Distracție non-stop, oricând și oriunde. Sony lansează noul smartphone Xperia 10 V

Cel mai ușor smartphone 5G din lume (159 grame) cu o baterie de 5.000 mAh care oferă redare video continuă timp de aproximativ 34 de ore

0
395
Ascultă acest articol


Sony lansează astăzi smartphone-ul Xperia 10 V, un nou model mid-range cu funcții multiple. Cu un design compact și ușor, acesta este facil de transportat și beneficiază de cea mai bună baterie de 5.000 mAh din clasa sa, integrează noi difuzoare stereo frontale, un ecran OLED luminos și o cameră cu trei obiective.

Modelul este alimentat o baterie de mare capacitate, capabilă să ofere redare continuă a clipurilor video timp de aproximativ 34 de ore, și are cel mai ușor corp din lume, încadrat de o ramă subțire, ceea ce îl face să fie ușor de manevrat cu o singură mână. De asemenea, dispune și de un ecran rezistent, protejat de Corning® Gorilla® Glass Victus® pentru durabilitate sporită.

În ceea ce privește performanțele camerei, aceasta este echipată cu un nou senzor de imagine care este de aproximativ 1.6 ori mai mare decât cel al modelului[i] anterior, permițând fotografierea cu zgomot redus în imagine chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Perfect pentru divertisment în mișcare

Fie că vizionează un film sau ascultă muzică, difuzoarele stereo din partea frontală a telefonului le oferă utilizatorilor un sunet[ii] cu adevărat stereo, puternic și echilibrat.

În plus, ecranul OLED Full HD+ de 6.1 inci este de aproximativ 1.5 ori mai luminos decât cel al modelului[iii] anterior, îmbunătățind vizibilitatea în mediul exterior. Ecranul TRILUMINOS® pentru telefoane mobile este dezvoltat pe baza expertizei Sony în materie de televizoare, în așa fel încât display-ul să fie optimizat pentru vizionarea de filme și să reproducă imagini rafinate și vibrante.

Echipat cu o mufă audio jack de 3.5 mm, Xperia 10 V este compatibil cu tehnologia de transmisie wireless LDAC™[iv],astfel încât utilizatorii să se poată bucura de un sunet de înaltă rezoluție, de calitate superioară, utilizând atât căști cu fir, cât și wireless. În plus, DSEE Ultimate™ [v], care utilizează tehnologia proprietară Sony bazată pe inteligența artificială, reproduce sursa de sunet a serviciului[vi] de streaming cu un sunet de înaltă calitate, echivalent cu o experiență de audiție high resolution.

Imagini frumoase realizate cu ușurință

Utilizatorii pot surprinde cu ușurință viața în cele mai mici detalii, cu Xperia 10 V. Camera foto utilizează tehnologia de detectare a contextului, a condițiilor de fotografiere și a subiectului pentru a selecta automat setările ideale pentru cea mai bună fotografie, astfel încât utilizatorii nu vor fi nevoiți să piardă timp cu alegerea setărilor.

Cu trei obiective pe camera din spate (distanțe[vii] focale de 16 mm (F2.2), 26 mm (F1.8) și 54 mm (F2.2)), utilizatorii pot realiza o varietate de fotografii diferite. În plus, camera superangulară este echipată cu un nou senzor[viii] de imagine care este de aproximativ 1.6 ori mai mare decât cel al modelului anterior, ceea ce permite captarea unei cantități mai mari de lumină și fotografierea mai clară în condiții de luminozitate scăzută, cu mai puțin zgomot în imagine. Stabilizarea optică face posibilă realizarea de cadre frumoase în locații întunecate greu de fotografiat, scene caracterizate de contraste mari sau peisaje nocturne.

Funcția de declanșare manuală de pe camera frontală permite realizarea de selfie-uri hands-free, eliberând automat declanșatorul atunci când palma este îndreptată spre dispozitiv.

Stabilizarea imaginii unică, de tip hibrid, de la Sony (Optical SteadyShot™), care combină stabilizarea optică a imaginii cu cea electronică, permite înregistrarea video cu mai puțin efect de blur.

Design ușor, rezistent și frumos

Xperia 10 V este, oficial, cel mai ușor smartphone 5G din lume, cu o baterie de 5.000 mAh și o greutate de doar 159 de grame, care poate oferi o autonomie uriașă de 34 de ore (aproximativ) de redare video.

În plus față de certificarea IP65/68 pentru rezistență la apă și praf, ecranul este durabil datorită învelișului din sticlă Corning® Gorilla® Glass Victus®, foarte rezistentă atât la căzături cât și la zgârieturi.

Xperia 10 V este disponibil în aceleași culori (lavandă, verde, alb, negru) precum cele mai recente căști complet wireless de la Sony, WF-C700N (vândute separat). Astfel, utilizatorii pot avea atât telefonul, cât și căștile în aceeași culoare și, de asemenea, se pot bucura cu adevărat de conținutul audio preferat, datorită performanțelor de anulare a zgomotului oferite de căști.

Suportul convenabil e-SIM este și el inclus, iar pe lângă memoria încorporată de 6GB (RAM) / 128GB (ROM) telefonul este compatibil cu microSDXC[ix] de până la 1TB, ceea ce le permite utilizatorilor să salveze cantități mari de conținut fără pachete costisitoare de abonamente cloud.

Pentru ușurința utilizării, Xperia 10 V oferă funcția „Side sense” pentru comenzi rapide către aplicații, dar și funcția „21:9 Multi-Window Switch” care împarte ecranul în două secțiuni, astfel încât utilizatorii să poată naviga cu ușurință pe Internet și să vizioneze un videoclip în același timp, folosind complet ecranul cu raport de aspect 21:9[x].

Realizat în mod sustenabil

Grupul Sony a stabilit un plan de mediu numit „Road to Zero”, care vizează atingerea unei amprente ecologice zero până în 2050. Pentru a realiza acest lucru, Grupul ia o serie de măsuri, determinând în același timp obiective ecologice pe termen mediu, în etape. Ca parte a acestor obiective de mediu pe termen mediu, Grupul își propune să elimine complet materialele de ambalare din plastic pentru produsele mici, nou concepute, până în 2025. Astfel, Xperia 10 V atinge un nivel zero de utilizare a plasticului în ambalajul individual.[xi] De asemenea, pentru cutia și suportul principal al produsului a fost folosit materialul unic Original Blended Material, dezvoltat de Sony, care este fabricat din bambus, fibre de trestie de zahăr și hârtie[xii] reciclată post-consum. În plus, SORPLAS™ a fost utilizat ca materie primă pentru unele elemente ale corpului principal intern și extern al telefonului.

Accesorii

Carcasă cu suport pentru Xperia 10 VXQZ-CBDC

Modelul Xperia 10 V are o carcasă opțională, într-o culoare asortată, care vine cu un suport încorporat, foarte util atunci când cei care îl folosesc se bucură de videoclipuri cu sunet redat pe difuzoarele stereo frontale ale telefonului. Această carcasă subțire este concepută pentru a se potrivi cu forma corpului Xperia 10 V, combinând ușurința de manevrare și funcționalitatea. Și pentru acest accesoriu a fost utilizat SORPLAS™ reciclat, dezvoltat de Sonym ca parte a materiei prime.

Disponibilitate

Xperia 10 V va fi disponibil în culorile lavandă, verde, alb și negru începând cu jumătatea lunii iunie, la prețul de 2.099 Lei. *Data de lansare, prețul și culorile disponibile vor varia în funcție de regiune și de operator.

[i] Comparativ cu Xperia 10 IV.

[ii] Necesită conținut muzical cu sunet stereo

[iii] Comparativ cu Xperia 10 IV. Luminozitatea maximă a ecranului variază în funcție de setări, utilizare și conținut

[iv] LDAC este o tehnologie codec certificată ca „Hi-Res Audio Wireless” de către Japan Audio Society. Atunci când transmiteți conținut de înaltă rezoluție la o viteză maximă de transfer de 990 kbps folosind codecul LDCA

[v] Valabil atunci când DSEE Ultimate este setat la ON. Pentru a vă bucura de surse de sunet de înaltă rezoluție echivalente cu experiența high-resolution, sunt necesare căști compatibile cu înaltă rezoluție (vândute separat)

[vi] Este posibil să nu fie suportat, în funcție de specificațiile serviciului utilizat

[vii] Toate convertite în format 35mm

[viii] Doar camera superangulară

[ix] microSDXC se vinde separat

[x] Raportul de aspect al ecranului variază în funcție de formatul conținutului

[xi] Ambalajul se referă la cutia individuală a produsului, precum și la componente cum ar fi suportul din cutie, distanțierele, ambalajele și husele. Sunt excluse materialele utilizate în coating-uri și adezivi.

[xii] Toate materialele sunt disponibile în jurul centrelor de producție din Asia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.