NORDIX Festival va avea loc între 23-26 mai la București

1
261
Ascultă acest articol


În perioada 23-26 mai, bucureștenii sunt așteptați să experimenteze cultura și stilul de viaţă al Țărilor Nordice, într-o formulă condensată, într-un nou festival, ce îmbină proiecții de film, cluburi de lectură pentru toate vârstele, dezbateri, expoziții și evenimente speciale.

Aflat la prima ediție, NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition propune publicului o experiență culturală caleidoscopică, aducând lalolaltă în lumina reflectoarelor bucureştene cinematografia nordică, deseori apreciată și premiată la cele mai importante festivaluri de film, literatura pentru toate vârstele unde, din nou, nume importante s-au impus la nivel mondial, dar și sistemele și mecanismele sociale care s-au evidenţiat ca adevărate pionierate în domeniile abordate.

Festivalul îşi doreşte, totodată, să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între Ţările Nordice şi România, printr-o serie de dezbateri care vor pune în discuție teme precum: educația, incluziunea, inovația, conservarea patrimoniului cultural si tranziţia verde.

„Proiectul urmărește creșterea gradului de vizibilitate și apreciere a culturii nordice în rândul publicului, încurajând înțelegerea interculturală, promovând creativitatea și inovația şi stimulând publicul să aprofundeze diversele fațete ale culturii nordice,” afirmă E. S. Dna. Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei, țară coordonatoare a proiectului.

Filmele (inclusiv pentru copii) vor rula la Cinema Elvire Popesco și Cinema Union. O serie de locații neconvenționale vor găzdui celelalte evenimente.

NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o inițiavă a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, precum si a Consulatului Islandei în București. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociației Enkidu și beneficiază de finanțare din partea Nordic Council of Ministers.

1 COMENTARIU

  1. Ce bucurie sa vedem ca incep sa apara si in Bucuresti initiative care sa ne aduca mai aproape de cultura nordica! NORDIX Festival vine sa ne aduca o experienta caleidoscopica, de la filme premiate la dezbateri despre teme importante precum educatia si inovatia. Sunt sigura ca va fi un festival minunat, iar imbinarea dintre culturile noastre va putea aduce idei si solutii inovatoare. Felicitari Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei pentru acest proiect si sper sa il putem bucura de multi ani de acum incolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.