TRANSILVANIA FILM anunță premiera în cinematografe a producției spaniole “Stockholm”. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din țară pe 13 februarie este semnată de Rodrigo Sorogoyen și este Marele Câștigător al ediției a 13-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) din 2014.

STOCKHOLM_afis_web

“Stockholm” prezintă o întâlnire aparent banală, între un băiat și o fată. El îi mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare își dezvăluie treptat dorințele, secretele, dar și câteva minciuni nevinovate. Curând, însă, vor reveni cu picioarele pe pământ, în realitatea dură a luptelor pentru control, a jocurilor psihologice și a conflictelor între sexe. Stockholm ne oferă ocazia extraordinară de a observa relațiile dintre tinerii din ziua de azi.

În rolurile principale spectatorii îi vor putea vedea pe AURA GARRIDO și pe JAVIER PEREIRA. Filmul este realizat de CABALLO FILMS în co-producție cu   TOURMALET   FILMS   și   este   distribuit   în   România   de   către TRANSILVANIA FILM. “Stockholm” este marele câștigător al Trofeului Transilvania și a două premii pentru “Cea mai bună interpretare” la ediția a

13-a de TIFF. Anul trecut, producția a fost un adevărat succes în Spania, câștigând premiul pentru “Cea mai bună interpretare” la Premiile Goya și de “Cel mai bun film” la Feroz Awards.

RODRIGO SOROGOYEN este născut în 1981 și se află la al doilea său proiect de lungmetraj. Cu o experiență remarcabilă în televiziune, el a absolvit Facultatea de Istorie, ca în urmă să se specializeze în Scenaristică. “Stockholm” este un film independent și susținut și cu ajutorul crowdfunding- ului și a fost filmat în aprilie 2012 și premiat un an mai târziu la Festivalul de Film de la Malaga. Filmul s-a dovedit a fi o revelație autentică.

Rodrigo Sorogoyen:

[pull_quote_center]

“Filmul are o abordare nordică, în ceea ce priveşte distanţarea, dar vorbește despre ceva ce, în fond, este mediteranean. Şi, uneori, poate tocmai ceea ce este diferit de spaţiul tău te atrage. Scenariul creionează două direcţii distincte ale poveştii, aşa că am vorbit cu directorul de imagine să diferenţieze cele două momente, să fie total diferite şi în felul în care dozează şi distribuie lumina. La început, amândoi scenariștii ne-am dorit să scriem povestea unui sechestru și să introducem cumva în această poveste sindromul Stockholm. Dar ne interesa și să îi dăm un alt ton. Voiam o poveste cotidiană, nu un film de acțiune sau politic.

Am încercat să-i găsesc o categorie, atunci cînd am fost întrebat în conferințele de presă, dar am renunţat. Ironic, pentru că mie chiar îmi plac categoriile în viaţa personală, sînt un om extrem de ordonat, mi-ar plăcea să nu-mi placă, dar aşa sînt eu. Am o idee nebunească, să fac o comedie spumoasă, la care să mori de rîs, iar la jumătate să se transforme într-un film de groază, ca oamenii să spună „Ce naiba se întîmplă, pînă acum rîdeam şi acum mi-e frică?“. Mi-ar plăcea să văd aşa ceva pe ecran şi, pentru că nu am văzut, aş vrea s-o fac eu.”

[/pull_quote_center]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.