Ascultă acest articol

Apusul, pe o terasă situată deasupra Havanei. Cinci prieteni vechi se adună să sărbătorească întoarcerea unuia dintre ei, după 16 ani de exil.

Regizor: Laurent Cantet

Scenariu: Lurent Cantet, Francois Crozade

Gen: Comedie, Dramă

Lansare: 14 august

Durata: 95 min

Studio: Orange Studio

Distribuitor: Independenţa Film

Clasificare: A.P. 12

Actori:

Isabel Santos … Tania

Jorge Perugorria … Eddy

Fernando Hechavarria … Rafa

Nestor Jimenez … Amadeo

Pedro Julio Diaz Ferran … Aldo

Carmen Solar … Fela

Rone Luis Reinoso … Yeonis

Andrea Doimeadios … Leidianna

Sinopsis: Apusul, pe o terasă situată deasupra Havanei. Cinci prieteni s-au întâlnit pentru a sărbători  întoarcerea lui Amadeo după 16 ani de exil. De la apus până în zori s-au lăsat în voia amintirilor povestind despre tinereţea lor, despre grupul pe care îl formau atunci, despre încrederea în viitor, dar şi despre dezamăgirile suferite.

Recenzie

“Întoarcerea în Havana” este inspirat dintr-un român de Leonardo Padura. Acest film a fost selectat în cadrul a trei festivaluri din 2014: “Festivalul de Film de la Veneţia”, “Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian” și “Festivalul de Film Toronto”.

retour--ithaque-laurent-cantet-image1-le-passeur-critique“Întoarcerea în Havana” este un tip de film foarte exclusivist, în care ascultăm 5, 6 oameni având o logoree despre un subiect cu care mulţi nu prea au tangenţe, Cuba. Filmul este realizat într-un dialog continuu despre această ţară, despre viata în timpul regimului lui Castro şi impactul acestuia asupra vieţii lor. Asistăm la un fel de teatru filmat, pe o terasă din capitală Cubei, Havana. Gândindu-ne la Cuba, ne putem imagina multă muzică, distracţie şi dans. Ei bine, şi aici avem parte de un cântec şi un dans, chiar la începutul filmului, dar din păcate acesta a rămas singurul moment amuzant, de acest gen, până la final.

retour5_dblargSuntem martori unei seri cu prietenii pentru a sărbătorii revenirea în Cuba a lui Amadeo după 16 ani petrecuţi în Spania. Tot dialogul are loc aproape în exclusivitate pe o terasă, iar celelalte momente desfăşurându-se într-o bucătărie. Dacă discuţia reuşeşte să te prindă, emoţiile redate pot fi impresionante, chiar dacă filmul da impresia de teatru filmat.

De actori, prea multe nu sunt de zis, fiecare dintre ei încadrându-se în partitura primită cu succes.

retour1_dblargProbabil fiind obişnuit cu stilul filmelor americane de la Hollywood, nu am reuşit să mă bucur de acest film independent. Cred totuşi, că dacă sunteţi în căutarea unui film independent şi original şi v-aţi săturat de spin-offs, remakes, sequels şi prequels de la Hollywood, şi va încadraţi în publicul ţintă, “Întoarcerea în Havana” poate fi un film emoţionant şi satisfăcător.

Filmul “Retour à Ithaque / Întoarcerea în Havana” este distribuit de Independenta Film, cărora le multim pentru invitaţie pe această cale, şi are premiera pe 14 august.

Poster:

11782395_998675053485926_3250201313883560238_oTrailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.