Ascultă acest articol


Proiecțiile de film documentar din Europa Centrală și de Est sub marca KineDok continuă în România, dar și în celelalte țări participante la proiect – Cehia, Croația, Slovacia și Ungaria. KineDok România este coordonat de Asociația One World Romania și funcționează ca o platformă de distribuție alternativă de film documentar în medii informale. KineDok are loc în 25 de spații, în 17 orașe din țară.

Alături de cineaști, protagoniști și de experți din domeniu, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate. Intrarea este liberă la toate proiecțiile. În București, un card de fidelitate vă aduce, după participarea la cinci proiecții, un DVD din colecția One World Romania. În a doua jumătate a lunii noiembrie, au loc proiecții în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Galați, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Timișoara.

HIGHLIGHTS: 

Regizoarea documentarului Fericiți până la adânci bătrâneți (orig. Happily Ever After), Tatjana Božić, va veni la două proiecții ale filmului său și va sta de vorbă cu publicul. Proiecțiile au loc în Galați, miercuri, pe 25 noiembrie, de la ora 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală Galați (str. Tecuci, nr. 7), și în București, joi, 26 noiembrie, de la ora 19:00, la Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr, nr. 31). Tatjana Božić este născută în 1971, în fosta Iugoslavie. Fericiți până la adânci bătrâneți este primul său documentar de lung-metraj.

Atunci când Tatjana Božić îşi găseşte pentru a suta oară dragostea vieţii sale iar lucrurile o iau din nou pe o pantă descendentă, ea se hotărăşte să întoarcă pagina. Relaţia aceasta trebuie să meargă! Tatjana îşi vizitează cinci dintre foştii iubiţi la Moscova, Hamburg, Londra şi Zagreb pentru a afla de ce toate aventurile ei amoroase eşuează. Cu o doză sănătoasă de autoironie, dar şi cu o profundă pasiune, Tatjana îşi dezvăluie relaţiile trecute şi îşi confruntă foştii iubiţi şi pe sine cu complexităţile iubirii contemporane.

Documentarul este un film confrontaţional, emoţional, dar totodată umoristic, în care fiecare se recunoaşte cu uşurinţă, în timp ce regizoarea caută cu sârguinţă sfântul graal al dragostei, încununat de acel „Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi!

PROGRAM:

În perioada 16 – 29 noiembrie au loc 17 proiecții KineDok România.

București
18 noiembrie, 18:30, Normalizarea (Frontline Club Bucharest – The Institute)
19 noiembrie, 19:00, Epuizați (Spațiul Public European)
26 noiembrie, 19:00, Fericiți până la adânci bătrâneți (Spațiul Public European)

Brașov – Cinemateca Patria
27 noiembrie, 20:00, Turneul de la Besence

Cluj-Napoca – Casa TIFF
19 noiembrie, 20:00, Joanna
26 noiembrie, 20:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

Constanța – City HUB Biblioteca Colorată
27 noiembrie, 20:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

Focșani – Soho Pub
22 noiembrie, 20:00, Normalizarea

Galați – Muzeul de Artă Vizuală
19 noiembrie, 18:00, Joanna
25 noiembrie, 18:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

Hunedoara – CAFE d’ART
18 noiembrie, 20:00, 1989
25 noiembrie, 20:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

Miercurea Ciuc – Muzeul Secuiesc al Ciucului
19 noiembrie, 20:00, Sânge
26 noiembrie, 20:00, 1989

Odorheiu Secuiesc – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipale
25 noiembrie, 17:00, aici… adică acolo

Timișoara – Ambasada
19 noiembrie, 20:00, Normalizarea
26 noiembrie, 20:00, Fericiți până la adânci bătrâneți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.