The Smurfs – Ziua internaţională a Ştrumpfilor

0
1488
Ascultă acest articol


Ziua internaţională a Ştrumpfilor: 25 iunie 2011. Sărbătorim ziua de naştere a lui Peyo, creatorul Ştrumpfilor, prin organizarea de evenimente ştrumpfice în toată lumea şi prin încercarea de a stabili un nou record Guinness pentru cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în costume de Ştrumpfi(pe o perioadă de 24 de ore şi în mai multe locaţii simultan).

CULVER CITY, California, 13 iunie 2011 – Sâmbătă, 25 iunie 2011, când celebrăm ziua de naştere a creatorului Ştrumpfilor, Peyo (care s-a născut pe 25 iunie 1928), Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation vor organiza evenimente aniversare în toată lumea, care vor fi incluse în Ziua Internaţională a Ştrumpfilor, o sărbătoare internaţională care precede lansarea în cinematografe a noului film despre călătoria Strumpfilor, a anunţat astăzi Marc Weinstock, preşedintele de marketing internaţional al Sony Pictures.  The Smurfs, filmul realizat de Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation va fi lansat în cinematografe în România la data de 26 august 2011.

În comentariul ce a urmat acestui anunţ, Weinstock a afirmat,

“Puţine personaje de film  sunt atât de renumite ca Ştrumpfii – timp de peste 50 de ani, ei au fost nişte adevărate legende ale culturii populare, adorate de toate generaţiile.  Creaţiile lui Peyo rezistă în timp şi de aceea se cuvine să sărbătorim Ziua Internaţională a Ştrumpfilor chiar de ziua sa aniversară.”

De Ziua Internaţională a Ştrumpfilor, când lumea se bucură de petreceri în mai multe oraşe de pe glob, participanţii sunt invitaţi să vină la aceste evenimente îmbrăcaţi în costume de ştrumpfi pentru a încerca să stabilească un nou record Guinness pentru cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în Ştrumpfi, pe o perioadă de 24 de ore, în mai multe oraşe din lume.  Evenimentele care vor avea loc simultan în mai multe locaţii de pe glob vor găzdui cel mai mare număr de Ştrumpfi care s-a reunit vreodată. Pentru stabilirea unui nou record Guinness omologat, evenimentele internaţionale trebuie să reunească peste 2.510 de Ştrumpfi. Observatorii de la Guinness World Records™ se vor afla în 12 oraşe din toată lumea şi vor contoriza participarea a sute de participanţi din fiecare oraş, care vin la reuniune îmbrăcaţi în ştrumpfi (bonetă albă de ştrumpf, pantaloni şi pantofi albi, pielea pictată în albastru).  Pe lângă faptul că participanţii sunt rugaţi să vină în costume de Ştrumpfi, organizatorii din toate locaţiile vor pune la dispoziţia tuturor bonete de ştrumpfi şi tricouri albastre.

Printre oraşele care participă la acţiunea de stabilire a noului record de ziua internaţională a Ştrumpfilor se numără: Bruxelles, Belgia (ţara natală a lui Peyo); Atena, Grecia; Scheveningen (Haga), Olanda; Dublin, Irlanda; Mexico City, Mexic; Panama City, Panama; Varşovia, Polonia; Moscova, Rusia; Johannesburg, Africa de Sud; New York, SUA; şi Londra, UK.  Evenimentele includ printre altele, o aventură cu ştrumpfii la Londra, când O2  devine “O-Blue” şi un eveniment de familie la “Smurf Street Blueport” (cunoscut şi sub numele de South Street Seaport) din New York; De asemenea familia lui Peyo va participa la distracţia organizată în oraşul lor natal din Belgia.

Pe lângă aceste activităţi se vor mai desfăşura şi alte evenimente legate de Ziua internaţională a Ştrumpfilor şi în alte locaţii de pe glob.  De exemplu, în Spania, satul Júzcar, din provincia Malaga – unul dintre faimoasele oraşe albe ale Andaluziei, renumite pentru zidurile lor de un alb imaculat – va sărbători această zi vopsind în albastru toate clădirile din oraş.  De asemenea Terasa Trocadero din Paris, amplasată vizavi de Turnul Eiffel,  va fi populată de figurine ale Ştrumpfilor în “mărime naturală” (circa 20 cm). Figurine reprezentându-i pe Ştrumpfi vor putea fi admirate şi în piaţa centrală din Reykjavik, Islanda, la aeroportul internaţional El Dorado din Bogotá, Columbia şi în zone circulate din Geneva sau Zurich, Elveţia.  În Taiwan, vestita Casă roşie va fi transformată în “Casa albastră,” care va fi plină de figurine ale Ştrumpfilor.  La Copenhaga, Danemarca, sărbătoarea va avea loc în Grădinile Tivoli, la parcul de distracţii, unde participanţii vor dansa, se vor lăsa pictaţi pe faţă şi se vor amuza împreună.  La Los Angeles, în Palatul Santa Monica, se va organiza aniversarea zilei de naştere a lui Peyo cu multe activităţi caracteristice Ştrumpfilor.

Dacă doriţi informaţii suplimentare despre Ziua Internaţională a Ştrumpfilor, vizitaţi site-ul www.GlobalSmurfsDay.com sau contactaţi pe reprezentantul Columbia Pictures.

Ştrumpfii întreprind prima lor călătorie în 3D odată cu producţia Columbia Pictures/Sony Pictures Animation, comedia hibridă live-action/animation, The Smurfs, când vrăjitorul Gargamel îi alungă pe Ştrumpfi din satul lor natal, printr-un portal magic, aruncându-i în lumea noastră, chiar în mijlocul Central Park din New York. Blocaţi în Marele Măr, Ştrumpfii trebuie acum să-şi găsească drumul înapoi către satul lor natal, înainte ca Gargamel să le dea de urmă. Regia filmului îi aparţine lui Raja Gosnell.  Jordan Kerner este producătorul.  Scenariul este semnat de J. David Stem & David N. Weiss şi Jay Scherick & David Ronn după o poveste de J. David Stem & David N. Weiss, bazată pe personajele din opera lui Peyo.

Ştrumpfii

Povestea Ştrumpfilor – creată de Peyo – a debutat în 1958 odată cu crearea unor cărţi de benzi desenate, care au fost ulterior transpuse atât pe marele cât şi pe micul ecran.  De-a lungul anilor, micile creaturi albastre au trecut dincolo de paginile cărţilor sau de marile şi micile ecrane.  Ele au inspirat numeroase discuri şi CD-uri care s-au vândut în milioane de exemplare, întregi colecţii de figurine şi jucării şi numeroase alte produse.  În total, peste  3.000 de produse derivate au fost create pe baza Ştrumpfilor, iar firme şi companii renumite şi-au transmis mesajele publicitare cu ajutorul ştrumpfilor.  O multitudine de proiecte noi au apărut în timp, făcând ca succesul Ştrumpfilor să se extindă la nivelul întregii planete!

Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o sucursală a Sony Corporation din America, la rândul ei o filială a Corporaţiei Sony din Tokio. Activitatea internaţională a SPE se referă la: producţia şi distribuţia de filme; producţia şi distribuţia de producţii TV; distribuţia de produse de divertisment; reţea internaţională de cablu; crearea şi distribuţia de produse digitale; administrarea studiourilor de film; dezvoltarea unor produse, servicii şi tehnologii noi de divertisment; şi distribuţia de divertisment în peste 140 de ţări. Sony Pictures Entertainment poate fi găsită pe World Wide Web la adresa: http://www.sonypictures.com.

Sony Pictures Animation

Sony Pictures Animation produce numeroase filme de animaţie şi divertisment pentru publicul din întreaga lume. După succesul anului 2009, comedia 3D Cloudy with a Chance of Meatballs şi după filmul din 2007, nominalizat la premiul Academiei, Surf’s Up, studioul îşi continuă prodigioasa activitate cu filme ca hibridul  live-action/animation The Smurfs (3D) şi comedia de familie Hotel Transylvania (3D). Divizia sa produce de asemenea împreună cu Aardman Animations două filme, comedia de familie CG-animated Arthur Christmas (3D) şi aventura animată în tehnică stop-frame, The Pirates!  Band of Misfits (3D). Open Season 3, cea de-a treia aventură de succes din franşiza Open Season, a fost realizată pe DVD şi Blu-Ray de către Sony Pictures Animation în ianuarie 2011. Sony Pictures Animation este o unitate de operare a Sony Pictures Digital Productions.

Lafig Belgium S.A.

Lafig Belgium este proprietarul drepturilor de a produce opere audio-vizuale bazate pe universul Ştrumpfilor şi de a acorda dreptul internaţional de licenţă pentru Ştrumpfi (alături de IMPS).  Lafig Belgium este o companie condusă de moştenitorii lui Pierre Culliford, cunoscut sub pseudonimul Peyo, autorul/creatorul Ştrumpfilor. Timp de 50 de ani familia Culliford a deţinut controlul asupra personajelor Ştrumpfilor şi toate licenţele internaţionale.

InterCom Film

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.