Ascultă acest articol

Toamna se numără serialele!
Dacă eşti consumator de DC şi o poveste cu multă acţiune ce îţi pune sângele în mişcare, Gotham este un serial pentru tine.

Gotham-ul lui Bruno Heller, este, de fapt, fundaţia pentru universul lui Batman transpus pe micile/marile ecrane, spre deosebire de filmele lui Nolan, care sunt coloanele ionice, dorice şi corintice.

În înnorata replică a New York-ului sălăşluiesc prea mulţi hoţi, traficanţi de droguri şi criminali, însă pentru asta îi avem pe detectivii James Gordon (Ben McKenzie) şi Harvey Bullock (Donal Logue), doi investigatori foarte capabili să aducă în echilibru talerele balanţei Justiţiei în favoarea dreptăţii… sau a răului cel mai mic.

Gotham_pilot_Gotham_Cemetery_0498_hire.JPG

Astfel, ne este prezentată scena crimei părinţilor lui Bruce Wayne (David Mazouz), moment determinant pentru viaţa băiatului de doar opt ani; gândul că a rămas orfan din cauza unei inechităţi şi moartea părinţilor săi constituind pretextele pentru viitoarea sa decizie de a deveni justiţiar.

seline

fish

Personajele secundare frapează prin originalitatea cu care sunt scrise. Deşi o vedem pentru doar câteva minute, este greu să uiţi agilitatea Selinei Kyle (Camren Bicondova) sau farmecul irezistibil al lui Fish Mooney (Jada Pinkett Smith).  Cea din urmă ar fi un bun competitor pentru titlul de antagonist principal (Fish fiind pentru detectivi un fel de Rumpelstiltskin din Once Upon A Time), însă nu-i poate lua locul lui Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor), care, dacă nu era deja evident, este Pinguinul. Aşa cum spune şi Jim Moriarty al lui Steven Moffat, „every fairytale needs a good old fashioned villan”, iar Oswald este un adversar pe măsura celor doi detectivi, cât şi a lui Batman.

oswald

Serialul apare în fiecare luni seară pe FOX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.