”Money Talks” în fiecare duminică la AMC!

0
1168
Ascultă acest articol

AMC prezintă în fiecare duminică din august, de la ora 22:00 filme din categoria ”Money Talks”.

Banii conduc lumea și determină acțiunile, modul de a gândi și credința oamenilor. În luna august, patru filme ne vor arăta ce efecte au banii asupra noastră cu Michael Douglas, Charlie Sheen, Shia LaBeouf, Robert De Niro, Wesley Snipes, Hayden Christensen and Chris Brown.

Pe 6 august, ”Wall Street” cu Charlie Sheen si Michael Douglas este filmul săptămânii la AMC. Lansat chiar înainte de criza de pe piața de capital din octombrie 1987, povestea din “Wall Street” se învârte în jurul unui vestit broker – jucător la bursă – Gordon Gekko, care este idolatrizat de tânărul său coleg de breaslă, Bud Fox, dornic de afirmare. Bud muncește în jurul lui Gekko și învață repede să-și înăbușe conștiința și simțul etic. Când însă stilul neortodox al lui Gekko aproape că duce la o tragedie, Fox revine asupra metodelor practicate. Din păcate, mijloacele sale de a-l distruge pe Gekko sunt la fel de necinstite ca și vechile sale activități pe piața de capital.

Weekendul următor AMC prezintă continuarea poveștii lui Gordon Gekko, în ”Wall Street: Banii sunt făcuți să circule”. În 2001, Gordon Gekko (Michael Douglas), după anii de închisoare pentru fraudă bursieră, spălare de bani și înșelăciune, iese pe porțile Instituției Corecționale Federale un om schimbat. Nemaifiind regele de pe Wall Street, Gekko e neras, cu părul ciufulit. Nimeni nu e acolo ca să-l întâmpine, nici măcar fiica lui, Winnie, de care e înstrăinat, niciunul din colegii lui de pe Wall Street, care n-au stat degeaba în lipsa lui, acumulând averi din ce în ce mai mari. După opt ani de închisoare, Gekko este acum singur și un proscris. În 2008, Jake Moore (Shia LaBeouf), un trader isteț de acțiuni, face milioane la venerabila companie Keller Zabel Investmensts, condusă de Louis Zabel (Frank Langella), mentorul lui Jake. Iubita lui Jake, Winnie (Carey Mulligan), îl sprijină în ambiția lui alimentată de un idealism pe care ea nu-l vede și la tatăl ei, Gordon, de a investi în energia verde.

Pe 20 august, AMC vă invită să îi vedeți pe Robert de Niro și Wesley Snipes jucând împreună în ”Un admirator fanatic”. Bobby Rayburn are totul: glorie, strălucire, talent. Când intră pe teren, stadionul e în delir. Lumina lui se revarsă şi asupra celor din tribune, le dă un motiv să trăiască… sau să moară. Ei sunt cei a căror adoraţie manifestată faţă de idolul lor înseamnă coperţi de reviste şi contracte de mai multe milioane de dolari. Văzute de la distanţă, chipurile lor nu se disting, sunt o mulţime fără contururi, o masă clocotind, denumită “fani”. Pentru toţi fanii, există o regulă de aur: să nu te apropii prea mult de idolul tău. Dar unul dintre ei, Gil Renard, va încălca această regulă. Cariera lui Bobby Rayburn înseamnă totul pentru el. E filtrul prin care îşi trece propria viaţă, distilând-o în ceva mai bun. Iar când steaua lui Bobby pare să se stingă, viaţa lui Gil începe să coboare vertiginos spre limita de jos. Ca să nu piardă totul, nu-i rămâne decât să iasă în “arenă” şi să restabilească gloria eroului său. Iar pentru asta, nu se va da înapoi de la nimic, nici măcar de la crimă…

Pe 27 august îl vom revedea pe Paul Walker într-un rol de excepție în filmul ”Fură și fugi”. Un grup de infractori de talie, învățați cu viața riscantă, dar de lux, sparg în fiecare an câte o bancă, iar un polițist ambițios se străduiește din răsputeri să-i prindă, în thrillerul polițist de maximă acțiune, Fură și fugi. După ani de zile de jafuri pregătite cu grijă, banda este convinsă de unul din membrii săi să riște, dând o ultimă lovitură cu miză uriașă. Dar să ducă la bun sfârșit o asemenea lovitură având pe urmele lor un detectiv înrăit și o bandă rivală, este un lucru greu de izbutit, chiar și pentru acești tâlhari profesioniști.

Nu ratați filmele lunii august la AMC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.