Central Intelligence – Recenzie

0
2318
Ascultă acest articol


După ce și-reîntâlnește un prieten vechi de școală prin intermediul Facebook, un contabil manierat este atras în lumea spionajului internațional.

Regizor: Rawson Marshall Thurber

Scenariu: Ike Barinholtz, David Stassen

Gen: AcțiuneAventuraComedie

Lansare:  1 iulie

Durata: 114 minute

Studio: Universal

Distribuitor: Ro Image 2000

Clasificare: AP.12

Actori:

Dwayne Johnson … Bob Stone
Kevin Hart… Calvin Joyner
Amy Ryan… Agent Pamela Harris
Jason Bateman… Trevor
Aaron Paul… Phil

Sinopsis:

Înainte de a se prinde în ce s-a băgat, contabilul își dă seama că e prea târziu să mai iasă, așa că se lasă târât în cele mai periculoase schimburi de focuri, urmăriri cu mașina și spionaj cu risc mortal.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Cei din urmă-s cei dintâi
Cei dintâi sunt cei din urmă!

De puține ori mi-a fost dat să văd un film de acțiune, și mai ales o comedie, care să nu conțină zeci de stereotipuri, de acțiuni previzibile și cu toate astea să îmi placă și să-l văd până la sfârșit.

central-intelligence-178096l-1600x1200-n-ed0149f0Este cazul și filmului despre care vorbim astăzi, ”Central Intelligence”, film regizat de Rawson Marshall Thurber, un regizor care mai are la activ alte două comedii de boxoffice, una în 2003, ” Dodgeball: A True Underdog Story”, și alta în 2013, ” We’re the Millers”. Scenariul acestui film este scris de Ike Barinholtz și  David Stassen. Primul este cunoscut pentru proiecte de televiziune, dar e cunoscut și ca actor în filme precum ”Suicide Squad”, ”The Angry Birds Movie”, ” Neighbors 2: Sorority Rising”. David Stassen a lucrat alături de Barinholtz la proiecte de televiziune, cum ar fi ”The Mind Project” sau ”Rome is burning”, cu alte cuvinte amândoi proaspăt promovați în lumea scenariului de film pentru marele ecran.

central-intelligence-564423l-1600x1200-n-b315d3b2Revenind la film, avem două personaje, Bob Stone și Calvin Joyner, colegi de liceu. Unul este cel mai popular elev din colegiu, cu rezultate spectaculoase pe tot parcursul școlii, iar celălalt un paria, ciuca bătăilor și grasul pe seama căruia totți fac glume proaste. Dwayne Johnson și Kevin Hart dau viață celor două personaje, dar nu așa cum ați fi tentați să credeți. Dwayne este cel care îi dă viață personajului numit Bob Stone, iar micuțul Kevin Hart îi dă viață lui Calvin Joyner.

Sunt două personaje la antipozi, aruncați în cele două extreme ale vieții, dacă pot spune așa, dar asta doar în prima parte a filmului, pentru că revenim în prezent, la 20 de ani de la evenimentele traumatizante pentru Bob Stone, din ultima zi de școală, și vedem cum au reușit cei doi să se impună în societate.

Pe copilul precoce și popular din liceu, Calvin, îl găsim acum blazat, lucrând într-o companie ca și contabil, fără prea mari reușite, nici profesionale dar nici în viața personală. Singura reușită personală fiind căsătoria cu iubita lui din liceu, Maggie. Viața lui este dată peste cap odată cu apariția în viața lui a fostului coleg din liceu, Bob Stone, schimbat total. Un adevărat munte de mușchi, plin de tatuaje și cu o agendă personală, ascunsă, în care este și Calvin implicat, fără voia lui.central-intelligence-915653l-1600x1200-n-53a0c8dfNu vă dau spoiler din acțiunea filmului, ci vă las pe voi să mergeți și să-l vedeți, dar vă pot spune că filmul este o comedie bună, chiar foarte bună cu toate stereotipurile și clișeele, că de, nu prea mai sunt multe lucruri invoatoare în filmele de comedie. Dialogurile sunt spumoase, inteligente, cu tâlc și cu multe aluzii la societatea contemporană, în care trăim și noi.

Partea de acțiune a filmului a fost bine gândită și dezvoltată pe parcurs, lăsând astfel loc micuțului Kevin Hart să-și etaleze încă odată, dacă mai era nevoie, talentul uriaș de actor de comedie. Este savuros Hart și face toți banii să-l vezi cum joacă. Dwayne Johnson încearcă și el să țină pasul cu partenerul său de film și da, o face bine. Chiar m-a impresionat plăcut prestația fostului luptător de wrestling.central-intelligence-927608l-1600x1200-n-f48ef888Imaginea, sunetul și muzica fac filmul un tot bun și fără prea mari gap-uri. Este un film care ar putea deveni comedia de boxoffice a lunii iulie, cel puțin la noi în cinematografe, așa că vă invit să mergeți să-l vedeți. Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 01 iulie în cinematografe să vedeți ”Central Intelligence”, film adus în România de Ro Image 2000în format 2D.

Poster:

central-intelligence

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.