Statuetele Gopo își așteaptă câștigătorii

0
1905
Ascultă acest articol


În această seară – 24 martieOpera Națională București, devine pentru a doua oară consecutiv, gazda evenimentului care răsplătește, în fiecare an, performanța din filmul românesc. Peste 800 de invitați sunt așteptați pe covorul roșu la o ediție care se anunță plină de emoții, surprize, dar și de umor. Prezentatorii Galei din acest an sunt Amalia Enache și Radu Iacoban.

Telespectatorii vor putea urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct și în exclusivitate, începând cu ora 19:00 (Covorul Roşu). Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo va începe la ora 20:00.

Evenimentul poate fi vizionat şi online pe www.premiilegopo.ro şi www.procinema.ro

Regizorii Igor Cobileanski, Dan Chișu, Nae Caranfil, Marian Crișan și Iulia Rugină (nominalizată la categoria Cel mai bun debut), actrițele Ela Ionescu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar), Luminița Gheorghiu (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Diana Cavallioti și Ioana Flora (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal), actorii Tudor Aaron Istodor, Paul Ipate, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni (nominalizat la categoria Cea mai bun actor în rol principal), membrii trupei Grimus sau creatorul de modă Alexandru Ciucu sunt doar câţiva dintre invitații așteptați pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo.

O parte dintre invitați vor sosi la Opera Națională cu mașinile oficiale ale evenimentului, Dacia. Aceștia vor fi întâmpinați pe Covorul Roșu de Amalia Enache și Cabral. Astfel, Amalia Enache găzduiește pentru al patrulea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizații din acest an și de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.

Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor), din programul serii nu vor lipsi Premiul pentru Întreaga Carieră – oferit actorului Radu BeliganPremiul Gopo pentru Întreaga Activitate – acordat regizorului Nicolae Mărgineanu, precum și Premiul Special, înmânat proiecționistei Elena Ciocan.

Vă reamintim pe această cale că, la această ediție a Galei Premiilor Gopo, La limita de jos a cerului -debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski, a strâns 13 nominalizări, Domestic și Rocker – câte 11 fiecare, Poziția copilului – 10 nominalizări, Câinele japonez – 8 nominalizări, iar Când se lasă seara peste București sau Metabolism a fost votat la 7 categorii.

Gala Premiilor Gopo 2014 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Transilvania Film, cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, ArCub  – Centrul Cultural al Municipiului București, Primăria Municipiului București, CreArT – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Babel Communications și Opera Națională București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.