A 89-a ediție a galei premiilor Oscar se va desfășura în 26 februarie 2017 la Los Angeles, a anunțat joi Academia care organizează marea sărbătoare a filmului. Lista completă a nominalizărilor va fi dezvăluită în 24 ianuarie, după un vot deschis între 5 și 13 ianuarie celor circa 6.200 de membri ai Academiei de arte și științe cinematografice, transmite vineri AFP.

2017-Oscars-89th-Academy-AwardsCandidații aflați în competiția pentru obținerea celebrei statuete aurite se vor aduna la tradiționalul dejun din 6 februarie, iar votul final pentru desemnarea laureaților va avea loc între 13 și 21 februarie. Criticată regulat pentru lipsa sa de diversitate, Academia a anunțat miercuri că a invitat 683 de persoane din circa 60 de țări să i se alăture, dintre care 46% femei și 41% de membri ai unor minorități etnice.

Regizorul român Cristian Mungiu figurează pe lista celor 683, la categoriile regizori și scenariști. Ceremonia va fi organizată la Dolby Theatre din Los Angeles, urmând să fie transmisă în peste 225 de țări și teritorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.