Organizatorii SFR lansează proiectul CineLegendele

Marcel Iureș, invitat special la Râmnicu Sărat

0
362
Ascultă acest articol

Asociația Artis, care organizează an de an Festivalul Serile Filmului Românesc la Iași, anunță lansarea proiectului CineLegendele | SFR. Inițiativa are la bază o colaborare cu autoritățile locale, parteneri și susținători ai filmului și teatrului românesc, cu scopul de a recunoaște munca și valoarea adusă în comunitate a unor personalități remarcabile.

Cei mai importanți protagoniști ai culturii românești vor fi sărbătoriți, aplaudați și apreciați în cadrul evenimentelor organizate sub genericul „CineLegendele”.

Proiectul debutează la Râmnicu Sărat, în perioada 11-12 mai 2023, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, cu o ediție dedicată actorului Marcel Iureș. Spectatorii vor avea parte de un eveniment cultural ce include un spectacol de teatru și o proiecție de film, unde actorul Marcel Iureș interpretează două roluri remarcabile.

Marcel Iureș este un actor român cu o carieră deosebit de bogată și diversă, apreciat în țară și în străinătate. A jucat în peste 80 de filme și a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena teatrului. Pentru întreaga carieră, i-a fost dedicată ediția a 13-a a Festivalului Serile Filmului Românesc, din 2022, având parte de o retrospectivă specială și de cinci zile de festival la Iași.

Cîrjan Sorin, Primarul Municipiului Râmnicu Sărat: „În sala de spectacole, ori în fața micilor ecrane am trăit emoții nebănuite urmărind filme de toate genurile. Am trecut prin toate stările emoționale posibile, am râs, am plâns, bucurându-ne și empatizând cu personajele preferate care ne-au devenit idoli. O inedită și fericită inițiativă, pentru care îi felicit pe organizatori, face ca mari actori care au dat viață personajelor să se întâlnească cu noi, publicul lor, pentru a schimba impresii și a intra în culisele filmelor în care au jucat! La această gală suntem onorați să-l avem invitat și oaspete de seamă al comunității râmnicene pe marele actor Marcel Iureș. Să-l primim cu căldură și să așteptăm răspuns la întrebarea care încă îl frământă pe personajul căruia i-a dat viață de sute de ori pe scenă: To be or not to be!”.

Andrei Giurgia, Manager proiect: „Un proiect pe care ni l-am dorit din suflet și ale cărui baze s-au pus în urmă cu ani buni, în inimile fiecăruia dintre noi. Începem anul acesta, prin CineLegendele | SFR, seria de personalități pe care le sărbătorim așa cum se cuvine, în semn de recunoștință pentru viața dedicată filmului și teatrului. Este un eveniment gândit ca o aniversare trăită înainte să se tragă cortina. Ne bucurăm că prima ediție a proiectului se va desfășura la Râmnicu Sărat, unde am găsit deschidere și susținere din partea autorităților locale. Proiectul debutează cu un nume de referință pentru cinematografia și teatrul românesc: actorul Marcel Iureș. Este de mult timp în atenția noastră și merită o ediție care să-i fie dedicată în totalitate”.

Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

Joi, 11 mai 2023, ora 19:00

  • Locație: Centrul Cultural Florica Cristoforeanu
  • Spectacol de teatru – Moș Nichifor (regia Alexandru Dabija)
  • Distribuția: Marcel Iureș și Ruxandra Maniu
  • După „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă

Pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie, opera lui Ion Creangă are și o puternică dimensiune erotică. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză distilându-se într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor. Moș Nichifor este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

O producție Teatrul ACT, sprijinită de Raiffeisen Bank.

* În acest spectacol se fumează pipă.

Vineri, 12 mai 2023, ora 11.00

  • Locație: Centrul Cultural Florica Cristoforeanu
  • Întâlnire cu actorul Marcel Iureș
  • Vizionare film – The Peacemaker (regia Mimi Leder)
  • Distribuția: George Clooney, Nicole Kidman, Marcel Iureș

Două trenuri se ciocnesc undeva în Rusia, unul dintre ele transportând o încărcătura nucleară. Ulterior are loc o explozie nucleară, iar lumea este în alertă. Cu toate acestea, expertul nuclear al Casei Albe – Dr. Julia Kelly și colonelul Thomas Devoe – ofițer de operațiuni speciale, nu cred că acesta a fost un accident.

Acum, cei doi trebuie să dezlege o conspirație care începe în Europa și ajunge până în New York, toate acestea pentru a opri un terorist fără prea multe pretenții.

Intrarea la toate evenimentele se face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica gratuit de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, începând cu data de 3 mai 2023, în limita locurilor disponibile.

Un eveniment marca Serile Filmului Românesc

Produs de: Asociația ARTIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.