Hitman: Agent 47 – Recenzie

0
3912
Ascultă acest articol


Cea mai recentă misiune a Agentului 47 o are în centrul atenției pe Katia, o tânără ce fuge de o organizație extrem de puternică, Sindicatul.

Regizor : Aleksander Bach

Scenariu Skip Woods, Michael Finch

Gen : Acțiune, Crimă, Thriller

Lansare : 28 august 2015

Durata : 96 min

StudioTwentieth Century Fox, Fox International Productions

Distribuitor : OdeonFilm

Clasificare : I.M.

Actori :

Rupert Friend     …     Agent 47
Angelababy     …     Diana
Zachary Quinto     …     John Smith
Hannah Ware     …     Katia

Sinopsis: Un nou film bazat pe celebra serie de jocuri. Rupert Friend este Agentul 47, un asasin neîntrecut în eliminarea țintelor sale. Cea mai recentă misiune a sa o are în centrul atenției pe Katia, o tânără ce fuge de o organizație extrem de puternică, Sindicatul.

Ce nu ştie agentul este că partenera sa îl va face să descopere lucruri incredibile despre propriul trecut, aruncându-l în același timp într-un conflict nimicitor cu misteriosul Sindicat.

Recenzie:

Katia Van Dees (Hannah Ware) se trezește în căutarea unui om misterios în Berling, când asasinul vicios și nemilos, agentul 47 (Rupert Friend), o ţinteşte. Salvată de primul atac al agentului de către John Smith (Zachary Quinto), Katia află că bărbatul pe care îl caută este tatăl ei – cel responsabil pentru crearea omului care o urmăreşte pe ea – şi îşi propune să îşi găsească familia şi să afle adevărul despre trecutul ei.

“Istoria omului este definită prin război, şi războiul prin omul care luptă”,

sau cel puţin aşa se spune în VoiceOver la începutul Hitman – Agent 47. Acest lucru dă impresia că agenţii sunt următoarea etapă în evoluţia omului, iar războiul dintre “normali” şi agenţi se profilează la orizont. Acest gen de război chiar nu a venit în Hitman – Agent 47.

Bazat pe seria de jocuri video “Hitman” şi scris de către Skip Woods şi Michael Finch, Hitman – Agent 47 este un film despre personaje a căror capacităţi de iubire şi teamă au fost eliminate transformându-le în super soldaţi şi asasini periculoşi.

Totul este bine şi frumos , dar de asemenea se pare că toate emoţiile au fost eliminate din film ca un întreg (la fel ca personajul din jocurile video), lăsându-ne cu câteva seturi de piese cool, dar fără personaje cunoscute, şi nimic de eliminat.

Distribuţia este destul de bună; Agentul 47 este jucat de Rupert Friend (“Homeland”), Zachary Quinto îl joacă pe John Smith şi Ciarán Hinds se transformă în tatăl Katiei, Litvenko.

Katia este jucată de Hannah Ware, iar Angelababy joacă rolul misterioasei Diana. Nici unul dintre roluri nu primesc o șansă de a arăta de ce sunt capabili, în schimb filmul pare să se bazeze pe simţirea emoţiei şi a sufletului.

Scenariul lui Woods şi Finch păstrează Hitman: Agent 47 poziția în clișeul teritoriul filmului de acțiune pentru primul act, până să îl direcţioneze în altceva în actul al doilea.

Problema asta este că în timp ce twist-ul e interesant, loialitatea personajelor pare să treacă prea uşor, clișeele încă abundă, iar filmul pare a fi mai preocupat să arate bine – unele împuşcături par mult mai interesante decât povestea în sine.

Așa cum am menționat, cele mai multe dintre personaje sunt reci și fără emoție, lăsând publicul să nu urmărească pe nimeni, iar atunci când emoția este moartă, setul de piese devine plat. De asemenea, unele blasfemii au fost arătate în actul final, dar în loc să arate o emoţie, ele sunt arătate ca fiind ciudate.

Pentru prima oară regizor de film, Aleksander Bach face filmul să arate bine, iar utilizarea culorilor este aproape perfectă, însă sunt mici diferenţe în Hitman – Agent 47, faţă de seria de jocuri video, în termeni de suflet sau în a face audienţa să se potrivească cu personajele – o singură lacrimă solidară nu crează un nucleu emoţional.

Puţin umor poate ar fi salvat filmul, dar din moment ce filmul urmează strict regulile şi nu pare să aiba o iotă de poveste, acest lucru pare puţin probabil.

Per ansamblu, “Hitman: Agent 47” a avut nişte scene foarte intense, mă refer la cele de luptă, dar încă se încadrează în aceeaşi categorie de filme “nereuşite” bazate pe jocuri video datorită unui scenariu ciudat.

“Hitman: Agent 47” intră de astăzi, 28 august,  în cinematografe şi este distribuit în România de OdeonFilm.

Postere:

hitman-ro-696x994Trailer:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.