Ascultă acest articol

Canon Europe sărbătoreşte astăzi Ziua Mondială a Fotografiei şi deschide seria înscrierilor la cea de-a doua ediţie a Redline Challenge, o competiţie anuală în cadrul căreia fotografii amatori îşi pot demonstra abilităţile tehnice şi exprima creativitatea. Înscrierea este gratuită, iar tema de anul acesta este „A split second story“ (O poveste într-o fracţiune de secundă). Fotografii sunt invitați să surprindă cadre conform temei, folosind precizie, o perspectivă unică şi un simţ al sincronizării deosebit. A split second story” le oferă fotografilor amatori din orice domeniu şansa de a-şi testa aptitudinile, indiferent că aceştia surprind un sportiv care execută o figură complicată pe skateboard sau un animal care priveşte direct în obiectiv la momentul potrivit.

Gazda competiţiei va fi Kai Wong, renumit vlogger şi fotograf, iar juriul este format din experţi în domeniu şi reprezentanţi Canon, printre care şi Ambasadoarea Canon, Laura El-Tantawy, fotojurnalistă premiată. Lucrările ei au fost expuse în toată lumea, atât sub formă de expoziţii individuale, cât şi alături de alţi artişti. De asemenea, fotografiile ei au apărut în numeroase publicații din întreaga lume.

La ediţia de anul trecut a competiţiei Canon Redline Challenge, cu tema „Light in the Dark”, au fost trimise peste 36.000 de imagini. Câştigătorul de anul trecut, Piotr Skrzypiec (fotografia câştigătoare, denumită „Lost Highway“, reprezintă viaductul Črni Kal din Slovenia învăluit în ceaţă), a declarat: Acest premiu mi-a oferit foarte multă încredere în talentul meu de fotograf. Am devenit şi mai încrezător folosind Canon EOS R5, echipamentul potrivit pentru stilul meu de fotografiere – peisaje, natură şi macro. Dar cea mai bună parte a fost să lucrez alături de Ambasadorul Canon, Lorenz Holder.”

Fotografiile înscrise în competiţie pot fi realizate cu orice echipament, iar fiecare participant are dreptul să trimită o singură imagine pe parcursul competiţiei. Fotografiile vor fi jurizate ţinându-se cont de tehnica folosită, creativitate, impact emoţional şi modul în care acestea reflectă tema competiţiei. Câştigătorul competiţiei va fi anunţat la începutul lunii octombrie şi va primi un aparat foto Canon EOS R5, un obiectiv Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM şi o sesiune de mentorat alături de Ambasadoarea Canon, Laura El-Tantawy.

Referindu-se la Redline Challenge, Ambasadoarea Canon, Laura El-Tantawy, a declarat: „Sunt foarte încântată de tema de anul acesta, pentru că surprinde esenţa acestei arte. Fotografia înseamnă capacitatea de a surprinde emoţii puternice şi de a exprima ceea ce simţim în legătură cu ce se întâmplă în faţa noastră. În calitate de jurat, eu voi căuta povestea şi un element supriză. Dar, cel mai mult mă interesează să văd o perspectivă unică şi să descopăr lumea văzută prin ochii participanţilor. Într-un fel, subiecții unei fotografii sunt mereu aceiaşi, aşa că eu îmi doresc să descopăr personalitatea din spatele obiectivului.“

Înscrierile încep pe data de 19 august 2022, ora 00:01 GMT şi se încheie pe data de 16 septembrie 2022, ora 23:59 GMT.

Pentru a participa la competiţia Canon Redline Challenge 2022, accesaţi: https://www.canon.ro/get-involved/redline-challenge/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.