AMC Global a anunţat astăzi faptul că a asigurat drepturile internaţionale de difuzare pentru adaptarea televizată a romanului lui John le Carré , “The Night Manager”. Multi nominalizatul la premiile Emmy® , Hugh Laurie (“House”) şi Tom Hiddleston (The Avengers, War Horse, Midnight in Paris) vor juca în drama din şase părţi, ce momentan este în producţie. Susanne Bier, ce a câştigat un premiu Academy Award® pentru In a Better World, va regiza seria. “The Night Manager” este o co-producţie între AMC, BBC One şi The Ink Factory.

O interpretare contemporată a dramei despre spionaj a lui le Carré şi prima adaptare televizată a unui roman Le Carré de mai bine de 20 de ani, “The Night Manager” (6 x 60’) conţine dragoste, pierdere şi răzbunare într-o poveste întortochiată a criminalităţii moderne. Seria asteptată cu nerăbdare îl urmăreşte pe fostul soldat britanic Jonathan Pine (Hiddleston) în timp ce navighează cotloanele întunecate din Whitehall şi Washington, unde o filieră secretă operează între comunitatea de informaţii şi comerţul internaţional secret de arme. Pentru a se infiltra în cercul dealerului de arme mortale Richard Onslow Roper (Laurie), Pine trebuie să devină el însuşi un criminal.

“Dintr-o bucată terifică de materie primă cu mari producători din The Ink Factory, un scriitor fenomenal ca David Farr, un regizor câştigător de premii ca Susanne Bier şi doi incredibil de talentaţi actori , “The Night Manager’ este într-adevăr tot pachetul”,

a comentat Bruce Tuchman, preşedinte AMC şi Sundance Channel Global.

“ Acesta reprezintă angajamentul continuu a AMC Global de a lucra cu comunitatea internaţională de producţie pentru a aduce cea mai bună televiziune pentru posturile noastre din întreaga lume. Programele de acestă calitate alimentează creşterea amprentei internaţionale AMC Global, ce conduce la creşterea cererii din partea operatorilor şi telespectatorilor deopotrivă”.

Simon Cornwell de la The Ink Factory a spus :

“Munca alături de AMC pentru a livra “The Night Manager” către audienţe internaţionale este un imens privilegiu. AMC s-a impus ca una dintre cele mai mari inovaţii în televiziune din secolul 21 şi alături de BBC, noi credem că sunt cei mai buni parteneri posibili pentru a suporta acest incredibil proiect. În Hugh Laurie şi Tom Hiddleston avem nucleul unei distribuţii extraordinare, în Susanne Bier un mare regizor şi în David Farr, un excepţional scriitor ce aduce o strălucire contemporană celui mai bun roman a lui Le Carré. Nu am putea fi mai încântaţi!”

‎Hugh Laurie a spus:

“ Am iubit The Night Manager atunci când a fost publicat şi timp de 20 de ani am aşteptat să îl văd pe ecran. Acum sunt încântat şi onorat să am primul loc din faţă. Toate piesele mobile sunt fin asamblate – trebuie doar să nu le încurcăm”.

Publicată în anul 1993, The Night Manager este una dintre cele mai iubite şi apreciate cărţi ale lui Le Carré.  O fuziune între poveştile cu spioni şi cele de crimă organizată, romanul a fost un best-seller în Statele Unite şi Anglia, tradus în peste 20 de limbi şi vândut în peste un milion de exemplare doar în America de Nord.

“The Night Manager” este produs de către The Ink Factory (A Most Wanted Man) pentru difuzare pe BBC One şi AMC International în 2016. Producători executivi sunt Stephen Cornwell şi Simon Cornwell pentru The Ink Factory, Stephen Garrett, David Farr, şi Polly Hill pentru BBC. Seria a fost comandată pentru BBC One de către Charlotte Moore şi Ben Stephenson şi Joel Stillerman, Marci Wiseman şi Kristin Jones pentru AMC. “The Night Manager” este adaptată de către David Farr (Hanna, “Spooks”) după romanul original a lui John le Carré. Rob Bullock (“The Suspicions of Mr Whicher”, “Chasing Shadows”) va fi producător pentru The Ink Factory.

The Ink Factory, Laurie şi Hiddleston sunt reprezentaţi de către WME. IMG a negociat înţelegerea cu AMC Networks International. Laurie este reprezentată de către Hamilton Hodell în Anglia. Hiddleston este reprezemtat de Hamilton Hodell şi Ziffren Brittenham şi administrat de Authentic Talent şi Literary. Bier este reprezentat de CAA, Brillstein şi Lichter, Grossman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.