu o gamă largă de tehnologii de culoare pentru a acoperi 100% din gamutul Adobe RGB și pentru a atinge un grad de precizie a culorii Delta E<2.

În partea superioară a ecranului se regăsește un set de camere stereo care urmăresc poziția și mișcările ochilor și capului utilizatorului pentru a afișa imagini în 3D stereoscopice. Acest lucru se realizează prin proiectarea a două imagini ușor diferite printr-o lentilă optică încorporată în panelul display-ului, fiecare refractată către un ochi diferit. Tehnologiile de redare în timp real permit ca acest proces să aibă loc imediat – dacă un utilizator își rotește capul, imaginea 3D stereoscopică se va regla ca și când utilizatorul ar privi în jurul său. În plus, computerul este echipat cu o suită de tehnologii AI care îndeplinesc sarcini precum generarea de imagini stereo, permițând utilizatorilor să transforme conținutul 2D standard în conținut 3D stereoscopic.

Software 3D Stereoscopic pentru designeri
Imediat scos din cutie, SpatialLabs™ oferă designerilor abilitatea de a vedea cum proiectele lor prind viață în timp real. Suportul pentru toate formatele majore de fișiere 3D permite creatorilor să-și convertească modelele 3D în 3D stereoscopic pur și simplu importându-le în SpatialLabs Model Viewer, unde pot ajusta iluminarea, texturile și fundalurile HDRI pentru a găsi setări optime de prezentare.

Laptopul poate fi folosit și în tandem cu un ecran 2D extins, făcând posibilă crearea sau editarea conținutului pe un monitor 2D și apoi vizualizarea oricăror modificări făcute în timp real, în 3D stereoscopic pe dispozitivul ConceptD SpatialLabs. Acest lucru accelerează procesul de descoperire a problemelor de proiectare și îmbunătățește drastic fluxul de lucru: designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-și face o idee despre cum va arăta elementul pe care îl proiectează înainte de a investi timpul și resursele necesare pentru a-l fabrica. Managerii și membrii echipei sunt, de asemenea, capabili să ofere feedback mai clar în fiecare etapă a unui proiect, iar clienții pot vizualiza designul pentru a se asigura că acesta se aliniază cu așteptările lor.

Acer SpatialLabs Developer Site – Unreal Engine Plug-in și soluții Ultraleap Hand Tracking

În luna mai 2021, Acer a lansat programul SpatialLabs dedicat developerilor pentru Unreal Engine, un instrument 3D în timp real care oferă creatorilor libertatea de a-și realiza viziunile, astfel încât dezvoltatorii și echipele să colaboreze mai repede decât oricând, fără compromisuri de calitate sau scalabilitate. Odată cu lansarea laptopului ConceptD 7 SpatialLabs Edition, Acer a lansat și site-ul SpatialLabs unde developerii pot avea acces la toate instrumentele, inclusiv plug-in-ul Unreal Engine, precum și suport pentru Ultraleap Hand Tracking. Folosind hardware-ul și software-ul Ultraleap, utilizatorii pot introduce comenzi prin intermediul unor gesturi ale mâinii, mai degrabă decât cu un mouse sau un controler. Acest lucru permite o experiență mult mai intuitivă și reduce nevoia utilizatorilor de a atinge dispozitivul în sine, ceea ce este deosebit de util pentru afișajele cu „trafic intens”, cum ar fi într-un muzeu sau showroom.

Ca parte a programului, developerii lucrează cu Acer la o gamă variată de conținut, aplicații și proiecte inovatoare – toate create cu un laptop ConceptD 7 SpatialLabs Edition. Câteva exemple includ:

 Un configurator auto care permite distribuitorilor să prezinte clienților diferite modele și opțiuni, chiar dacă o mașină configurată în mod similar nu este disponibilă pe moment

 Designerii de interior pot arăta clienților întregul proces de proiectare pentru a le oferi o mai bună viziune asupra spațiului și amploarea fiecărui articol din spațiul respective

 Tehnologiile de captare a mișcării fac posibilă crearea videoclipurilor cu adâncime volumetrică, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de experiențe cinematografice la 360 de grade din orice parte a lumii

 Observarea geospațială a pământului combină date de înaltă rezoluție de la sateliți, platforme aeriene și senzori batimetrici pentru a crea adevărate peisaje 3D

Noul laptop convertibil ConceptD 3 Ezel și ConceptD 3 în format 16:10

Acer și-a extins, de asemenea, și gama ConceptD 3 cu mai multe modele noi, cum ar fi un nou model clamshell de 16 inci (CN316-73G) cu ecran 16:10 și un nou model convertibil de 15,6 inci (CC315-73G) care include un stylus Wacom EMR. Sunt disponibile și modelele ConceptD 3 Pro (CN316-73P) și ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P), ambele oferind o echipar cu procesor Intel® Core™ până la i7 capabil să atingă 4,6 GHz și grafică NVIDIA T1200.

Toate noile laptop-uri ConceptD 3 vin cu un design distinctiv modern, cu un strat MAO (Micro-Arc Oxidation) de culoare albă, care rezistă la pete și zgârieturi pentru a proteja șasiul realizat din aliaj de magneziu-aluminiu al dispozitivului. Un afișaj validat PANTONE® cu un grad de precizie a culorii Delta E <2 asigură faptul că toate detaliile fine arată exact așa cum își dorește un creator de conținut.

Prețuri și disponibilitate

ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 3,599 euro.
ConceptD 3 (CN316-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 1,799 euro.
ConceptD 3 Pro (CN316-73P) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 1,899 euro.
ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 2,099 euro.
ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie, la prețuri ăncepând de la 2,199 euro.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea pot varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificațiile produselor și prețurile pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat retailer Acer prin www.acer.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.