Ascultă acest articol

Ziua a patra a festivalului Serile Filmului Românesc a completat programul complet de evenimente: lansări de carte, proiecții de film în premieră și un spectacol de teatru de excepție. Evenimentele au avut loc la Cărturești Iași, Cinema Ateneu, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, Amfiteatrul Palas, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Piața Unirii – Open Air și Brizo.

Programul zilei a început cu două evenimente pentru întreaga familie: actrița Olimpia Melinte a lansat la Iași cartea „Serion Pantalon în Țara Amintirilor”, iar filmul Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie a adunat peste 100 de spectatori.

Odată cu proiecția filmului Probă de microfon, regizat de Mircea Daneliuc, actrița Tora Vasilescu a primit Premiul de excelență SFR 2022 pentru întreaga activitate.

Prof. univ. dr. Laurențiu Damian: „Actrița de teatru, actrița de film, un om care are niște repere foarte clare în ceea ce privește filmul românesc și universal, un om cu replică, un om cu haz, un om cu tâlc. Ce să mai spun despre această superbă doamnă, actrița Tora Vasilescu”

Tora Vasilescu: „Sigur că filmul e de acum 40 de ani. Nu sunt genul care să îmi duc energia în trecut, dar sigur că revăd filmele în care cred că am jucat și cu mintea și cu inima. Mă bucur. Îmi aduc aminte și cred că spune multe despre jocul nostru film operatorul filmului Marinescu, tatăl Medeei Marinescu care a și jucat, avea cinci ani în primele secvențe, a scris undeva și eu am citit că Tora și Mircea se ceartă sau repetă instinctiv cu diafragma – asta vrea sa spună firescul cu care jucam noi”

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale aceste ediții, spectacolul de teatru Păi despre ce vorbim noi aici, domnule? cu Marcel Iureș și George Mihăiță a adus în sala Teatrului Național din Iași emoție și sute de aplauze. Peste 700 de spectatori s-au bucurat de Un dialog savuros cu Ilie Moromete și Cocoșilă, personajele din romanul Moromeții.

Proiecția filmului Love Sorry a fost anunțată sold-out cu câteva ore înainte de marea avanpremieră. Producția a rulat în prezența: regizorul Iura Luncașu, producătorul și actorul Andreas Petrescu, actrițele Anca Dinicu și Maruca Băiașu.

Ziua s-a încheiat cu un eveniment în premieră: O parte din echipa serialului Las Fierbinți a fost prezentă la Brizo, odată cu proiecția unui episod special din film – Visul. Secvențe din cel mai iubit serial românesc au rulat pe un ecran mare, pe marginea lacului Aroneanu. Gianina, Robi, Ardiles și Dorel, alături de o parte din echipa de producție, au încântat publicul spectator. Evenimentul a fost urmat de un concert marca Mihai Mărgineanu și Banda, cel care semnează muzica serialului.

Biletele pentru ultima zi sunt puse în vânzare pe eventbook.ro, iar în limita locurilor disponibile pot fi achiziționate și direct de la locația desfășurării evenimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.