Alb-Negru – Goal!

0
1661
Ascultă acest articol


Un film despre dăruire, sacrificiu dar şi mai presus de toate… succes.

 Filmul Goal! îl prezintă pe Santiago Munez (Kuno Becker) un simplu adolescent din Mexic care are un real talent la fotbal ce s-a mutat în Los Angles împreună cu familia sa când el era mic. Pe lângă cele două slujbe ale sale el practică în timpul liber fotbalul la o echipă de amatori din Los Angeles. El este descoperit de către Glen Foy un scouter al echipei Newcastle United care vede în Santiago un adevărat talent şi doreşte să îl ducă în Anglia să dea probe la Newcastle. În prima fază tatăl său nu este de acord cu aceast lucru dar bunica sa îi dă toate economiile sale lui Santiago pentru a merge să-şi îndeplinească visul de a deveni jucător de fotbal profesionist. Dar dacă totul ar fi aşa de uşor precum spune, Santiago trebuie să îşi arate talentul, ambiţia şi să se facă remarcat, dar toate astea într-o perioadă scurtă de timp cât durează probele la echipă. În plus acesta are şi o problemă medicală, are astm şi asta-l face mai vulnerabil, de aceea el nu doreşte ca cineva să îi afle micul secret.

Punctul forte al acestei pelicule este povestea care te captivează şi care îţi prezintă în detaliu ascensiunea unui jucător de fotbal talentat care nu provine dintr-o familie bogată şi un alt detaliu important este distribuţia care la prima vedere nu arată spectaculos, cu nume sonore, dar pe parcurs îţi vei da seama că actorii îşi fac bine treaba.

Părerea mea este că filmul de față abordează o temă mai aparte, nu a câştigat vreun premiu la vreun festival de film, dar şi-a câştigat mulţi fani din rândul pasionatilor de fotbal, printre care şi eu.

[rating:4/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.