Ascultă acest articol

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți (IPIFF) a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

IPIFF a fost organizat la început în Constanța, Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul și-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, a producătorilor de film cu adevărat independenți.

Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe producţia de film “INDIE”, film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie.

Pentru această ediție, a XII-a de la Mangalia, dorim ca Festivalul să aibă o alură estivală cu filme și evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraș nu există un cinematograf și nici alte spații pentru spectacole în afară de Casa de Cultură a orașului.

Pe lângă filmele aflate în competiție (filme de lung și scurt metraj de ficțiune și documentare), spectatorii vor avea ocazia să urmărească o mini retrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani de zile ( „Două lozuri” și „București Non Stop”), o seară de Stand-Up Comedy – Cristian Dumitru și una de Tango – Kari Tibor (muzică, dans și film). Ultima seară a festivalului va fi onorată de prezența îndrăgitului cântăreț de muzică populară Nicolae Furdui Iancu care va concerta alături de Mariana Deac în acompaniamentul formației „Crai Nou”. Nici copiii aflați în ultimele zile de vacanța nu vor fi uitați. Vor avea loc matinee pentru copii cu filme de animatie celebre („Cars”, „Strada speranței”„ Ballerina”) și spectacole de Teatru Interactiv („Aladin”,„Mica Sirena”, „Peter Pan”).

IPIFF va avea loc în perioada 25 – 28 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.