Blocul tematic de sâmbătă seara „Mari aventuri – Mari generali” de la Filmcafe, propune pentru data de 5 august 2 filme ce îmbină incursiunile istorice cu drama, acţiunea şi aventura.

Kenau și Ultima legiune, ne vor prezenta misiuni disperate, tabere de război, lupte, trăiri și dureri puternice.

Mari aventuri – Mari generali
Sâmbătă seara – Călătorie dublă

Kenau – 5 august, ora 19:50

În bătălia eroică pe care o duce împotriva asediatorilor spanioli în fruntea armatei ei formată din femei, Kenau, stăpânită de ură și de tristețe după ce fiica ei cea mai mică a fost executată, riscă să-și piardă și fiica cea mare deoarece frica și durerea ei nu sunt mai puternice decât determinarea.

Ultima legiune – 5 august, ora 22:00

În timpul destrămării Imperiului Roman, tânărul Romulus Augustus părăseşte oraşul şi porneşte într-o călătorie spre Britania, în căutarea unei legiuni de susţinători. El este ultimul Cesar al Romei, iar acum trebuie să înveţe să se apere, să lupte, să supravieţuiască. Ochii lui de copil vor vedea atacuri sângeroase ale triburilor germanice, moartea, sângele. Alături de el este mereu generalul Aurelius (Colin Firth) şi profesorul de luptă, bătăioasa Mira (Aishwarya Rai). Roma, buricul pământului, intră astfel în contact cu lumea mitică celto-druido a Regelui Arthur, a vrăjitorului Merlin şi a puternicei săbii Excalibur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.