Ascultă acest articol


Samsung Electronics și-a menținut supremația pe piața globală de televizoare pentru al 18-lea an consecutiv, stabilind un standard de neegalat în fruntea industriei.

Firma de cercetare de piață Omdia a raportat că Samsung a obținut o cotă de 30,1% pe piața globală a televizoarelor în 2023, consolidându-și statutul de lider al industriei încă din 2006. Acest succes se datorează în mare parte concentrării strategice a companiei pe categoriile de televizoare premium și cu ecran mare, susținute de modelele sale de vârf QLED și OLED.

Începând cu lansarea din 2017 a seriei de televizoare QLED, care include și cele mai recente modele Neo QLED, Samsung a depășit vânzări cumulative de 40 de milioane de unități. Doar în 2023, seria QLED a înregistrat vânzări de 8,31 milioane de unități.

Samsung a demonstrat o poziție de conducere remarcabilă în sectorul televizoarelor premium – în special pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci și cu prețuri mai mari de 2.500 de dolari. Compania a înregistrat o impresionantă cotă de piață de 60,5% în termeni de vânzări pentru televizoarele cu prețuri mai mari de 2.500 de dolari, menținând totodată un avans cu o cotă de piață de 33,9% pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inci. În plus, datorită vânzărilor semnificative ale modelelor de 98 inch, televizoarele cu dimensiuni de peste 90 inci au menținut conducerea, înregistrând o cotă de piață de 30,4%.

Continuând succesul pe piața televizoarelor ultra-mari și de înaltă calitate, Samsung a făcut, de asemenea, progrese semnificative în sectorul OLED. Seria sa de televizoare OLED a înregistrat vânzări de 1,01 milioane de unități în 2023, înregistrând o cotă de piață de 22,7%. De asemenea, odată cu gama OLED extinsă în 2024, cota de piață a Samsung în sectorul OLED se estimează că va crește semnificativ anul acesta.

„Suntem mândri să fim recunoscuți ca lideri pe piața globală a televizoarelor timp de 18 ani consecutivi, o dovadă a încrederii și a fidelității de lungă durată pe care utilizatorii noștri o acordă produselor companiei noastre. Suntem profund angajați să continuăm avansul în industrie, să depășim calitatea excepțională a imaginii și să oferim experiențe din ce în ce mai semnificative și valoroase”, a declarat SW Yong, President and Head of Visual Display Business, Samsung Electronics.

La CES 2024, Samsung Electronics a dezvăluit revoluționarul procesor NQ8 AI Gen3, anunțând începutul Ereii Ecranelor AI. Avansul în chipseturi de ultimă generație și capacitățile acestora sunt menite să redefinească domeniul televizoarelor inteligente, integrând o inteligență artificială sofisticată, alimentată de sistemul de operare Tizen OS, pentru a poziționa ecranele AI în centrul inovației caselor inteligente.

Anul 2024 se preconizează a fi încă un an plin de inovații semnificative pentru Samsung, începând chiar cu noua generație de procesoare și caracteristici AI de ultimă generație. Compania se află în procesul de a transforma și mai mult divertismentul la domiciliu și a stabili noi standarde în industria televizoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.