Zilele de 7, 8, 9 și 10 august sunt dedicate festivalului Open Camp Vaslui. Centenarul Filmului Românesc și Serile Filmului Românesc, proiecte organizate de Asociația ARTIS din Iași, aduc la Open Camp patru filme românești.

Festivalul Serile Filmului Românesc este organizat anual la Iași, din 2010, iar de atunci reușește să aducă în spațiul ieșean invitați de marcă și producții valoroase ale cinematografiei românești.
Ediția de anul aceasta, de la Iași, din luna iunie, a avut peste 30 de evenimente dedicate exclusiv cinematografiei românești și a atras peste 8000 de spectatori.

Anul acesta, ca o noutate a festivalului, pentru câteva zile, evenimentul se va desfășura la Vaslui, în cadrul Open Camp, aflat la ediția a IX-a.

FILM ROMÂNESC LA OPEN CAMP 2018, ÎNTR-UN ORAȘ FĂRĂ CINEMATOGRAF

„Ideea de film românesc prezintă un interes deosebit de crescut pentru publicul Open Camp, lucru demonstrat din plin anul trecut, când la cele trei seri de proiecție în aer liber au fost câteva sute de participanți. Am fost copleșiți să vedem cum sute de vasluieni echipați cu pături și pernuțe au luat cu asalt parcul Copou pentru a urmări Afacerea Est, Planeta Petrila sau 6,9 grade pe scara Richter. A fost un semn clar că vasluienii sunt avizi după film, cu atât mai mult după producții românești pe care în mod normal nu au unde le urma. Să reamintim că în orașul Vaslui nu există un cinematograf, ci doar două clădiri părăsite, unde cândva funcționau două săli mari de cinema. Sunt sigur că toate proiecțiile de anul acesta vor fi cu sălile pline”, spune Ciprian Hordilă, directorul festivalului Open Camp.

PROGRAM

Filantropica | 7 august 2018, ora 21:45 | Teatrul de Vară Vaslui

Filmul de comedie Filantropica a fost regizat în 2002 de Nae Caranfil, după propriul scenariu.

În anul 2016, ediția a șaptea a festivalului Serile Filmului Românesc i-a fost dedicată actorului din film, Mircea Diaconu.

Eveniment organizat în cadrul Centenarului Filmului Românesc

Medalia de onoare | 8 august 2018, ora 21.45 | Teatrul de Vară Vaslui

Al doilea lungmetraj al regizorului Călin Peter Netzer, care îl are în centrul atenției pe Victor Rebengiuc, actorul căruia i-a fost dedicată această ediție a festivalului SFR, de la Iași.

România neîmblânzită | 9 august 2018, ora 21.45 | Teatrul de Vară Vaslui

Documentarul prezintă fauna și vegetația de pe teritoriul României. Filmul dezvăluie frumusețea nealterată și, totodată, fragilă a naturii ce reprezintă inima României, prezentând viața sălbatică a animalelor în decursul celor patru anotimpuri. Vocea acestui documentar îi aparține actorului Victor Rebengiuc. Parte a proiectului Centenar și realizat în colaborare cu Auchan, ONG-ul TENT și Casa de Producție Britanică Off the Fence, lungmetrajul este regizat de Tim Barton.

Un pas în urma serafimilor | 10 august 2018, ora 21.45 | Teatrul de Vară Vaslui | Invitat special: Ali Amir

Un pas în urma serafimilor (2018) este lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu. Filmul se bazează pe o poveste reală, viața lui Gabriel într-un seminar teologic și încercarea lui de a se adapta la un sistem corupt. În fața publicului va veni unul dintre actorii filmului, Ali Amir. Producția i-a adus, în 2018, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Evenimente organizate în cadrul festivalului Serile Filmului Românesc la Vaslui, pentru și în colaborare cu festivalul Open Camp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.