Cristian Mungiu invitat în Academia Americană de Film

0
975
Ascultă acest articol


Regizorul Cristian Mungiu a fost invitat să fie membru al Academiei Americane de Film, organizaţie care acordă anual premiile Oscar, alături de cineastul român fiind invitaţi să facă parte din Academie cineaşti faimoşti, printre care turcul Nuri Bilge Ceylan şi thailandezul Apichatpong Weerasethakul.cristian-mungiu_93921700Alături de cineastul român au fost invitaţi să facă parte din Academia Americană de Film şi alţi regizori faimoşi, printre care turcul Nuri Bilge Ceylan, thailandezul Apichatpong Weerasethakul, chinezul Hou Hsiao-Hsien, iranianul Abbas Kiarostami şi correanul Park Chan-wook, a anunţat The Hollywood Reporter.

“Bacalaureat”, ultimul lungmetrajul regizat de Cristian Mungiu, a fost inclus în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes din 2016. Regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d’Or de la Cannes în 2007, cu filmul “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă a ţării noastre. Cineastul român a revenit pe Croazetă în 2009, cu antologia de scurtmetraje “Amintiri din Epoca de Aur”, care a rulat în secţiunea Un Certain Regard.

Anul trecut, filmul “După dealuri”, de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obţinut de Mungiu, şi premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan. Cristian Mungiu a fost distins, în 2008, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler de Guvernul francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.