Ascultă acest articol

Samsung Electronics Co., Ltd., a dezvăluit astăzi la IFA 2022 viziunea sa în ceea ce privește o casă sustenabiă prin tehnologii avansate de economisire a energiei și parteneriate strategice, compania având ca obiectiv să devină brandul numărul unul de aparate de uz casnic, eficiente din punct de vedere energetic.

„Consumatorii au tot mai multă nevoie de alternative sustenabile, iar noi suntem încântați să satisfacem aceste nevoi prin furnizarea celor mai recente electrocasnice inteligente care asigură economii de energie. Prin utilizarea aparatelor eficiente în sinergie cu SmartThings, vrem ca experiența de acasă să fie una cu adevărat sustenabilă”, a declarat JaeSeung Lee, Președinte și șef al diviziei Digital Appliances, Samsung Electronics. “

Nr. 1 în materie de economie de energie, prin tehnologii inteligente

Odată cu introducerea SmartThings Home la începutul acestui an, Samsung a pus bazele pentru crearea unei case cu adevărat sustenabile. Combinând aparatele conectate cu servicii precum SmartThings Energy [1] și modul AI Energy , utilizatorii pot optimiza cosumul de energie și  maximiza economiile.

Pentru mașinile de spălat cu eficiență energetică nr.1 de la Samsung [2], serviciul SmartThings Energy și modul AI Energy optimizează ciclurile de spălare [3] cu tehnologii precum AI Ecobubble™, care reduc consumul de energie cu până la 70% [4] prin spălarea hainelor cu apă rece, asigurând în același timp o curățare puternică.

Frigiderele Samsung, de asemenea, ocupă locul întâi la eficiență energetică în această categorie [5]. SmartThings Energy și modul AI Energy permit ajustarea inteligentă a temperaturilor pe baza tiparelor utilizatorilor în a deschide a ușile și a vitezei compresorului [6], asigurând un consum de energie redus cu 10%, procent estimat să crească până la 30% până la final de an —scăderea consumului cu 15% prin compresor și algoritmul de dezghețare baza pe inteligența artificială[7], la care se adaugă încă 15% prin menținerea constantă pentru mai mult timp a temperaturii medii[8] din interiorul frigiderului.

Alte economii notabile de energie includ 40%[9] pentru sistemul de încălzire ecologică, 20%[10] pentru uscătoare și 20% până la sfârșitul acestui an pentru sistem de aer conditionat rezidențial (RAC) [11].

În plus, pe piața europeană, începând din această lună[12], pentru noile aparate de spălat rufe Bespoke AI™, combina frigorifică și sistemul de încălzire ecologică (EHS), Samsung asigură o reducere a consumului de energie cu 10%, pe lângă ratingul actual de eficiență energetică „A”.

Aceste soluții reprezintă un pas în plus spre un viitor sustenabil pe care Samsung vrea să îl asigure prin aparatele sale de uz casnic. Ca atare, Samsung și-a stabilit obiectivul ca până în 2023, 100%[13] din produsele importate, cum ar fi frigiderele, mașinile de spălat, RAC și EHS, vor aibă Wi-fi și să poată fi conectate la aplicația SmartThings.

Mai mult decât atât, în colaborare cu compania Qcells, Samsung a dezvoltat Net Zero Home[14], o casă cu adevărat auto-sustenabilă, capabilă să genereze și să stocheze energie din panouri solare pentru a alimenta aparatele eficiente Samsung, toate controlate în mod inteligent prin SmartThings.

Modele personalizate ușor de schimbat care se adaptează la orice casă

Sustenabilitatea se reflectă și la nivelul designului de produse, în special prin gama Bespoke Modularitatea și panourile interschimbabile disponibile pentru produse cum ar fi frigiderele Bespoke, contribuie la reducerea cantității de deșeuri generate prin extinderea duratei de viață a aparatelor. Utilizatorii pot achiziționa modele suplimentare și pot comuta cu ușurință panourile frigiderelor Bespoke, în funcție de cum se schimbă nevoile acestora, ceea ce înseamnă că aparatele capătă o nouă viață, în loc să fie aruncate.

Garanția de 20 de ani, un angajament pentru sustenabilitate

De asemenea, inclusă în viziunea Samsung pentru sustenabilitate este și susținerea logevității produselor prin tehnlogii precum Digital Inverter. Dezvoltată de-a lungul a 25 de ani de cercetare, Digital Inverter contribuie la creșterea eficienție energetice a aparatelor de uz casnic, a performanție și durabilității.

Compania crește încrederea în fiabilitatea produselor sale și își întărește angajamentul de a reduce deșeurile și de a promova sustenabilitatea [15] oferind o garanție de 20 ani[16][17] – cea mai extinsă garanție Samsung  de până acum  – pentru motoarele și compresoarele cu Digital Inverter.

Colaborare în crearea de tehnologii mai curate

În atingerea obiectivului de a deveni lider în tehnologii care asigură eficiență energetică, Samsung colaborează cu alte companii cu obiective de sustenabilitate similare. Alături de Patagonia (companie textilă din SUA specializată în îmbrăcăminte pentru sport și activități în aer liber), Samsung a dezvoltat o tehnologie pentru mașinile de spălat pentru a reduce poluarea cu microplastic din haine. Noile mașini de spălat, programate pentru lansare în septembrie, vor putea reduce poluarea cu microplastic din haine cu 54%[18]. Acestă tehnologie va fi introdusă la toate mașinile de spălat conectate prin actualizări implementate până la final de an.

Sustenabilitatea devine un factor cheie în viața noastră, iar Samsung este încântat să fie lider în această zonă prin crearea de aparate de uz casnic care pot ajuta la economisirea energiei și a resurselor. Urmăriți IFA 2022 sau vizitați Samsung.com pentru a afla mai multe detalii.

[1] SmartThings Energy funcționează în prezent cu aproximativ 40 de aparate de uz casnic Samsung activate în aplicația SmartThings. Acestea includ mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, purificatoare de aer, aspiratoare, cuptoare, hote, plite, cuptoare cu microunde,televizoare (modele lansate după iunie 2022) și contoare de energie.

[2] Bazat pe rata de economisire a energiei de 70% cu modul AI Energy și spălare cu apă rece cu EcobubbleTM. (din august 2022)

[3] Se poate aplica atunci când temperatura de spălare selectată este de 20 ~ 40 ° C.

[4] Bazat pe teste internă pe modelul WW11BBA049AB în condiții normale de utilizare. Rezultate: Consumul anual de energie fără mod AI Energy = 88.7KWh. Consumul anual de energie cu modul AI Energy = 31,5KWh. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare.

[5] Cea mai mare eficiență energetică în rândul frigiderelor de calitate BMF din Europa (începând cu 16 august 2022)

[6] Cu modul AI Energy, în funcțiune, temperatura frigiderului și congelatorului va crește, rezultând o perioadă de conservare redusă a alimentelor. Deschiderea frecventă a ușilor poate crește temperatura în interior, reducând în continuare perioada de conservare a alimentelor. Perioada reală de conservare a alimentelor poate varia în funcție de condițiile de utilizare și de modele. Utilizatorii pot regla manual temperatura în timpul utilizării modului AI Energy, caz în care efectul de economisire a energiei nu este garantat. Înainte de a activa modul AI Energy, aveți grijă la ceea ce se află în frigider/congelator și rețineți că modul AI Energy nu activează automat algoritmul de economisire a energiei*. SmartThings va afișa o notificare înainte de a activa algoritmul de economisire a energiei atât în modul maxim, cât și în modul personalizat.

* Temperatura se va schimba în funcție de pașii secvențiali. Pasul 1. Frigider 3 ℃, congelator -18 ℃ / Pas 2. Frigider 5℃, congelator -16℃

[7]Disponibil pentru modele specifice din 2022 decembrie prin actualizarea Wi-fi. Rezultatele testelor derivate din compararea temperaturii de setare din fabrică cu modul AI Energy (energie ai) și fără modul AIEnergy. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de utilizare și de model.

[8] Frigiderul va seta temperatura la 5 , congelator -16 și poate afecta perioada de conservare a alimentelor.

[9] Bazat pe testarea internă a sistemului de încălzire ecologică în condiții normale de utilizare.

[10]Temperatura setată poate crește atunci când se utilizează modul AI Energy. Utilizatorul poate regla manual temperatura dorită, caz în care modul AI Energy este schimbat în modul normal de răcire, iar efectul de economisire a energiei nu este garantat.

[11]Testat pe modelul AR12TXCAAWK/EU, bazat pe consumul de energie al modului AI Auto Cooling vs modul AI Energy, timp de 8 de ore.

[12] Conform standardului european de energie, cel mai mare rating de eficiență energetică pentru aparatele electrocasnice este A pentru frigidere și mașini de spălat și A+++ pentru uscătoare și aparate de aer condiționat (EHS).

[13]100% Wi-fi activat va fi aplicat numai pentru modelele cu care au modul AI Energy Mode prin SmartThings.

[14] Net Zero Home a fost anterior proiectul pilot Zero Energy Home.

[15] Samsung lucrează în conformitate cu reglementările DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) pentru colectarea, tratarea, reciclarea și aruncarea în siguranță a echipamentelor.

[16] Garanția de 20 ani pentru tehnologia Digital Inverter (motor/compresor) se aplică numai frigiderelor și mașinilor de spălat fabricate de Samsung și producătorilor subcontractați. garanția de 20 ani nu se aplică produselor externalizate.

[17] Garanția de 20 ani se aplică numai motoarelor mașinilor de spălat și invertoarelor cu Digital Inverter precum și compresoarelor frigiderelor vândute în UE începând cu luna iulie.

[18] Testat cu o încărcare de 2 kg de hanorace din poliester 100%, comparând ciclul sintetic pe modelul convențional Samsung WW4000T și Less Microfiber pe WW7000B. Rezultatele pot fi diferite în funcție de haine și de mediu. Testat de Ocean Wise Plastic Lab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.