La ce ne așteptăm de la Secret Invasion

"Efectele speciale, atmosfera, muzica toate se simt plăcut și sunt bine îmbinate pentru a valida un film de genul thriller-spionaj."

1
911
Ascultă acest articol


Prima oară când a fost anunțat thrillerul de spionaj “Invazia secretă” (Secret Invasion), de către Marvel Studios ne-am dus cu gândul exact la acel post-credits scene de la ultimul film Avengers: Infinity War unde Nick Fury (Samuel L. Jackson) este cu mâna pe acel “device” și recepționează un simbol Kree, chiar în pragul în care Thanos pocnea din degete și personajele dispăreau în “praf”. Situația de după acest dezastru a fost reglată (sau nu?) în diferite filme și seriale din universul Marvel lăsându-ne totuși cu un Fury care mai avea ceva de spus după Captain Marvel și extratereștrii Skrulls.

De ce “thriller de spionaj”? Ei bine după ce Marvel ne-a oferit o privire în universul Marvel din perspective mai… altfel (Seria Loki e un bun exemplu), acum încearcă să ne ofere ceva diferit cu speranța ca fanilor să le placă. Nick Fury este un personaj foarte important și ne-am dorit să aflăm mai multe despre el, iar Invazia Secretă pare să fie seria care să ne ofere acest lucru, însă…

Kingsley Ben-Adir as Rebel Skrull leader Gravik in Marvel Studios’ SECRET INVASION, exclusively on Disney+. Photo by Gareth Gatrell. © 2023 MARVEL.

Secret Invasion are ca țintă principală subiectul comunității (facțiunii) Skrull și interacțiunea și implicarea lui Fury în aceasta. După înfrângerea lui Talos, Skrull continuă să se integreze, pe ascuns printre oameni fiind destul de ușor luând în considerare că au abilitatea de a-și modifica aspectul când doresc (shape shifters). Timpul a trecut, comunitatea a crescut și a apărut New Skrullos unde s-au strâns cei mai mulți dintre Skrulls.

Skrulls au propria conducere și sunt infiltrați și în conducerea Statelor Unite și elementele de spionaj și thriller se conturează în jurul acestor aspecte. Comunitatea Skrulls și conducerea ajung într-un “boiling point” atunci când evenimente declașează un conflict între aceștia și oameni și cine credeți că se află la mijloc? Da, Fury!

Pe scurt, acțiunea din “Invazia secretă” se petrece în prezent în Universul Cinematic Marvel (MCU) unde Fury se vede nevoit să se alăture aliaților săi, printre care Everett Ross, Maria Hill dar și Skrull Talos, care s-a stabilit pe Pământ, iar împreună intră într-o luptă contra cronometru pentru a zădărnici iminenta invazie Skrull și a salva omenirea.

Olivia Colman as Special Agent Sonya Falsworth in Marvel Studios’ SECRET INVASION, exclusively on Disney+. Photo by Gareth Gatrell. © 2023 MARVEL.

Am putut vedea anticipat în primele două episoade, mulțumită Disney+ bucurându-ne, de asemenea ca MovieNews.ro să fie aleși să participe și la o conferință în direct (14 iunie) unde au fost prezenți Ali Selim, Kevin Feige, Jonathan Schwartz, dar și actorii Samuel L. Jackson (Nick Fury), Olivia Colman (Sonya Falswort), Emilia Clarke (G’iah), Ben Mendelsohn (Talos), Kingsley Ben-Adir (Gravik), Martin Freeman (Agent Ross), Cobie Smulders (Maria Hill) și Don Cheadle (James ‘Rhodey’ Rhodes). Toți au fost foarte entuziasmați de serial și încântați de acest proiect, iar în centru este clar personajul Fury, pe care Samuel L. Jackson îl intepretează foarte bine primind laudele colegilor săi și a echipei de producție.

Ali Selim regizează serialul și este producător executiv, alături de Kevin Feige, Jonathan Schwartz, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Samuel L. Jackson, Ali Selim, Kyle Bradstreet și Brian Tucker. Kyle Bradstreet este, de asemenea, scenaristul principal, iar Jennifer L. Booth, Allana Williams și Brant Englestein sunt co-producători executivi.

Kingsley Ben-Adir as Rebel Skrull leader Gravik in Marvel Studios’ Secret Invasion, exclusively on Disney+. Photo courtesy of Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

Acțiunea debutează în primul episod, la Moscova, în prezent, unde Agent Ross și Prescod descoperă ceva și ni se dă de înțeles că nimeni nu este ceea ce pare – referire, bineînțeles la Skrulls, capacitățile lor de shape shifting care contribuie la elementele de spionaj și thriller.

Hill și Fury vin să investigheze situația și-l vom vedea și pe Rhodes la Casa Albă și o vom cunoaște pe Sonya. Aflăm despre New Skrullos, unde G’iah și Gravik pun la cale un atentat, Fury și Hill nereușind să-l oprească.

Evenimentul ajunge la urechile lui Rhodes, USA fiind trasă la răspundere și automat acesta se îndreaptă către Fury pentru a lămuri și implicit, domoli spiritele care amenință pacea global, iar Skrulls sunt cei care încep să agite apele.

(L-R): Cobie Smulders as Maria Hill and Samuel L. Jackson as Nick Fury in Marvel Studios’ SECRET INVASION, exclusively on Disney+. Photo by Des Willie. © 2023 MARVEL.

Atentatul are repercursiuni, iar în episodul 2 derulăm puțin în trecutul perioadei în care se întâmplă acțiunea în Captain Marvel și ne oprim în 1997 în Brixton. Londra, unde firul epic ni-l aduce pe Fury tânăr și conexiunea s-a cu personaje din populația Skrull. Aflăm mai multe și despre indivizi Skrull și unde se află ei în prezent, un prezent tulbure în care Fury, Rhodes și comunitatea Skrull reprezintă un trio care va intra într-o coliziune de proporții… sau cel puțin așa lasă de înțeles sfârșitul episodului al doilea.

(L-R): Cobie Smulders as Maria Hill and Samuel L. Jackson as Nick Fury in Marvel Studios’ SECRET INVASION, exclusively on Disney+. Photo by Des Willie. © 2023 MARVEL.

Ei bine, da, avem parte de un thriller de spionaj, dar cu extratereștri și este tratat cu foarte mare seriozitate de către Marvel, Disney+ promovându-l ca atare. Este clar că Fury e în centrul atenției jocul lui Jackson este cred unul dintre cele mai bune ale sale având în vedere că ne întoarcem și la un Fury tânăr, dar și unul bătrân, din prezent.

Skrulls sunt foarte bine reprezentați (machiaje, efecte) și e o specie de extratereștri foarte inteligentă, aspectul nefiind unul foarte plăcut și care, cumva, dă o impresie de ceva rău. Prezențele lui Olivia Colman (Sonya Falswort) și Emilia Clarke (G’iah) sunt foarte interesante, cu un plus pentru personajul lui Colman care este unul foarte bine jucat și diferit, față de alte rolul din portofoliul Oliviei – lucru ce a precizat chiar și ea la conferință.

Premiza este clară, subiectul principal fiind situația alertă dintre oameni și Skrulls și seria ne prezintă ambele “tabere” fiecare cu punctul lor de vedere. Nu am citit benzile desenate, dar acesta este punctul de plecare și cred că, dacă o să-mi placă cel puțin primul sezon mă voi apuca și de comics. Primele episoade sunt destul de interesante și amintesc de filmul They Live – printre preferatele mele. Premisa este foarte mișto și cu siguranță voi urmări mai departe și avem mici easter eggs-uri cu mențiuni la Avengers sau alți super eroi, sau evenimente care au avut loc în filmele MCU.

Samuel L. Jackson as Nick Fury in Marvel Studios’ Secret Invasion, exclusively on Disney+. Photo courtesy of Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

Efectele speciale, atmosfera, muzica toate se simt plăcut și sunt bine îmbinate pentru a valida un film de genul thriller-spionaj, iar primele două episoade sunt menite să ne pună în temă cu ce urmează să vină.

 “Invazia secretă” (Secret Invasion) va avea loc din 21 iunie, exclusiv pe Disney+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.