”Penelope Cruz, așa cum n-ați mai văzut- niciodată”, a titrat Mirror după premiera filmului ma ma, cu Penelope Cruz (Volver, The Counselor, Vicky Cristina Barcelona, Vanilla Sky, Blow, Todo sobre mi madre) în calitate de actriță în rolul principal și co-producător, alături de regizorul Julio Medem (Lucía y el sexo). Lungmetrajul va avea premiera în România vinerea aceasta, pe 29 aprilie. Distribuit de Independenţa Film.

https://www.youtube.com/watch?v=4YECExKJdbs

În ma ma, Penelope Cruz este ”izvorul tuturor virtuților feminine”, consideră revista Variety.

Pentru Penelope, ma ma reprezintă al doilea film în care are calitatea de co-producător, după Twice Born (2012). ”A fost foarte important să-mi asum riscuri și să nu mă îngrijorez dacă cumva vor fi momente în care voi arăta frumoasă, urâtă sau chiar foarte urâtă”, a spus Penelope într-un interviu despre rolul său din ma ma. ”Este prima dată când joc un personaj care nu este atât femeie sau amantă, cât mamă”.

Cruz – Bardem, cuplul spaniol de Oscar

Penelope Cruz este soția cunoscutului Javier Bardem. Cei doi sunt primii cineaști spanioli premiați cu Oscar. Penelope pentru ”Cea mai bună actriță într-un rol secundar”, în Vicky Cristina Barcelona (2008), unde s-au și cunoscut, iar Bardem, cu un an mai devreme, pentru rolul din No Country for Old Men, în 2007.

Penelope și-a început cariera de actriță la 17 ani, însă debutul i-l datorează regizorului Pedro Almodóvar. Prima colaborare a fost în Carne Tremula / Live Flesh (1997), însă succesul pe plan internațional l-a cunoscut în urma rolului din Todo sobre mi madre, în 1999.

Penelope și-a ales numai parteneri de top

Înainte de Javier Bardem, Penelope Cruz i-a avut ca parteneri pe Tom Cruise (iulie 2001 – ianuarie 2004, s-au cunoscut pe platoul de filmare al Vanilla Sky) și apoi pe Mathhew McConaughey (martie 2004 – mai 2006). Amândoi bărbații au fost aleși ”Sexiest Man Alive” de către People Magazine, în 1990, respectiv în 2005. Pe Matthew l-a cunoscut pe platoul de filmare al filmului Sahara, în 2004. Actrița spaniolă a fost numită ea însăși ”Sexiest Woman Alive” în anul 2014 de către Esquire. Înainte de Tom Cruise și Matthew McConaghey, în anul 2000, Penelope a avut o relație cu actorul Matt Damon.

Dintre actrițe, cele mai bune prietene ale Penelopei sunt Salma Hayek și Gwyneth Paltrow.

Sora sa, Monica Cruz, este o cunoscută vedetă de televiziune în Spania. Monica i-a fost dublură la anumite scene (care ar fi pus în pericol sarcina) la filmările pentru Pirații din Caraibe, din 2011. Rolul din acest film a constituit motivul pentru care Penelope Cruz a trebuit să refuze în același an proiectul Melancholia, al lui Lars von Trier, în care ea ar fi trebuit să joace rolul lui Justine, preluat ulterior de Kirsten Dunst.

În 2006 actrița a fost imaginea firmei de cosmetice L’Oreal, de la care a câștigat 2 milioane $.

Numele Penelope provine de la titlul unei melodii a lui Joan Manuel Serrat din 1984.

”I want to work with Johnny Depp!”

”Nu-ți poți trăi viața numai privind-o din perspectiva celorlalți”, spunea Penelope Cruz într-un interviu. ”Cel mai greu e să-ți creezi o carieră bazată numai pe cum arăți, apoi să încerci să devii o actriță serioasă. Nimeni n-o să te mai ia în serios după ce ți-ai făcut o imagine de pretty woman”.

”Prima dată când am ajuns la Los Angeles, prin 1994, nu știam o boabă de engleză”,

își amintește ea.

”Știam doar atât: How are you?, respectiv I want to work with Johnny Depp”.

Visul s-a concretizat șapte ani mai târziu, când au jucat împreună în Blow (2001), apoi în Pirații din Caraibe (2011).

ma ma este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.