Epson își atinge obiectivul în ceea ce privește consumul de energie electrică 100% regenerabilă în Europa

Raportul de sustenabilitate arată progresul companiei în procesul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și de a elimina utilizarea resurselor subterane până în 2050.

0
273
Ascultă acest articol


Epson, lider Mondial în tehnologie și inovație, și-a îndeplinit obiectivul privind consumul de energie electrică 100% regenerabilă în Europa1, obiectivul la nivel global fiind estimat a se realiza până la finalul anului 2023. Prin lansarea Raportului de sustenabilitate european pentru 2022/2023, Epson își definește viziunea privind mediul, angajându-se să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și să elimine utilizarea resurselor subterane până în 2050.

Raportul evidențiază, de asemenea, progresul companiei în atingerea acestui obiectiv, dar și modul în care acţionează pentru acest rezultat, în patru domenii principale: decarbonizarea, extinderea granițelor industriei, respectarea responsabilităților sociale și consolidarea guvernanței companiei.

Printre celelalte realizări cheie evidențiate se numără:

  • reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG): Între anii fiscali 2017 și 2022, Epson a făcut progrese semnificative, reducând cu 51% consumul de gaze naturale și emisiile în sediile europene.
  • Decarbonizarea în sediile Epson: Sediul central din Germania s-a mutat într-o clădire nouă din Düsseldorf, unde consumul de energie pe metru pătrat este cu 75% mai mic decât în sediul anterior.
  • Diversitatea, egalitatea și incluziunea: Epson și-a consolidat și continuă să își îmbunătățească angajamentul față de DE&I prin stabilirea strategiei sale pentru dezvoltarea obiectivelor, metricilor și guvernării practicilor pentru Diversitatea, egalitatea și incluziune.

Președintele Epson Europe B.V., Yoshiro Nagafusa, susține abordarea „less is more” (calitate, nu cantitate): „Pentru noi, filozofia „eficient, compact și precis” este mai mult decât un simplu concept tehnologic. Este o abordare în reducerea impactului asupra mediului înconjurător, îmbogățind mediul și viețile prin eliminarea deșeurilor și reducerea dimensiunilor, creșterea eficienței și sporirea preciziei.”

De pe țărmul Lacurilor Suwa din Japonia, cu peste 80 de ani în urmă, Epson s-a dezvoltat alături de frumusețile naturii, iar dorința de a trăi în armonie cu natura continuă și în prezent. Președintele Nagafusa exprimă acest lucru și în raport: „Nevoia de a proteja resursele prețioase ale planetei, adânc înrădăcinată în cultura noastră japoneză, onorează inițiativele de a proteja mediul înconjurător, de a depune eforturi pentru sustenabilitate și de a îmbunătăți calitatea vieții în întreaga lume.”

Creșterea sustenabilității într-o economie fără emisii de carbon
De la obiectivele privind consumul de 100% de energie electrică regenerabilă, la reducerea emisiilor de GHG în domeniile de activitate 1-32, Epson dezvoltă măsuri benefice pentru reciclarea, reutilizarea, recondiționarea și extinderea duratei de viață a produselor sale. Prin tehnologia sa de imprimare cu jet de cerneală, care economisește energie și imprimarea digitală pe materiale textile, care scade considerabil consumul de apă, Epson reduce și mai mult impactul asupra mediului prin intermediul clienților săi.

Extinderea granițelor industriei
Angajamentul companiei față de inovațiile tehnologice continuă, acesta accelerând digitalizarea și automatizarea pentru a extinde granițele industriei.

Epson construiește activ o infrastructură de producție circulară și investește peste 34,7 milioane de Euro în construirea unei noi fabrici pentru reciclarea deșeurilor de metal în materie primă pentru pulberi metalice în Japonia. Această inițiativă, lansată prin filiala Epson Atmix, susține compania în ambiția sa de a elimina utilizarea resurselor subterane până în 2050.

Alte evoluții tehnologice includ tehnologia Dry Fiber de la Epson, utilizată pentru a transforma deșeurile textile în materiale textile nețesute, susținând promisiunea unui viitor mai sustenabil pentru industria modei. Pe lângă tehnologia de captare a carbonului, Epson se concentrează asupra cercetării asociate tehnologiei Dry Fiber, a versatilității sale și a capacității de a genera soluții mai sustenabile.

Respectarea responsabilităților sociale
Pe lângă activitățile din vânzări, Epson este profund dedicat respectării responsabilităților sale sociale. În colaborare cu organizații, parteneri și comunități locale, Epson contribuie la bunăstarea societății prin activități care aduc plus valoare ecologică și economică.

În angajamentul său față de diversitate, echitate și incluziune (diversity, equity and inclusion – DE&I), peste 86% dintre angajații Epson Europe s-au implicat în cursuri de training asociate DE&I, subliniind dedicarea companiei în crearea unui mediu echitabil. Epson continuă să își consolideze angajamentul prin colaborarea cu susținători ai diversității din companie, cum ar fi Mission GENDER EQUITY, pentru a promova DE&I în cadrul culturii sale corporative.

Consolidarea guvernanței
Angajamentul Epson față de obiectivele de dezvoltare durabilă (Sustainable Development Goals – SDG) stă la baza alinierii operațiunilor sale cu standardul SDG Management System, dezvoltat de Bureau Veritas. Epson este prima companie de tehnologie recunoscută de acest organism certificat pentru integrarea SDG-urilor în activitățile sale de afaceri, un reper esențial în drumul său către un viitor mai sustenabil.

Henning Ohlsson, directorul departamentului de Sustenabilitate, Epson Europe B.V, oferă o perspectivă asupra relevanței SDG-urilor: „Lumea se confruntă cu un asalt al unor probleme semnificative, iar prioritățile naționale au, în mod firesc, întâietate în comparație cu problemele de la nivel global. Criticii sugerează că SDG-urile sunt o viziune a unei lumi perfecte, nu un lucru realizabil.

Însă noi credem că în ciuda tuturor provocărilor SDG-urile continuă să fie relevante. Ele reprezintă un set de obiective accesibile, ușor de înțeles, pentru care persoanele, organizațiile și guvernele pot găsi soluții de implementare pentru viitorul oamenilor și al planetei.”

Epson și-a demonstrat, de asemenea, angajamentul față de practicile de afaceri transparente și sustenabile prin adoptarea proactivă a standardelor noii Directive UE privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD). Acestea au început să fie implementate cu mult înaintea aplicării obligatorii a directivei, după cum evidențiază cel mai recent raport.

Pentru informații suplimentare, vizitați: https://press.epson.eu/ro_RO/newsroom/epson-isi-atinge-obiectivul-privind-consumul-de-energie-electrica-100-regenerabila-in-europa

Note:

Raportul european de sustenabilitate pentru 2022-2023, pregătit în conformitate cu standardele Inițiativei Globale pentru Raportare (Global Reporting Initiative – GRI) oferă o prezentare generală amplă a inițiativelor de sustenabilitate ale Epson Europa pentru anul fiscal 2022. Verificat de Bureau Veritas, raportul respectă propunerea de directivă europeană privind raportarea sustenabilității corporative (Directiva (UE) 2022/2464).

  1. Ne-am atins obiectivul pentru consumul de energie electrică 100% regenerabilă pentru sediile regionale de vânzări Epson European din Franța, Germania, Regatul Unit, Italia, Țările de Jos, Spania și sediul Epson central de distribuție din Germania.
  2. La nivel global, măsurăm emisiile din Domeniul 1 (emisii directe din surse deținute sau controlate de organizație), Domeniul 2 (emisii indirecte provenite din consumul de sursele sau energie achiziționată) și Domeniul 3 (emisii indirecte care apar în lanțul valoric).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.