Filmele românești de altădată se văd azi la Focus Sat

0
432
Ascultă acest articol


Câte citate celebre cunoști din filmele românești? Sigur știi monologul de sub plapumă din „Operațiunea Monstrul” (și celebra „bicicletă galbenă”). Sau cel legat de portofelul găsit pe stradă din seria „Brigada Diverse”/B.D.”. Iar când te întreabă cineva „Cine te recomandă?” sigur nu te poți abține și răspunzi: „Cine să mă recomande? Vocea şi talentul meu!”. Grație actorilor de calibru din filmele amintite și a dialogului bine luat din condei, care dăinuie până astăzi, aceste replici au intrat în cultura pop autohtonă, au devenit antologice şi acum fac parte din conversaţiile de zi cu zi ale românilor.

Primăvara aceasta Focus Sat TV dă ocazia tuturor pasionaților de comedia și cinematografia națională să urmărească aceste pelicule perfecte pentru o seară distractivă petrecută în fața micului ecran: Operațiunea Monstrul (1976, difuzat pe 12 aprilie, de la ora 20:20) și seria „Brigada Diverse”/B.D.”. Cel din urmă triumvirat începe cu B.D. intră în acțiune(1970, difuzat pe 19 aprilie, de la ora 20:00), continuă cu B.D. în alertă(1971, 26 aprilie, de la ora 21:45) și se încheie cu B.D. la munte și la mare (1971, 3 mai). Cele patru pelicule vor fi disponibile și în Aplicația Focus Sat.

În „Operațiunea Monstrul”, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher și Alexandru Manolescu (care-şi păstrează relaţiile şef-subordonat şi în vacanţă) pleacă la pescuit în Deltă unde se chinuie să captureze un somn legendar. Seria „Brigada Diverse”/„B.D.” surprinde aventurile amuzante ale unei secții de miliție din România comunistă. Această variantă autohtonă a celebrei serii franceze a „Jandarmilor” (cu Louis de Fus) a mizat pe recitalurile unor actori de comedie versați precum Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, George Mihăiță și Vasilica Tastaman și a creat povești savuroase.  Seria „Brigada Diverse” ar fi trebuit să includă 11 filme și a fost comandată de Consiliul Culturii și Educației Socialiste ca să repare imaginea șifonată a plutonierului de miliție din filmul lui Lucian Pintilie „Reconstituirea” (1971, cu Ernest Maftei). 

Cele patru pelicule de comedie difuzate de Focus Sat TV și disponibile în Aplicația Focus Sat sunt unele dintre cele mai de succes din cinematografia românească. Și sunt ocazia perfectă de a revedea figuri actoricești de calibru (plecate dintre noi), de a auzi replici de neuitat și de a descoperi cât de multe vorbe de duh antologice care au ca sursă aceste scenarii

În biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat iubitorii serialelor europene pot explora de asemenea universul captivant Canal+ Original cu personaje aclamate internațional, alături de sute de alte filme, seriale și documentare. Acestea pot fi vizionate chiar și de cei care nu sunt clienți Focus Sat și care au posibiliatea să testeze Aplicația Focus Sat gratuit timp de 7 zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.