“M-a lăsat telefonul!”, “Nu mai am baterie!”, “Nu mai am zeamă!”, “@$#%!” – expresii și descărcări emoționale pe fond nervos, atunci când “te lasă bateria”. Cu toții am trecut, trecem și vom trece peste acest obstacol neplăcut de a rămâne fără baterie la telefon, tabletă sau laptop – în cele mai dese cazuri, atunci când ești în deplasare și acestea “mor” când îți este lumea (sau jocul) mai drag.

Soluția? Bateria externă (Powerbank), bineînțeles! Trebuie să fie încărcată mereu și să o ai cu tine în caz de situațiile menționate. Acestea sunt de mărimi, puteri și capacități diferite în funcție de cazul fiecăruia și de device-urile cu baterie care necesită încărcare.

atunci când “te lasă bateria”

Smartphone-urile sunt cred cele mai populare device-uri mobile din ziua de astăzi, care sunt alimentate de o baterie internă a căror capacități ajung în jurul a 5.000 mAh, ceea ce înseamnă în maxim două zile de utilizare moderată, socotit la modul general. Da, contează și cum e setat să consume acel smartphone, pentru ce-l folosești, cât timp și alte detalii, dar bateria e baterie și are limitare. Tabletele sunt și ele destul de populare pentru că oferă o suprafață de lucru mai mare (display mai spațios față de smartphone-uri) și au și capacitățile bateriilor mai mari. Notebook-urile, laptop-urile de office și cele de gaming sunt următoarele cele mai folosite pe tot mapamondul și da, și ele sunt alimentate printr-o baterie fiecare cu capacitățile sale.

După cum spuneam, există o soluție, cel puțin în cazul smartphone-urilor și a unelor tablete și anume acele powerbank-uri care au capacități care ajung și la 20.000 mAh și poți cel puțin încărca smartphone-ul de 4 ori (dacă acesta are capacitate de 5.000 mAh). Dar ce facem cu laptop-urile și notebook-urile? Chiar dacă avem cu noi alimentatorul/încărcătorul pentru baterie și nu găsim o priză, dacă suntem în deplasare, rămânem practic cu “buza umflată”.

Ei bine aici intră în ecuație Trust care vine cu o soluție în primul rând pentru notebook-uri și laptop-uri, dar și pentru tablete și smartphone-uri cu Powerbank-ul Laro, cu o capacitate de 20.000 mAh și o încărcare “supersonică” la 65W!

Pachet

Trust Laro Laptop Powerbank 65W te duce cu gândul la bateriile de mașină, mari, grele, mai ales are o capacitate mare, dar nu este cazul! Laro vine împachetat într-un ambalaj mic, de dimensiunile, să spune a două smartphone-uri puse unul peste celălalt, iar Trust a avut grijă și de inscripțiile de pe cutia de carton cu agățătoare, care combină culorile alb, bleu-marin și roșu. Pe partea din față avem o imagine cu Laro și mențiunea că poate încărca la 65W, la conectivitate are USB-C și că este dedicat laptop-urilor, dar și smartphone-urilor și tabletelor. Pe spatele cutiei avem informații detaliate și mențiunea MacBook – a căror laptop-uri se pot încărca cu Laro, de asemenea. Tot acolo găsim și specificațiile tehnice și necesare pentru funcționalitate, dar și ce conține cutia.

Am desfăcut cutia și într-un cofraj de carton avem cablul de încărcare USB-C – USB-C, Powerbank-ul și un Ghid al Utilizatorului.

Aspect

Cărămiduța are totuși un aspect plăcut, cu margini rotunjite, lateralele de sus și de jos plate, iar laturile lungi sunt rotunde. Îl poți așeza și în picioare, dar nu stă foarte bine. Culoarea predominantă este negru, materialul utilizat pentru carcasă fiind un plastic dur, cu striații care-i oferă o textură plăcută și o priză mai bună în mână.

Pe una din laturile mici avem un port USB-C și unul USB-A pentru alimentarea device-urilor dar și pentru încărcarea lui Laro, iar pe una din laturile lungi avem inscripționate cu scris mărunt informații de ordin tehnic. Pe latura cealaltă avem inscripționat logo-ul Trust lângă care sunt prezente 4 LED-uri multicolore și un buton de Pornire/Oprire.

Tehnic

Trecem la partea tehnică și după cum spuneam, nu e cât o baterie de mașină ca dimensiuni și are, mai exact, 150 x 75 x 28 mm și cântărește doar 462 g deci putem declara că avem în față un dispozitiv de încărcare compact.

Laro este însoțit de un cablu USB-C – USB-C destul de scurt și are protecții de over-charge, over-current, over-discharge, over-heat, over-load, short-circuit, iar capacitatea bateriei Lithium-ion polymer este de 20.000 mAh având o putere maximă de 65W.

Suportă tehnologiile de încărcare Quick Charge 3.0, USB PD 3.0 + PPS, iar conform Trust, Laro e compatibil cu brand-uri precum Apple, Acer, Asus, Dell, Google, HP, Lenovo, LG, Microsoft. Tot Trust spune că poate încărca laptop-uri, smartphone-uri și tablete, dar și consolele de gaming Nintendo Switch și Nintendo Switch Lite.

Încărcarea device-urilor se face prin porturile USB-A și USB-C, capacitatea bateriei este indicată de un set de LED-uri multicolore și comutarea în modurile deschis și închis se face cu ajutorul unui buton, de asemenea, detectează și se deschide automat atunci când se conectează un device. Când device-ul este încărcat complet, Laro se oprește singur.

Încărcarea Laro se face rapid, prin USB-C (la maximul suportat de 65W), într-un timp estimat de 2 ore, conform Trust.

Testare

Și am ajuns și la partea de testare, dar înainte pot să vă spun că în mână dimensiunile Laro sunt foarte reduse și nici greutatea nu este foarte mare, ceea ce-l face purtabil în deplasare în geanta laptop-ului fără să incomodeze în vre-un fel. Nici aspectul nu e rău căci e simplu, cu forme rotunjite și o textură frumoasă care are ca scop și de a sta mai bine în mână.

Nu cred că mai e nevoie să vă spun cum se face conectarea/instalarea căci e logic că un cablu vine băgat la unul din port-uri și capătul celălalt în device-ul pe care vrei să-l încarci, așadar trecem la treabă. Având în teste un smartphone de generație mai nouă, la fel și o tabletă și un laptop de gaming, a fost la fix să pun la testare Laro.

Am începând cu smartphone-ul cu o capacitate a bateriei de 5.000 mAh plus un al doilea smartphone, tot generație mai nouă și cu aceeași capacitate a bateriei, dar alt brand, am conectat la Laro și a pornit imediat încărcarea afișând pe display-urile smartphone-urlor suportul Fast Charging durata de încărcare a bateriilor aflate aproape de epuizare, fiind de o oră și un pic. Am reușit să fac două astfel de cicluri de încărcare per smartphone, cei 20.000 mAh confirmânu-se la Laro.

Următoarea a fost o tabletă generație nouă cu o capacitate a bateriei de 10.000 mAh, și în cazul acestuia a afișat că încărcarea s-a făcut rapid, durata fiind undeva aproape de două ore.

Am ajuns la acel laptop de gaming cu tehnologii recente și un consumator mare de resurse, conectarea lui la Laro neplăcându-i prea mult căci pe Windows 11 mi-a apărut mesaj că încărcarea nu se face prin încărcătorul original ci prin USB-C printr-o altă sursă, dar a funcționat. Laptop-ul s-a încărcat mai greu având o capaciate a bateriei de 76Wh, într-un final Laro reușind să ducă la bun sfârșit încărcarea. Având și un notebook generație mai veche, încărcarea acestuia a fost ușor mai rapidă, capacitatea bateriei fiind și ea mai mică.

Cum să uit de gaming? Am pus la încărcare și un Nintendo Switch Lite, care are o baterie de 3570mAh așadar, chiar dacă încărcarea a mers mai greu, am putut să încarc de două ori complet și încă îmi rămăsese un LED din trei, aprinse pe Laro.

De asemenea poți încărca practic cam orice se face prin port USB-C, personal având o pereche de căști over-ear, unele micuțe care se încarcă din cutiuța lor și o tastatură. Laro a funcționat cu toate și încărcarea s-a efectuat rapid.

Ca să merg și mai departe, am apelat la un amic care are un scooter electric a cărei baterie este de 12.800 mAh, iar Laro a putut să o încarce o dată, într-un timp relativ asemănător precum alimentatorul original al scooter-ului.

Încărcarea lui Laro se face cel mai bine printr-un alimentator Fast Charging cât se poate de apropiat de 65W, două ore fiind într-adevăr un timp estimativ exprimat relativ corect de către Trust.

LED-urile indicatoare îți formează o idee cam cât s-a consumat (LED stinse) și cât mai e disponibil (LED aprinse) din capacitatea Laro, prin cele 3 LED-uri (al 4-lea e de stare). Am luat ca măsură aproximativă că un LED ar reprezenta un pic mai puțin decât 7.000 mAh. După cum este și precizat în fișa tehnică, chiar dacă Laro este închis, în momentul când se conectează ceva la el, se deschide automat și începe încărcarea. După ce device-ul a fost încărcat complet, dacă Laro mai are baterie, se va opri automat singur. Butonul de Oprit/Pornit îl acționezi atunci când dorești să întrerupi o încărcare și apoi vrei să o repornești.

Concluzie

Laro este pur și simplu de nelipsit atunci când pleci pe distanțe/perioade mai mari și știi că smartphone-ul, tableta, laptop-ul tău nu vor rezista să fie utilizate datorită capacității bateriei. Conectezi Laro și cu până la 65W îți încarcă nu numai cele menționate, dar și alte device-uri/gadget-uri care au baterie reîncărcabilă și se încarcă prin USB-C.

Trust Laro Laptop Powerbank 65W se comercializează la un preț de aproximativ 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.