Canon extinde posibilităţile de înregistrare cu ajutorul unui obiectiv nou pentru sistemul EOS VR: RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE

0
169
Ascultă acest articol


Canon anunţă RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, un obiectiv nou APS-C pentru realitate virtuală (VR) din Sistemul EOS R, din care face parte deja obiectivul RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE. Cu ajutorul noului obiectiv, chiar şi utilizatorii începători vor putea realiza înregistrări 3D VR la calitate deosebită.

Obiectivele Dual Fisheye conţin două obiective separate, poziţionate unul lângă altul pe o singură montură, pentru a simula vederea umană bifocală. Fiecare obiectiv surprinde o imagine dintr-o perspectivă uşor diferită, creând două imagini separate care corespund imaginilor percepute cu ochiul stâng şi cu ochiul drept. Acest efect stereoscopic oferă o percepţie VR mai intensă, pentru o experienţă cât mai captivantă.

Obiectivul RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE surprinde ambele perspective, combinate într-un design optic dual fisheye compact şi extinde gama de aparate foto care fac parte din Sistemul EOS VR. În plus, noul obiectiv este lansat pe piaţă la un preţ mai accesibil decât cel al obiectivelor anterioare, facilitând accesul la crearea de conţinut VR de calitate şi oferind performanţa optică specifică Sistemului EOS R.

Noul unghi de înregistrare la 144 de grade oferă un câmp de vizualizare mai îngust, în comparaţie cu înregistrarea VR180. Acest lucru, împreună cu profunzimea de câmp mai mare, ajută utilizatorii să aranjeze mai uşor spaţiul pentru înregistrare şi să menţină atenţia pe subiect, fără riscul de a surprinde în cadru echipamentele suplimentare, precum luminile sau trepiedul. Inelul de focalizare, căruia i se pot atribui şi alte funcţii, precum diafragma sau ISO pentru soluţii practice de înregistrare, ajută utilizatorii să rămână concentraţi pe acţiune. RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE este primul obiectiv Canon 3D cu focalizare automată (AF) cu setare AF un cadru pentru a simplifica şi mai mult procesul creativ.

Deşi nu face parte din seria L, acesta este primul obiectiv care foloseşte un strat de protecţie premium Air Sphere care previne aberaţiile cromatice, precum reflexiile şi artefactele. De asemenea, foloseşte două elemente UD pentru fiecare dintre obiective, pentru a obţine imagini clare. Difragma f/3.5 garantează calitatea deosebită a imaginii, indiferent că înregistrarea are loc la interior sau la exterior. Nu există restricţii de spaţiu pentru a înregistra poveşti vizuale 3D, indiferent că acestea sunt realizate în păduri întunecate sau pe stadioane iluminate puternic. Pentru şi mai multă flexibilitate, obiectivul RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE are montat în partea din spate un suport de filtru, atât pentru filtre cu filet, cât şi pentru filtre din gelatină.

Obiectivul 3D stereoscopic RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE oferă o experienţă deosebită utilizatorilor care privesc conţinutul realizat folosind căşti VR dedicate. Unghiul de vizualizare de 144 de grade oferă o perspectivă naturală care foloseşte vederea periferică pentru o experienţă completă la vizualizare. Atunci când sunt utilizate căşti VR compatibile, înregistrările folosesc distanţa interpupilară a obiectivului de 60mm, similară cu vederea umană, pentru a oferi un efect 3D extrem de realist.

Cererea de conţinut VR este tot mai mare (se estimează că piaţa va depăşi 22 de miliarde USD până în 2025), iar noul obiectiv Canon VR va ajuta la scăderea costurilor de producţie de conţinut 3D în diverse domenii, de la jocuri şi educaţie la turism, documentare şi divertisment. Noul obiectiv a fost proiectat pentru a fi compatibil cu echipamentele din Sistemul Canon EOS R, asigurând un flux de lucru eficient pentru creatorii de conţinut VR.

Pentru mai multe informaţii despre noul obiectiv Canon RF-S 3.9mm F3.5 STM DUAL FISHEYE, accesaţi: https://www.canon.ro/lenses/rf-s-3-9mm-f3-5-stm-dual-fisheye-lens/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.