Începând cu această săptămână, patru scurtmetraje românești sunt disponibile online, gratis și legal, pe CINEPUB: Fotografii de familie (regia Andrei Cohn), Libelula (regia Mihai Sălăjan și Adelina-Laura Bulibașa), Stejarii verzi (regia Ruxandra Zenide) și Țigara de după: prima dată (regia George Gänæaard).

Portalul de filme românești online propune cinefililor o radiografie a unor familii nefuncționale, posibile sau incomplete, patru povești puternice și personaje aflate în fața unor decizii importante: doi copii singuri într-un sat, doi adolescenți și țigara lor de după, o familie pe cale de destrămare și istoria unui bloc din Arad și a locuitorilor lui.

Un film despre sfârșitul conceptului de familie, Fotografii de familie, semnat de Andrei Cohn,  prezintă o reuniune de familie într-o duminică după-amiază. Ulterior, cei prezenți nu se vor mai întâlni cu toţii niciodată.

Film de debut al celor doi regizori (Mihai Sălăjan și Adelina-Laura Bulibașa), Libelula este un scurtmetraj filmat cu actori neprofesioniști, câștigător al Premiului pentru Cel Mai Bun Film la altcineAction! Online Balkan Film Festival și proiectat, printre altele, la Festivalul de Film Timishort și la Independent Days International Filmfest, Karlsruhe, Germania. Filmul arată viața de zi cu zi, rutina, trecutul, prezentul si viitorul unor oameni obișnuiți din Arad, într-un bloc impregnat de istoria recentă a țării.

Prezentat în 2003 la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, Stejarii verzi, filmul semnat de Ruxandra Zenide, spune povestea emoționantă a doi frați dintr-un sat din România. George are grijă de sora lui mai mică, iar soarta îi pune la încercare. Dar viața merge înainte…

Lansarea pe CINEPUB a scurtmetrajului Țigara de după: prima dată, regizat de George Gänæaard, marchează aniversarea de doi ani a casei de producție mc² film. Realizat în regim indepenedent, filmul  prezintă doi adolescenți care fumează țigara de după pe balcon. Beau Cola și discută despre o posibilă viitoare întâlnire…

 Mai multe scurtmetraje românești pot fi urmărite pe Cinepub.ro, singurul portal de filme românești online, distribuit gratuit și cu acordul legal al producătorilor și cineaștilor independenți, cu premiere în fiecare joi seara, de ficțiune, documentar sau animație, scurt sau lungmetraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.