Tenda PoE15f 10/100Mbps Injector – O soluție bună de alimentare prin rețea

"Tenda PoE15f mi se pare o soluție perfectă de a scăpa de cablul de alimentare al device-urilor compatibile PoE și de a te folosi de un singur cablul LAN prin care să vină și semnalul de internet dar și tensiunea de alimentare"

0
445
Ascultă acest articol


Device-uri care au nevoie de o conectare la rețea de date precum access point, camera IP, telefon IP, router, switch și multe altele au nevoie, bineînțeles și de o alimentare la curent fiind echipamente care necesită așa ceva. Deci, automat acele echipamente au nevoie de un cablu de alimentare la curent și cablul de rețea pentru datele mobile.

Cum se poate simplifica acest lucru să nu mai fie necesare două cabluri? Ei bine, există echipamente PoE pentru alimentare și furnizare de internet printr-un singur cablu (pentru produsele care au suport PoE). Tenda este unul dintre acești producători care vin cu o soluție rapidă și ușoară să rezolve acest inconvenient.

“reducing installation costs and improving network performance is a good choice” – Tenda

Power over Ethernet (PoE) este o tehnologie pentru implementarea rețelelor locale Ethernet cablate (LAN) care permite curentul electric necesar funcționării fiecărui dispozitiv să fie transmis prin cablurile de date Ethernet în locul cablurilor și instalațiilor electrice standard.

Tenda PoE15f 10/100Mbps Injector aduce acest avantaj cu posibilitatea de a alimenta orice device compatibil PoE (access point, camera IP, telefon IP, router, switch și multe altele) la o distanță de până la 100 metri, cu o rată de transfer disponibilă de 10/100Mbps, astfel PoE15F (compatibil IEEE 802.3af) livrează simultan conexiunea de internet și curent necesar funcționării dispozitivului printr-un singur cablu Ethernet (Cat 5, 6, etc), puterea curentului de ieșire fiind de 15W alimentarea făcându-se prin portul RJ45.

Interfațele disponibile pe PoE15f sunt 1x 10/100 Base-TX Ethernet port (Data/PoE) și 1x 10/100 Base-TX Ethernet port (Data) și pentru o transmisiune de calitate pentru date este recomandată utilizarea unui cablu CAT5/5e UTP sau mai bun.

Nu trebuie să vă faceți griji că injectorul este un aparat mare și greu ci din contră, la numai 84.5mm x 44mm x 29.8 mm și o greutate redusă, în pachetul de carton, pe care sunt imprimate toate detaliile necesare inclusiv o schemă de utilizare și informații tehnice, găsim injectorul și cablul de alimentare la curent și un ghid rapid de instalare.

Injectorul ca aspect este pătrățos, negru la culoare și confecționat dintr-un plastic tare. Pe una dintre laturile mici avem portul de alimentare la curent, iar pe cel opus sunt cele două porturi RJ45 pentru date respectiv alimentare. Pe lângă sticker-ul cu codurile de bare avem și un LED de stare.

Instalarea se face ușor stabilind un loc pentru injector și o priză aproape (aproximativ 1 metru cât este firul de alimentare), iar în portul LAN vine semnalul de internet, din portul PoE urmând să plece cablul LAN către device-ul compatibil unde va intra în portul PoE care va alimenta respectiv furniza datele de internet acelui echipament. Reamintim că distanța maximă este de 100 metri între injector și device-ul alimentat cu tensiune și date internet.

În mână, după cum spuneam, este foarte micuț și pachetul în sine ar trebui să fie la îndemâna oricui care are nevoie de o alimentare și furnizare de internet printr-un singur cablu.

LED-ul de stare (Power) te ajută să vezi dacă injectorul este alimentat, iar în teste am folosit un cablu CAT5/5e scurt care venea în cutia unui router, de asemenea Tenda, pentru a conecta injectorul la rețeaua cu internet, iar pentru furnizarea de net și curent am conectat un cablu de 30 de metri, de asemenea CAT5/5e, pe care l-am montat, pe rând, la acel router Tenda (10/100/100Mbps), apoi la un switch de 10/100Mbps și o cameră Tenda de supraveghere – toate 3 cu suport PoE. Cablul de 30 metri l-am înlocuit cu unul de 10, respectiv 2 metri pentru a testa atât viteza (care a fost aceeași), dar și stabilitatea conexiunii (foarte bună). Pe parcursul testelor, injectorul nu s-a încălzit. În cazul router-ului vitezele au fost maxime, 100Mbps (deși router-ul avea porturi GB), la fel am avut și în switch la care am conectat un laptop și un PC, vitezele fiind foarte bune și în acest caz. La camera IP mi s-a părut o soluție excelentă acest injector pentru că nu a mai depins de alimentatorul cu fir scurt al acesteia, putând să o montez oriunde la o distanță de maxim 100 metri permis de cablul LAN (PoE).

Așadar, Power over Ethernet (PoE), mi se pare o soluție perfectă, după cum ziceam, de a scăpa de cablul de alimentare al device-urilor compatibile PoE și de a te folosi de un singur cablul LAN prin care să vină și semnalul de internet dar și tensiunea de alimentare, iar Tenda PoE15f este exact ceea ce trebuie.

Tenda PoE15f 10/100Mbps Injector se comercializează în România la un preț de aproximativ 75 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.