Ascultă acest articol

După 14 ani în care a fost închisă publicului, Grădina de vară din Eforie Sud va primi din nou spectatori pentru filmele proiectate în cadrul festivalului Cinemascop. Sunt aşteptaţi toţi cei care privesc cu nostalgie în trecut, către serile petrecute în grădini de vară, dar şi cei care nu au avut niciodată ocazia de a veni la film într-un astfel de spaţiu.

După zile întregi de muncă asiduă la curăţarea şi amenajarea cinematografului în aer liber, echipa Centrului Ceh este pregătită să vă întâmpine la festival. Colegii lor din reţeaua de institute culturale EUNIC România au venit în ajutor pentru selecţia filmelor, iar Primăria Oraşului Eforie i-a ajutat în cea mai grea misiune, aceea de a oferi o nouă faţă grădinii, contribuind astfel la repunerea în funcţiune a acesteia.
Grădina este deschisă oricui doreşte să vină cu cei mici la atelierele pentru copii (între orele 17:00-20:00), unde vor putea să deseneze, picteze şi modeleze personajele lor preferate din desene animate, dar şi să creeze propriile poveşti prin tehnica flip book.

Pe seară, înainte de proiecţii, primii 200 de spectatori vor primi câte o bere cehă din partea casei. Apoi, de la ora 21:00, încep filmele! Veţi putea vedea: pe 1 august Ever been to the moon? (r. Paolo Genovese, 2015) din partea Institutului Italian de Cultură, pe 2 august Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2015) din partea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, pe 3 august As We Were Dreaming (r. Andreas Dressen, 2015) oferit de Goethe Institut şi Heavenly Shift (r. Márk Bodzsár, 2013) oferit de Institutul Balassi, pe 4 august Charleston (r. Andrei Crețulescu, 2018), proiectat cu sprijinul Kinosseur şi în prezenţa regizorului şi pe 5 august In the Fade (r. Fatih Akin, 2017), proiecţie specială a Festivalului Filmului European.

Intrarea la ateliere şi proiecţii este liberă, aşa că tot ce trebuie să faceţi este să veniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.