Domina S1 – Din exil, în inima puterii – o poveste bazată pe fapte adevărate

0
534
Ascultă acest articol


DOMINA este un nou serial dramatic istoric, ce are premiera luni 19 februarie la Epic Drama. Acțiunea este plasată în timpul domniei lui Gaius, Caesar Augustus, primul împărat roman, iar povestea este spusă din perspectiva Liviei Drusilla, cea de-a treia soție a sa. 

Bunică a lui Claudius, străbunică a lui Caligula și stră-străbunică a lui Nero 

Una dintre cele mai influente, dar și controversate, figuri feminine ale lumii antice, Livia, prima împărăteasă a Romei, a rescris regulile jocului politic roman. A trăit până la vârsta de 86 de ani și a domnit aproape jumătate din aceștia. Domnia Liviei a avut reverberații asupra întregii istorii antice a Romei.

Filmat la Roma, „Domina” urmărește viața Liviei de la prima nuntă, plecarea în exil și întoarcerea la Roma hotărâtă să recâștige tot ce a pierdut. Ceea ce reușește cu brio, căsătorindu-se chiar cu bărbatul din a cărei cauză a părăsit Roma. Până la vârsta de treizeci de ani, Livia nu numai că și-a recuperat proprietatea și statutul, dar a dobândit și multe alte beneficii. Cu tatăl murind luptând pentru Republică împotriva soțului ei, Livia descoperă curând că nu este suficient să preia puterea; trebuie să o poată păstra atunci când și toți ceilalți o doresc.

Scopul Liviei este ca unul dintre fiii ei să preia puterea după moartea lui Augustus și să restabilească Republica, predând puterea înapoi Senatului. Este promisiunea pe care ea i-a făcut-o tatălui ei. Pentru a-și atinge scopul, Livia trebuie să se asigure că drumul este liber pentru fii ei, Tiberius și Drusus.

Va fi o călătorie întunecată și dificilă pentru Livia – personală, emoțională, politică – pe măsură ce drumul către nobila ei ambiție devine din ce în ce mai periculos și compromițător.

Livia Drusilla la maturitate este interpretată de actrița polonezo-italiană Kasia Smutniak (Perfetti Sconosciuti, Loro, Devils). Smutniak conduce o distribuție internațională cu Matthew McNulty (Misfits) în rolul lui Gaius, Împăratul Augustus; Claire Forlani (Meet Joe Black) în rolul Octaviei, sora lui Gaius, Christine Bottomley (The End of the F***ing World) ca Scribonia, a doua soție a lui Gaius și dușmanul de moarte a Liviei, Ben Batt (Captain America: The First Avenger) în rolul lui Agrippa, prietenul din copilărie al lui Gaius, precum și generalul său.

Serialul este creat de Simon Burke (Fortitude, Strike Back) și regizat de David Evans (Jamestown, Django). Premiera s-a bucurat de multe recenzii pozitive. „I” scrie: „Construindu-și lumea cu încredere, creatorii Dominei vor fi fost, probabil, cu un ochi pe audiența Game of Thrones, dar, spre deosebire de GoT, Domina nu pare să fi fost creată special pentru publicul masculin. Iar Wall Street Journal a comentat: Înfometat după putere, provocativ, otrăvitor”.

Domina 

  • În premieră de luni 19 februarie, de la 22:00 
  • Sezonul: 1 
  • Nr. de episoade: 8 x 60 min 
  • Anul: 2020 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.